Vi nyter asparges i alle slags forkledninger for tiden, og denne aspargessuppen var en høydare. Ypperlig som middag til tre eller som forrett til 6. Finn frem:

Ingredienser

1 bunt asparges i ca 1 cm lange biter
5 dl grønnsaksbuljong
2 dl matfløte
1 dl melk (ca.)
1 plommetomat eller 4 cherrytomater, i små biter
salt og pepper
friske krydderurter
3-6 spekeskinke skiver, sprøstekt
olivenolje god

SLIK GJØR DU

Brekk eller skjær av den nederste delen av aspargesen. Kok opp grønnsaksbuljong, matfløte og melk i en tykkbunnet kjele. Kok aspargesen i 2-3 minutter (avhengig av tykkelsen), til de er møre og fine. Du kan kjenne etter med en skarp kniv hvor godt kokt den er.

Ta opp ca 1/3 av aspargesen (gjerne flere aspargestopper) og kjør de resterende 2/3 av aspargesen sammen med væsken i en foodprosessor eller bruk stavmikser, til du får en glatt og jevn konsistens på suppen. Kok opp suppen og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Stek spekeskinken i litt smør, til de blir sprø. La dem renne av på litt kjøkkenpapir. Skjær opp tomatene i små båter/biter.

Øs opp suppen, fordel tomater og asparges oppi og legg en skive sprøstekt spekeskinke på toppen. Pynt gjerne med friske krydderurter hvis du har, og drypp noen dråper av din beste olivenolje over. Serveres med godt brød eller grisini som tilbehør.

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastiske bilder!! Spørs nok om ikke denne erstatter morgendagens oppsatte middag 🙂

  2. Aspargessuppe ble middag i dag, erstattet spekeskinke med noen krepsehaler jeg ville benytte, det var veldig godt. Denne skal garantert brukes igjen, da kanskje som en forrett.

  3. Hei, skal teste ut denne suppen som ser så god ut! Men hvis jeg skal øke mengden litt, kan jeg bare ta noen dl mer med grønnsaksbuljong eller blir blandingsforholdene feil da? Vil jo ikke ha en suppe som er helt tynn og med “vass-smak” heller. 🙂

  4. Bruker du grønn asparges, eller hvit asparges på glass? Brukte grønn asparges, og da ble suppen mintgrønn.. Veldig god på smak uansett!

  5. Hei 🙂 Takk for flott og inspirerende blogg! Et spm til denne oppskriften: skreller du aspargesene før du koker dem? Eller er det ikke nødvendig da de uansett skal moses?

  6. Laget denne som forrett til tre-retter’en i helgen, den var kjempegod! 😀 Min ble også grønn, men det gjorde ingenting. Gjestene var storfornøyde:)

  7. Hei! Stek spekeskinken i ovnen til den blir sprø og knus den i hendene imens du drysser den over suppen! Mmmmm

  8. Virkelig en nydelig suppe, og dessuten vel så rask som posesuppe! Hadde litt snaut med asparges i dag, og tok med to vårløk i tillegg. Også kjempegodt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste