Aspargessesongen er straks rundt hjørnet, og det må nytes til fulle. Asparges, parmaskinke, parmesan og pinjekjerner er en god kombinasjon som ikke kan gjentas for ofte. Finn frem:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 bunt asparges
75-100 g parmaskinke
2-3 ss pinjekjerner ristet
parmesan
olivenolje og balsamicoeddik God

SLIK GJØR DU

Brekk eller skjær av den nederste delen av aspargesen.

Kok opp en stor vid kjele med vann tilsatt 1 ss salt og ca ½ ts sukker pr. liter vann. Saltet setter smak og sukkeret gjør at aspargesen fortsatt holder seg sprø. Kok aspargesen i 2-3 minutter (avhengig av tykkelsen), og ha den deretter umiddelbart i iskaldt vann i ca 1 minutt slik at den avkjøles. Du kan kjenne etter med en skarp kniv hvor godt kokt den er. La aspargesen renne av på kjøkkenpapir eller lignende. Pass på å ikke koke for lenge, da blir de slappe og dvaske.

Rull parmaskinke eller annen god skinke rundt 2-3 asparges. Rett før servering stekes aspargesrullene i smør med skjøten ned, til skinken tar litt farge. Stekes på alle sider.

Legg aspargesrullene på et serveringsfat eller porsjonstallerken. Ringle over din beste olivenolje og litt balsamicoeddik, skav av noen rause skiver parmesan og dryss ristede pinjekjerner over.

Serveres med godt brød og gjerne et glass vin.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  Aspargessesong har vel blitt et utvannet fenomen? Man får jo asparges året rundt nå, og de smaker ganske likt hele året, syns nå jeg. Derimot har jeg tilgode å se norske asparges i butikkene, som etter sigende skal smake helt fantastisk. Noen som vet hvor man får fatt i norske og kortreiste asparges?

  1. Med aspargessesong mener jeg de norske aspargesene, som er omtrent umulig å få tak i, men når du får tak i de er det som julaften og 17 mai på en gang, nesten.

 2. Vi som bor i Larvik har nær vei til Østby (Link: http://www.asparg.no/) og kan kose oss med deilig asparges snart. Jeg gleder meg! Imens spiser jeg tilbuds-asparges fra REMA, og det er også godt. Forleden kveld laget jeg en rett lik den du beskriver her, men hadde helt glemt at det var lurt med sukker i vannet. Skal huske det nå.
  Jeg hadde ikke pinjekjerner, så jeg hakket valnøtter og hadde over. Det var knallgodt!!

 3. Hei!
  Lurer på å servere noe sånt som dette i konfirmasjon, og lurer derfor på om det går an å steke aspargesen i ovnen, heller enn på steikepanna? Og går det bra om en koker aspargesen og ruller på skinke kvelden før?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste