Har du lyst på en nydelig asiatisk inspirert kyllingsalat med mango og mange gode smaker? Som for eksempel syltet ingefær, syltet rødløk, cashewnøtter og en nydelig mango-karridressing? Sammen lager de magi i salatbollen og kan fort bli sommerens favorittsalat.

Inspirasjon til denne salaten fikk jeg da jeg var i Bergen i forbindelse med "Helaften med Trine" på Ole Bull Scene. Før arrangementet startet fikk jeg servert en nydelig kyllingsalat i Storm Brasserie. Slik ble resultatet da jeg prøvde å gjenskape den på mitt eget kjøkken.

Annonse

Ingredienser

KYLLING & SALAT

600 g kyllingfilet eller kyllinglårfilet
nøytral olje til steking
salt og pepper
100 g småbladsalat
1 mango , i tynne skiver
50 g syltet ingefær (ca.)
50-75 g cashewnøtter , ristet

KARRIDRESSING

3 ss mangochutney
3 ss olivenolje (nøytral type)
2-3 ss majones
2 ss vann
1-2 ss sitronsaft
2 1/2 ts karri
salt og pepper

SYLTET RØDLØK

2 rødløk , i tynne skiver
2 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 dl eddik (7%)

SLIK GJØR DU

Asiatisk kyllingsalat med karrimajones

Begynn med rødløken, som bør lages minst et par timer før du skal spise den. Kok opp vann, eddik og sukker, og la det stå å småkoke til sukkeret er oppløst. Skrell løken og skjær den opp i ringer. Ha dem i et syltetøyglass eller lignende og fyll opp med den varme laken. Sett på tett lokk og la det avkjøles i romtemperatur. Oppbevares deretter i kjøleskapet frem til servering. Oppbevar løken i et lufttett glass i kjøleskapet, da kan den fint holde seg i minst to uker.

Skjær kyllingen i jevnstore biter, krydre med salt og pepper og stek den i stekepannen (i to omganger) til kyllingen er gjennomstekt. Legg til side. (Du kan gjerne bruke ferdig grillet kylling isteden.)

Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med karri, sitronsaft, salt og pepper. Tilsett eventuelt litt mer vann dersom dressingen blir litt tykk.

Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de får litt farge. Skyll salaten og legg den i en stor bolle. Rens mangoen, del den opp i tynne skiver og ha i salatbollen sammen med syltet ingefær og syltet rødløk. Fordel kyllingbitene (lune eller kalde) i salaten og vend den forsiktig sammen. Dryss cashewnøttene over og server umiddelbart, gjerne med godt brød ved siden av.

Asiatisk kyllingsalat med karrimajones

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for en flott oppskrift. Ser der er mange komponenter i oppskriften, men tror jeg skal klare det. Liker godt det er smak av Asia uten skalldyr. Jeg tåler de så dårlig. Får alltid litt pustevansker etterpå, samtidig så
    Vil jeg gjerne vise at jeg tåler både krydder og fremmede smaker for
    jeg har en asiatisk venninne som jeg har ett godt øye til. Tenker å invitere henne på retten. Håper på nap etterpå.

  2. Herlig rett som vi likte godt. Jeg serverte den med hjemmelaget nan. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Alt passer godt sammen. Jeg hadde litt mer salat i. 100 g er litt lite. Takk for oppskriften(e), Trine!

  3. Som vanlig helt nydelig. Har du noe av dressingen i salaten før servering, eller bare i en liten bolle ved siden av?

    Hilsen Petter

  4. En smaksrik og herlig salat. Syrlig og søt, fyldig og frisk – den gjorde susen på vår storfamilielunsj! Dressingen er også super. Jeg serverte lyst surdeigsbrød til, og i dag prøver jeg nanbrød ved siden av. En sommerfavoritt!

  5. Perfekt middag på en varm sommerdag! Denne nydelige og smaksrike salaten blir vi garantert å lage flere ganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.