I dag gifter verdens beste Liv seg med sin Lars, og vi ser frem til å feire den store dagen med det lykkelige paret. Som Livs forlover arrangerte jeg utdrikningslag for henne for to uker siden. Jeg har ikke tenkt å si så mye om hva vi gjorde på utdrikningslaget, annet enn å dele fire velsmakende crostinitips + vintips, som var en av fire retter som vi laget sammen under utdrikningslaget.
Utgangspunktet for crostinien er bortekjøpte eller hjemmelagde bagetter som skjæres opp i jevne skiver. Beregn ca 4 skiver per person. Drypp litt olivenolje på bagettskivene og rist dem i tørr stekepanne noen minutter på hver side, til de får en lys, gylden flate på begge sider. Del gjerne et hvitløksfedd i to på langs og gni over den ferdigristede bagettskiven. Så er det bare å fylle på etter lyst og hva du har tilgjengelig. Vi hadde fire varianter:

Ingredienser

Crostini med mozzarella, chili og basilikum

mozzarellakuler små, delt i 2 eller 4 biter
rød chili , finhakket + noen skiver til pynt
basilikumblader , snittet
maldonsalt
pepper nykvernet sort
olivenolje god

Crostini med italiensk salami, gorgonzola og basilikum

salami italiensk
gorgonzola , i skiver
basilikum ,blader

Crostini med parmaskinke, fersk fiken og mynte

parmaskinke (1/2-1/3 skive pr crostini)
fiken fersk, delt i båter
mynte frisk
olivenolje god, dryppes over

Crostini med tomater, hvitløk og basilikum

tomater , gjerne ulike farger
1 fedd hvitløk , finhakket
basilikum , snittet + noen til pynt
maldonsalt
nykvernet sort pepper
olivenolje god

SLIK GJØR DU

Ha mozzarellabitene i en liten bolle, og tilsett chili og basilikum. Drypp over noen dråper av din beste olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Crostini med italiensk salami, gorgonzola og basilikum

 • italiensk salami
 • gorgonzola, i skiver
 • basilikumblader

Crostini med parmaskinke, fersk fiken og mynte

 • parmaskinke (1/2-1/3 skive pr crostini)
 • fersk fiken, delt i båter
 • frisk mynte
 • god olivenolje, dryppes over

Crostini med tomater, hvitløk og basilikum

 • tomater, gjerne ulike farger
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • basilikum, snittet + noen til pynt
 • maldonsalt
 • nykvernet sort pepper
 • god olivenolje

Del tomatene i to og grav ut kjernen. Skjær deretter tomatkjøttet i små terninger og bland i en liten bolle sammen med hvitløk og basilikum. Tilsett noen dråper av din beste olivenolje og smak til med salt og pepper. Ha en ss på ristede bagetteskiver rett før servering, og pynt med frisk basilikum.

Vintips: Ca’Bertaldo Prosecco di Valdobbiadene Superiore Brut eller Villa Raiano Greco di Tufo 2010

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Nam, alle disse så vanvittig gode ut. Vi driver og planlegger en champagne-brunch med venner, hvor “inngangsbilletten” er en flaske champagne (ekte), og vi skal stå for litt lett tapas-mat. Dette må jo være perfekt for det!!

 2. Disse var helt supre. I det hele tatt er bloggen din super. Jeg har tidligere i mitt liv aldri vært interessert i mat, hverken å spise eller lage, men har det siste året begynt å kose meg på kjøkkenet. Leser mye i bloggen min og har prøvd meg på noe. Sist fredag skulle vi ha gjester for første gang på mange år og jeg hadde bestemt meg for at jeg ville lage all maten fra bunn av. Det ble disse som forrett og hjemmelaget lasagne (delvis inspirert av din “lasagne til mafiaen”). Skrekken tok meg flere ganger i løpet av dagen, særlig da jeg kom på at to av gjestene var kokker, men jeg kom i havn og fikk mye skryt for maten og ikke minst motet 😉 tusen takk for en super blogg, lett å forstå, lett og finne fram og inspirerende 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste