På denne tiden er rabarbraen i sesong, og kunsten er å nyte den når den er på sitt aller beste. Har du ikke rabarbra i hagen, eller kjenner du kanskje noen å gå på «slang» til, så finner du også god rabarbra i butikken. Her er mine beste rabarbraoppskrifter (klikk på bildene).

 

Rabarbra- og jordbærmarmelade er en selvskreven favoritt. Smaker blant annet godt på grovt brød, rundstykker, vafler – og vaniljeis!

Kombinasjonen rabarbra og jordbær er himmelsk, og sammen med litt frisk ingefær, krønsj og honningkrem kan jeg love en smaksopplevelse av de store!

En annen favoritt er denne knasende sprø rabarbraterten med vaniljesaus.

Lag gjerne en deilig sjokoladeterte med rabarbra- og jordbærkompott, gode smakskombinasjoner – og topp den gjerne med en silkemyk kremtopp.

Barndommens rabarbrasuppe har her fått selskap av vaniljeis med knuste bringebærdrops. Spennende og smakfull kombinasjon!

Rabarbrachutney med chili passer godt til vårens og sommerens retter, prøv den for eksempel som tilbehør til grillmaten.

Med litt rabarbrasirup på lur kan du kose deg med vårens og sommerens smaker til langt utpå høsten. Smaker kjempegodt sammen med vaniljeis – og gir deilig limonade (se nedenfor).

Rabarbralimonade – ypperlig tørstedrikk eller velkomstdrikk til sommerens formelle og uformelle anledninger.

Nyt forsommeren – og rabarbraen! Og glem alt du har hørt om å ikke spise rabarbra etter St. Hans, den kan nemlig nytes gjennom hele sommeren, så lenge du bruker de nye, unge rabarbrastilkene og styrer unna de «trevlete» stilkene.

 

Hva er din rabarbrafavoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastiske fine og inspirerende oppskrifter. Rabarbra er en av mine favoritter og jeg baker rabarbra for å få en mos som jeg bruker i krem. Nyydelig. Jeg vil jobbe meg gjennom rabarbra oppskriftene dine. Takk for inspirasjon.

  2. Må si nye hjemmesiden din er tungvint å bruke. Nå har jeg lagd bruker men fortsatt får jeg ikke se alle oppskriftene

    1. Så leit å høre at du synes at den nye nettsiden er tungvint å bruke. Til din orientering så skal du ha tilgang til alle sidene, uavhengig av om du er pålogget eller ikke. Den eneste forskjellen er at du har muligheten til bla. å lagre favoritter og ukemenyer som pålogget bruker. Fint om du kan beskrive nærmere hva som er problemet så skal jeg forsøke å hjelpe deg. Send gjerne en e-post til [email protected].

    1. Jeg har testet det selv nå, og det fungerer som det skal hos meg. Men, hvis det ikke er flere innlegg i kategorien, så vil det ikke laste flere (selv om det står «last flere innlegg»).

  3. Rabarbra chutney med chili var fantastisk godt 😉 Det vil bli et fast tilbehør til grillmat og andre retter. Tusen takk for supre oppskrifter 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste