Det er skreisesong folkens, og nå er det bare å lange innpå og nyte denne deilige, unike råvaren! Skrei er en vandretorsk som vanligvis lever i havområdene midt i mellom Norge og Nordpolen, men på denne tiden av året svømmer den langs kysten vår for å gyte. Skrei er kun tilgjengelig i perioden januar-mars/april, og er derfor en eksklusiv råvare! Løp og kjøp!

 

Sist helg var jeg i Tromsø og spiste skreimølje, som er en tradisjonell måte å tilberede skrei på, hvor fisken kokes og serveres med blant annet lever og rogn. Det var gøy å få det tilberedt og servert på tradisjonell måte, men personlig foretrekker jeg nok helst et annet tilbehør til skreien. Jeg har derfor samlet fire av mine skreioppskrifter her som kanskje kan være til inspirasjon? Tips til hvordan du kan pannesteke skrei finner du her. I tillegg kan du også finne inspirasjon til tilbehør i de andre torskeoppskriftene på bloggen som jeg har samlet her.

 

Først ut er et fargerikt skreimåltid med middelhavssmaker (klikk på bildene for å komme til oppskriftene).

Her har skreien fått følge av en deilig spinatsalat, sprøstekt bacon og soyasmør.

Chorizo og granateple smaker godt til skrei. Her også sammen med en spinatsalat og en silkemyk potetpuré.

Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Her har skreien fått selskap av en bønnesalat og korianderpesto.

Hva er ditt favorittilbehør til skrei?

 

Ta gjerne en titt på oppskrifter med torsk her på bloggen, for inspirasjon til flere smakfulle skreimåltider.

 

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Heia, fikk et tips om bloggen din. Skjønna veldig når jeg leser den, at du topper blogglisten.no. Den eneste “matnyttige” bloggen i dette merkelige blogguniverset 😉

  2. Til skrei er mitt tilbehør Ertestuing (av grønne erter som har ligget i vann over natten), stekt løk, bacon og potet og gulrot

Leave a Reply to Jan Owe Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste