Hvem klarer vel å motstå et stykke deilig brownie? Ikke jeg, og i alle fall ikke denne, som har små melkesjokoladebiter inni! Finn frem:

Ingredienser

250 g smør
200 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold), finhakket
100 g melkesjokolade , knapper eller grovt hakket
5 egg
325 g brunt sukker
150 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
kakaopulver eller melis

SLIK GJØR DU

Brownie med melkesjokoladebiter

Smelt smøret på lav varme, trekk kjelen til side og tilsett den hakkede mørke kokesjokoladen. La den smelte og rør det godt sammen. Sett til side slik at blandingen avkjøles noe.

Finn frem en stor bolle, ha i egg og sukker, og rør godt sammen. Tilsett også hvetemel og bakepulver, og rør godt sammen. Tilsett deretter den noe avkjølte sjokoladeblandingen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Tilsett melkesjokoladebitene helt til slutt. Melkesjokoladen kan eventuelt erstattes med mørk sjokolade, hvis du heller foretrekker det. Hakkede valnøtter smaker også godt i brownies.

Brownie med melkesjokoladebiter

Hell deigen i en bakepapirkledd form (ca. 22 x 22 cm). Stekes på midterste rille ved 175 grader (over- og undervarme) i 20-25 minutter til kaken har fått ønsket konsistens. Sjekk med en fyrstikk eller bakepinne mot slutten av steketiden, kaken kan gjerne være litt “rå” i midten.

La kaken avkjøles på rist. Rett før servering gis kaken et lite dryss med siktet kakaopulver eller melis, skjæres i passende biter og nytes romtemperert.

Brownie med melkesjokoladebiter

Kaken er holdbar i kjøleskapet en ukes tid, og kan gjerne fryses.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, hvilket brunt sukker skal man bruke i kaken? det finnes så mange forskjellige typer ute på markedet og jeg vet ikke hvilken jeg skal bruke!

    1. Jeg har her brukt brun farin (dvs den sorten som blir hard dersom du ikke sørger for at posen er helt tett etter åpning. Jeg har tidligere også benyttet rørsukker og vanlig hvitt sukker, og det fungerer også bra. Lykke til!

    1. Ikke nødvendig å vispe til eggedosis. Det er heller ikke nødvendig å bruke kjøkkenmaskin til denne kaken.

  2. Byttet ut vanlig mel med semper glutenfri mix. Og så hadde jeg bare lys sjokolade… Men den kaka ble bare helt himmelsk. Skulle egentlig ha den til i morgen, men nå vet jeg ikke hvor lenge den får være i fred i kjøleskapet!

    Takk for god oppskrift, nok en gang!!

  3. Hei!
    Laget disse til ettermiddagstid idag. Skuffelsen var stor da den viste seg å bli som en litt tørr sjokoladekake. Brownies skal være seige. Jeg og datteren fulgte oppskriften til punkt og prikke, stekte i ca. 21 min og den finnes ikke seig.
    Blir din versjon seig?
    Hls Therese

  4. Jeg kan ikke skjønne annet enn at størrelsen på formen oppgitt her må være feil? 22×22 cm? Min form er 28×26, likevel er den breddfull. Kaka har stekt i 35 minutter og er langt fra ferdig.

  5. NØDHJELP jeg skal ha stort selskap. Om jeg dobbelt oppskriften kan jeg ha den i stor langpanne? Hva med steketiden?

  6. Kan det være at målene på formen er feil med 22×22 ?

    Kaken min har stått i ovnen i 35+ minutter og er fortsatt rå. Hmm.

    mvh
    Ole

  7. Ifølge tidligere komentarer så valgte jeg å gjøre om oppskriften ut fra 4egg. Brukte en rund form 26cm. Syns den ble passelig på høyden. Smørte ltt sjokokrem på toppen med et bringebær på hver bit. Veldig fornøyd

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste