kokeboken

Endelig kan jeg rope det ut i all offentlighet! TRINEs MATblogg kommer mellom to permer i august 2013! Mellom de to permene har jeg plukket ut de aller beste oppskriftene mine – og utviklet noen helt nye. Flere av de gamle oppskriftene er blitt gjort litt om på, blant annet etter innspill fra dere lesere som har lagt igjen tips og egne erfaringer i kommentarfeltet. Og så har jeg tatt mange nye bilder som jeg er ganske så stolt av!

kokeboken

Jeg har jobbet tidlig og sent, og gjør det fortsatt – for kokeboken er så langt ifra ferdig. Jeg har nå levert fra meg førsteutkastet til min forlagsredaktør Tina i Cappelen Damm, som nå har begynt å gå gjennom de 120 oppskriftene jeg har valgt ut. Fra å jobbe alene med bloggen på amatørnivå er det nå utrolig gøy å jobbe med dyktige fagfolk, som støtter, motiverer og hjelper meg, slik at jeg kan gi enda mer i boken enn det jeg i dag presenterer på bloggen. Jeg har allerede hatt fotoshoot med flinke Gry som har tatt fine bilder av meg som skal brukes på forsiden og inni boken (Gry har tidligere fotografert meg, se her). Det hele skal settes i system av designeren Erlend, som allerede er godt i gang med forsiden. Den blir kjempefin, og dere skal etter hvert få en liten sniktitt på den.

kokeboken tiramisu

Dersom dere synes det har vært litt lengre tid mellom innleggene på bloggen enn vanlig, så vet dere nå årsaken til det. Slik kommer det også å være et par måneder til, men da kommer jeg tilbake for fullt igjen. Frem til da så koker, steker, baker, fotograferer, prøvesmaker og skriver jeg ved ethvert ledig øyeblikk (nesten) – og har det utrolig gøy! Og gleder meg veldig til å vise dere det endelige resultatet i august.

Jeg skal selvsagt holde dere orientert om prosessen frem til ferdig bok. Følg meg gjerne også på instagram hvor jeg vil legge ut bilder fra denne prosessen (@trinesmatblogg #trineskokebok).

Ved utvelgelsen av oppskrifter har jeg fått innspill av et par av dere lesere. Nesten alle disse innspillene er kommet med i boken. Har du en favorittoppskrift på bloggen som du mener må være med i kokeboken? Kanskje jeg har oversett en skikkelig godbit? Kom gjerne med innspill!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hurra! Superbra! Har mange favoritter, men indisk kyllingsuppe og sjokoladeknuter må med! :o) Og sitronmandelkjeks og helstekt rosmarinkylling. Og…og…. ;o)
    Lykke til med resten av boka – gleder med til å se den ferdig!

  2. Så morsomt for deg! Helt klart en bok jeg vil ønske meg, bloggen din er min favoritt og jeg har brukt oppskriftene flere ganger. Mest kjærkommen er hjelp til bruk av pizzastein og torsk med søtpotet.

  3. Åh, dette gleder vi oss til. Kan nesten ikke vente 🙂 Det blir et av årets absolutte høydepunkt!!

  4. Så bra! Det har jeg gått og håpet på. Den blir en velfortjent suksessbok. Lykke til og tusen takk. Jeg har nok mange med meg når jeg sier at jeg takket være deg har fått større glede over grytene. Mine (egentlig dine :-)) kardemommesnurrer er blitt en høydare!

  5. Grattis så mye;) dette fortjente du;) jeg kjøper helt klart boka når den kommer!!

    Mvh Cecilie

  6. Så herlig!! Gleder meg masse til å lese 🙂 Du har jo så mange flotte oppskrifter så dette blir helt sikkert superbra! Lykke til videre med arbeidet 🙂

  7. Kyllingrullade med mozzarella og soltørket tomat, balsamicosjy og aspargesbønner og sjokolademousse med pasjonsfrukt og jordbær! De er noen av mine favoritter 🙂 Kyllingen har jeg laget mange ganger, men variert litt på fyllet fra gang til gang 😉 Du kommer nok i bokhylla mi til høsten 😉

  8. Gratulerer!

    Jeg har brukt mange av oppskriftene dine, og det jeg er så fornøyd med er at resultatet alltid blir bra og oppskriftene er enkle og de er forklart så man skjønner de:)

    Jeg bruker aller mest oppskriftene på dessertene dine!

    Boken skal jeg ønske meg:)

  9. Dette har jeg ventet på lenge!!! Gleder meg veldig til boken kommer, og vet hva jeg skal gi bort i julegaven i år. Har skrytt av siden din til flere av mine venninner. De som meg er blitt like begeistret over oppskriftene dine.

    Når det gjelder favorittoppskrifter, er det vanskelig å velge mellom så mange flotte og gode. Fetaostkremen din er bare helt fantastisk, og håper den kommer med i kokeboken din. Vi bruker veldig ofte den til tomatisert fiskesuppe, i stede for hvitløkskrem. Ellers er det nok tunfisksalaten og eltefri foccatia som blir mest brukt

    Takk for all den jobben du gjør med bloggen din. Du har gjort middags planleggingen mye lettere og morsommere for meg.

  10. Så gøy! Lykke til. Jeg har fått stor glede av mange av oppskriftene her på bloggen, så jeg ser for meg at boken blir en suksess 🙂

  11. Supert og en gledelig melding!
    Gleder mæ masse til den boken kommer ut.
    Skal helt klart kjøpe den:-)
    Masse lykke til de neste mnd.

  12. Gratulerer! Jeg skal løpe og kjøpe! 🙂
    Verdens beste fiskesuppe, Helstekt indrefilet og Luftig panna cotta med Grand Marnier (mmm 🙂 )
    bør være med 🙂

  13. Så kjekt med koke bok! Gleder meg til den. Jeg elsker gode kokebøker 🙂
    En av mine favoritter fra bloggen din er faktisk oppskrifta på taco krydder og guacomole, supert å blande selv å slippe alt hokkus pokkus som blandes i taco krydderpakkene.
    Ha en super dag 🙂

  14. Hei, endelig og FANTASTISK, det var den gledelige nyheten jeg har ventet på 🙂 For jeg lurte jo på om du skulle gi ut en kokebok, så jeg gleder meg masse 🙂 Lykke til 🙂

  15. Gratulerer! -og tusen takk, på vegne av hele flokken, for at du har klart å vekke gleden ved å “mekke” på kjøkkenet igjen. Boken skal i hus ASAP! 🙂 Lykke til på veien!

  16. Så knallbra! Det har du så absolutt fortjent, vi gleder oss! Og du, du har vel husket granola-oppskriften?

  17. Så bra. Den skal jeg ha. Synnes den torkeoppskriften med tomat,fetaost og spinat var så god.

  18. Jeg slenger meg på! Dette høres veldig kult ut. Savnet det da jeg var på hytta i påsken uten dekning. Gleder meg, den er det nok mange som kommer til å kjøpe! Klem fra meg

  19. Hei.
    Dette blir supert. Gleder meg allerede til å kjøpe boken. Her i huset har vi omtrent bare spist “Trine mat” siden pinsehelgen -2012. Synes alt stort sett har vært godt av det jeg har prøvd. Eltefri metoden, og chilismør som er nydelig til fisk bør alle få oppdage tenker jeg.Lykke til, nå skal jeg tine meg en “Trine kanelsnurr” til kaffen, etter å ha spist Torsk med “Trine chilismør og blomkålpure”.

  20. Gratulerer!! Kjempe gøy!
    Jeg gleder meg masse til boken kommer ut, lykke til videre med arbeidet!

  21. Det var jammen en god nyhet! Det blir helt klart julegaven til alle matinteresserte fra meg i år. Takket være deg står det nå kjempegod hjemmelaget mat på bordet til daglig og samboeren min er helt i himmelen 🙂 Våre favoritter er squashsuppe med sprøstekt spekeskinke, foccacia med urteolje og maldonsalt, kyllinggryte med risoni, chili con carne, urtebakt kalkunbryst med rotgrønnsaker og appelsinchilisaus, chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker, lakseburger med fennikelsalat og sitrondressing for ikke å nevne innbakte horn med rød pesto og kanelsnurrene dine. Vi prøver ut nye oppskrifter hele tiden og alt er godt! Ble skuffet en gang, men da viste det seg at jeg i farten hadde glemt to vesentlige ingredienser.. Ikke din skyld akkurat. Gleder meg til å kjøpe kokeboken din!

  22. Juhuu !! Helt klart en kokebok som kommer til å stå i hylla mi:))
    Har brukt mang en oppskrift herfra og når jeg lagde Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili til jentegjengen kan du tro jeg fikk mye skryt:)) Og når det var Pannacotta med limemarinerte jordbær til dessert var kvelden fullkommen:)

  23. Velfortjent og etterlengtet, den skal rett inn i hylla på kjøkkenet:) Du redder middagene og gjeninnfører matglede:)

  24. Hei Trine,

    Så gøy med kokebok! Den skal jeg skaffe meg så fort den er ferdig 🙂

    Jeg synes at Beef Bourguignon-oppskriften fortjener en plass i kokeboken. Det er en klassiker når vi skal ha gjester på besøk og blir like god hver gang. En sikker vinner blant venner!

    Og så er jeg veldig svak for Oreo-cupcakes-oppskriften din….

    Lykke til videre, og pass på så du ikke sliter deg helt ut!

  25. Gratulerer og hipp hurra, da har vi noe å ønske oss og gi bort i gave. Pizzadeigen og tips om steking på stein MÅ med! 🙂

  26. Hei!
    Hvit pizza med kylling og bacon syns jeg bør være med, du “reddet” meg jo ved å finne den perfekte oppskrift etter at jeg hadde spist en sånn en i Praha…
    Ellers syns jeg pasta alfredo fortjener en plass, enkel og god rett som kan varieres i det uendelige.
    Og den fantastiske kyllingsuppen med karri, fantastisk god!

  27. Gleder meg til boken kommer. Den kommer garantert til å havne på kjøkkenet hos meg-

    Du bare MÅ ta med lammeskankoppskriften din. BARE NYDELIG

  28. Så utrolig kjekt! Gratulere, dette er virkelig velfortjent. Gleder meg til boken kommer for salg i butikken. Masse lykke til videre.

    – Anna

  29. HURRA!!!! Dette ser jeg virkelig frem imot!!! Ytterst sjelden jeg kjøper norske kokebøker, men denne skal jeg ha, og jeg vet flere som kommer til å få den i presang ja. Gratulerer sååååå mye ;o))

  30. Trine, dette er fantastiske nyheter!! Gratulerer så mye!! 🙂 Jeg er en flittig bruker av bloggen din, og har prøvd mange oppskrifter. Jeg må trekke fram sitroniskaken, kanelsnurrene, verdens beste fiskesuppe, minipavlova med limakrem og Chicken Tikka Masala med raita og nanbrød som mine personlige favoritter. Lykke til med boka! Gleder meg til den kommer ut 🙂

  31. Dette blir en “må ha” bok! Bruker bloggen din mye, den er til stooor inspirasjon, det tenker jeg boken vil være også. Bolledeig oppskriften er en skikkelig slager her i huset, den blir det mye forskjellig godt ut av. Mannen min er godt fornøyd med alle nye retter som stadig dukker opp på bordet. Lykke til 🙂

  32. HURRA

    Gratulerer! Jeg snakker på vegne av veldig mange norske husstander når jeg sier at vi ser fram til at denne boken kommer! 🙂

  33. Gratulerer med å skulle gi ut kokebok!
    Pølsebrødene er jo alltid en hit, samt hvitløkskrem som kan pimpe opp enhver rett. gleder meg til å se hva som kommer med i boken 🙂

  34. I begynnelsen av 2013 lovet jeg mannen at jeg ikke skulle anskaffe meg flere kokebøker (har for mange som jeg sjelden bruker….)- heldigvis for meg la jeg til at unntaket måtte være hvis Trine kom ut med kokebok! (bruker stort sett oppskriftene dine til å lage nye ting, og mannen vet hvor ting kommer fra….). Hurra! 😀

    Hvis jeg skulle nevne oppskrifter må det være Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker (med masse søtpotet også) og Laks med grønnsaker i sitronsaus som favoritter som går igjen og igjen og igjen….

    Lykke til med innspurten!

  35. Gratulerer så mye! Denne boken gleder jeg meg til! Jeg kjøper aldri kokebøker, men denne skal jeg ha 🙂
    Mine to middagsfavoritter, som hele familien liker, og som går igjen i mine ukesplaner ca. annenhver uke, er:
    – Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili
    – Parmasurret kylling med grønnsaker og sitron (og helst med mye kålrot i stedet for gulrot)
    Lykke til!

  36. Gratulerer! Dette blir årets julegave! 🙂
    Er foreløpig ny tilhenger av siden din, men forsøkte meg på både Chicken Tikka, Thom Kha Gai, Lammeskanker, og Grillet laks med blomkålpurre i påsken – med stor suksess hos både meg, mann og foreldre. Gleder meg til å prøve flere av dine oppskrifter!

  37. Så flott!!!….da er julegavene i år i boks :)…bruker oppskriftene dine hver uke og familie, venner og arbeidskollegaer har også tatt den i bruk….og med hell!…er så mange gode oppskrifter…lykke til!

  38. Gratulerer 🙂 !! Så moro 🙂 Gleder meg til den kommer ut. Bruker bloggen din som oppslagsverk – og jeg får alltid mye skryt for maten 🙂 Takk for mye inspirasjon og gode oppskrifter. God helg!

  39. Endelig 😉 gleder meg med deg, og til å få boka de i hende.
    Mine favoritter er panna cottaene og krema fiskesuppe.
    Lykke til med arbeidet Trine!

  40. Hei Trine! Gratulerer så mye! Dette har jeg bare gått og ventet på. En fantastisk nyhet, og jeg gleder meg til å kjøpe boken. Regner med du drar på “signingsferd”, dvs signerings-tur når den tid er moden. 🙂 Gleder meg masse til å kjøpe boken – lykke til med jobben!

  41. Gratulerer med bokprosjektet! Det blir nok en “Må ha -bare må ha” bok i min kokeboksamling. Jeg har så mange favoritter at du sikkert kunne fylle flere bøker hvis du skulle ha med alle “mine oppskrifter” fra bloggen.

  42. Ser virkelig fram til kokebok fra deg! Dine oppskrifter har gitt familien mange nye og gode matopplevelser:)

  43. Grattis Trine! Det blir ei bok som eg berre må ha!! Bloggen din er eg innom kvar dag, og den er ein superinspirasjon :-). Lykke til med boka og alt anna :-).

  44. Så utrolig kult!
    Idag viste jeg moren min en oppskirft på bloggen som jeg har laget mange ganger (pannestekt laks med grønnskaer i sitronsaus), og sa i samme slengen at du burde gitt ut kokebok!
    Både hun og jeg bruker bloggen din flittig!
    Gratulerer med forfatterskapet!

  45. Hurra og endelig!!! For dette har eg ønska meg lenge, at du skal gje ut bok!! 🙂
    Mine favoritter er chili con carne og kanelsnurrer
    Gratulerer! Kjøper den med det samme!

  46. Heisann, Trine. Sei bære SUPERT!!! Hi sia æ oppdaga sia de, hatt masse fine matopplevelsa, oppskriftan e enkel å forstå og maten bli næsten bestandi kjempego! Men kain du itj ta med nånn oppskrifta på elg, rådyr og hjort, event skriv om en kan bruke anna type kjøtt ein d som står? Her i trøndelag e det jo som du veit my ælg å du som e så flenk te å komponer, klare heilt sekkert å tryll fram nå! Klem og lykke til.

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Det er allerede en del viltretter på bloggen, se her: http://trinesmatblogg.no/tag/vilt/ Selv har jeg ikke tilgang til annet viltkjøtt enn den jeg kjøper i butikken, og er heller ikke så begeistret for elgkjøtt, noe du derfor ikke finner på bloggen.

  47. Gratulerer så mye! Jeg anbefaler bloggen din til alle, da jeg har fulgt deg siden “amatør-dagene”. Er vel første gang jeg har kommentert (?). Må si at jeg fortsatt har til gode å lage noe fra denne bloggen som ikke har vært vellykket.

    Mine favoritter er:
    – chilikylling, chorizo og rotgrønsaker
    – kylling cacciatore
    – ovnsbakt torsk med nøttelokk, soyasmør og søtpotetmos
    – lune bær med sjokolade og pistasjnøtter
    – oreokaken

    Masse lykke til med kokeboken! Jeg gleder meg til å kjøpe den :).

  48. Gratulerer så mye – jeg bruker bloggen din veldig mye i hverdagen så denne havner på ønskelisten når den er publisert!!

  49. Så kjekt! Dette gleder jeg meg til!
    Håper du har med den supergode soyamarinerte laksen med spinatsalat! Ja, også den kjappe nudelsuppa med kylling og chili! Den er blitt en slager i heimen, og smaker også veldig godt med reker i 🙂

  50. Gratulerer!! Den boka skal jeg ha. Verdens beste fiskesupp har blitt laget gjentatte ganger og håper den kommer med! 🙂

  51. Gratulerar!!
    Du har mange fantastisk gode oppskrifter på bloggen din – ei oppskrift som alltid går igjen hos meg er ‘Gulrotkake à la R.O.O.M’ – enkel, saftig og nydeleg! Den bør med i kokeboka di:)

  52. Gratulerer så mye! Har vært på lang ferie nå og det første jeg gjør er å sjekke bloggen din for tips, så skulle bare mangle at jeg kjøper kokeboken din! Gleder meg 🙂

  53. Å, gratulerer så masse! Så spennende! Og det er deg vel fortjent. Gleder meg til det ferdige resultatet!

  54. Gleder meg til kokeboken! Håper den har bilder av alle rettene! Det er bildene som gjør at jeg vil lage maten iallfall!! :))

  55. Har allerede forhåndsbestilt boka for en stund siden!
    Gleder meg:) Og spørs om ikke mine to student-døtre får den i julegave…

    Marit 😉

Leave a Reply to Solveig Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste