Gulrotkake er en klassiker som alltid slår an. Selv pleier jeg vanligvis å bake gulrotkake à la R.O.O.M, som for øvrig er en av de mest populære oppskriftene på bloggen. Som en variasjon prøvde jeg meg på Sverre Sætres gulrotkake (fra "Den store kakeboken") forleden, som blant annet skal tilsettes malte mandler og hasselnøtter. I tillegg tilsatte jeg hakket, hvit sjokolade og laget en deilig ostekrem til. Det var selvsagt en suksess som jeg gjerne formidler videre. Til gulrotkaken trenger du:

Ingredienser

2 egg
100 g sukker
250 g gulrøtter , finrevet
100 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
30 g hasselnøtter , finmalt
30 g mandler , finmalt
2,5 dl solsikkeolje
100 g hvit kokesjokolade (kan sløyfes) , finhakket
100 g kremost naturell
100 g smør romtemperert
200 g melis
2 ss ferskpresset sitron - eller appelsinsaft (ca.)

SLIK GJØR DU

Sett stekovnen på 175 grader (over- og undervarme). Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett oljen i en tynn stråle, mens du lar kjøkkenmaskinen gå, omtrent slik du lager majones.

Tilsett de revne gulrøttene. Bland sammen hvetemel, hasselnøtter, mandler, bakepulver og hakket sjokolade, og vend forsiktig inn i blandingen. Alternativt kan du benytte mørk sjokolade, eller droppe sjokoladen helt. Hell kakerøren i smurt springform (24 cm) og stek kaken midt i ovnen, til den er gylden og gjennomstekt, etter ca 30 minutter.

Når kaken er avkjølt kan du bre over ostekremen.

 

Pisk kremost og smør, til det er godt blandet. Tilsett melis og sitrussaft, og pisk videre til blandingen får en kremete konsistens. Bre kremen over kaken. Server den gjerne med friske bær til, hvis du har. Dette er goide saker, og trenger du en unnskyldning for å forsyne deg med et ekstra stykke, kan du jo påpeke at gulrøttene i kaken (og eventuelt bærene som serveres som tilbehør) inngår som 1 av 5 om dagen, dersom du tar ett bittelite stykke til!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Åh, bloggen din er fantastisk, Trine! Tusen takk for inspirasjon og nydelige oppskrifter! Håpar du gir ut kokebok ein dag, den hadde i så fall fått heidersplassen i bokhylla.
    🙂
    Helsing Anna

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Hadde vært gøy med kokebok, godt å vite at jeg i alle fall har en som vil kjøpe boken! 😉

  2. Hurra for en blogg. Er flittig bruker. Er for det meste her jeg finner alle oppskrifter og når jeg vil prøve å lage noe nytt. Liker veldig godt gulrotkaken ala r.o.o.m. Skulle også gjerne ønske at du gir ut egen kokebok:)

  3. Denne så fantastisk god ut! Liker at det også blir 1 av 5 om dagen! 🙂 Jeg vurderer å lage denne i muffins-variant til min sønns barnehagebursdag og som langpanne til foreldremøte, har du noen tips til evt. justeringer i oppskriften i den forbindelse?
    Elsker bloggen din! Sunne og raske oppskrifter – Me like! 🙂

  4. Tusen takk for en flott blogg med mange kjempegode oppskrifter, har prøvd mange av dem og vil nok prøve enda flere.Har vist bloggen din til mange av mine venner og alle er veldig fornøyde med det de har funnet.Ønsker deg en fin adventstid med masse førjuls godterier.

  5. Hei. Laget denne kaken i dag til kollegaer på jobb, og de kunne ikke få rost kaken nok!!! Den var knallgod!! Tusen takk for god oppskrift!

  6. Denne ser kjempegod ut. Tror du det er mulig å fryse kaken uten ostekremen, og så tine og smøre på kremen rett før servering. (Evt dagen før?)

  7. Heia!

    Takk for en fantastisk side!!!

    Hvordan vil du karakterisere de ulike gulrotkakene dine; du har jo tre stykker, etter hva hva jeg kan se?

    Jeg er ute etter en kremete og saftig bunn, ikke en som er for kompakt, og klarer visst aldri å finne den rette: Synes liksom det blir for mye “mat” i kakene.

    Samtidig vil jeg ha en som er litt smak i, men ikke som oser av muskat og nellik; den må bare være mild og “snill” men allikevel smakfull.

    Hvis du har noe råd, evt til hvordan man justerer oppskriften for å få den som man vil, er jeg evig takknemlig….:))

  8. Denne ble veldig rar. Oljen kom piplende ut og la seg i bunnen på ovnen. Smakte litt sært. Kan kanskje oljen ha vært gammel?

  9. Hei og tusen takk for en superblogg (som jeg har blitt litt avhengig av 😉 , som så mange andre sliter jeg litt med å få kakene mine til å heve skikkelig, og spesielt fuktige kaker som gulrotkake. Jeg har prøvd å sikte melet x-antall ganger, litt mer bakepulver ol. Har du et mesterinne tips?

  10. Hei. Tenkte å bake gulrotkake til en 30 års dag, og kom over denne oppskriften. Kan den fryses?

    1. Ja, vil tro at det skal gå bra (men uten ostekrem). Dette er uansett en holdbar kake som fint kan lagres flere dager før den skal serveres.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste