Jeg har kjøkkenmaskinen min plassert i et skap på kjøkkenet, og når jeg skal bake åpner jeg skapet og heiser opp maskinen slik at den står parallelt med kjøkkenbenken. En låsemekanisme skal forhindre at hele stasen deiser i gulvet. Når stativet er i låst posisjon høres et ganske så høyt “klikk” og samtidig høres små, raske skritt fra stuen. En liten, blid pjokk titter innom kjøkkenet, “hva skal vi bake nå, mamma?”

Så finner han frem forkleet sitt, kjevla og drar stolen sin inntil kjøkkenbenken. Tålmodig følger han med, spør pent om å få smake, noe han får, og passer selvsagt på å rose mamma, slik at han kanskje får smake en gang til. Han spør hva de ulike ingrediensene heter og han smaker. På surt og salt, det som er godt og det som ikke er så godt. Han spør for eksempel ikke lengre om han får lov til å smake på bakepulver.

 

Det er mest stas med gjærdeig, for da får han som regel lov til å være med å bake ut. Tålmodig venter han på at det skal bli klart, og kjevler og ruller som en voksen kar. Det er ikke snakk om å forlate posten før all deigen er sirlig plassert på stekebrettene. Og han gjør nytte for seg, for han produserer faktisk.

 

Han er imidlertid ikke så storspist på middagsmat for tiden, men når han fått lov til å være med å bidra så er det også en større sjanse for at han spiser når maten kommer på bordet. Det er noe eget med mat en har laget selv, og man vet hva som er i maten.

 

Pizza er kjempefin mat å la barna få være med å lage. La barnet få en liten deigklump og la det kjevle ut og fylle den etter smak og behag. Mathias har fylt pizzaen sin med tomatsaus, ost og parmaskinke. Vi voksne hadde det samme + mozzarella, artisjokkhjerter, ristede pinjekjerner og friske urter. Det ble et langt og koselig måltid, og stemningen var så stor at den lille kokken like godt fant frem gitaren sin!

Trenger du inspirasjon til pizzabunn og pizzafyll finner du alle pizzaoppskriftene på bloggen samlet her.

 

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Koselig, har bakt rundstykker med toåringen i dag, og tror det blir pizza i kveld. 🙂 Stas for dem å få være med litt!

  2. Mathias ser ut som verdens skjønneste gutt. Veldig morsomt å se han tar del i matlagingen og at han nesten er like glad i mat, som sin mor. Det synes lang vei at han koser seg 🙂
    Jeg klarte imidlertid ikke å motstå fristelsen til å prøve Hummingbird brownies-/ostekaken og sitter akkurat nå og nyter et stykke. Den smaker fantastisk! mmmm….

  3. Åh, bare verdens skjønneste lille kokkegutt! 🙂
    Herlige bilder av en kokkeglad gutt 🙂

  4. Så herlig! En grom liten kar med en flink mamma som læremester 🙂 Her aner jeg noe stort etter hvert!

  5. Har akkurat laget disse med tvillingene på 6 år og det var den beste pizzaen de hadde smakt i hele sitt liv! 🙂 Lagde både hvit og rød pizzasaus og de fikk krydre med det de ville. De syntes det var helt topp å kunne legge på topping på mini-pizzaene selv. De ble UTROLIG gode! Tusen takk for mange gode oppskrifter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste