Barndommens pinseaftener forbinder jeg med bål i fjæra, bållukt av klær og pølser som er svidde utenpå og kalde inni. Etter at jeg flyttet fra Trondheim har bålet blitt byttet ut med grillen, så fremt været har tillatt det. Jeg har inntrykk av at pinseaften er grilldag nr. 1, og at “ventepølser” er forrett nr 1. Hva med å lage noe annet, for eksempel crostini i år? Du lager det raskt av noen skiver lyst brød og det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

Når du skal lage crostini trenger du slett ikke ferskt brød, for brødet skal uansett ristes eller stekes, slik at de får en sprø overflate. Du kan også kjøpe ferdige crostini i butikken. Jeg pleier ofte å benytte hjemmelagede bagetter (som jeg ofte har på lur i fryseren) til crostini. Oppskrift på bagetter finner du HER.

Dersom du ikke benytter butikkjøpte crostini må du riste brødskivene først. Dersom skivene er store kan du dele de opp i mindre biter, for poenget er jo at det skal være omtrent en munnfull. Stek skivene i litt olje i stekepannen (på begge sider) eller ringle litt olivenolje over og stek de i stekovnen på rist i noen minutter, til de får en sprø overflate på begge sider.

Nå begynner moroa, nå skal crostinien anrettes med det du har tilgjengelig av kjøttpålegg, pølse, oster, frukt, nøtter og grønnsaker – og det hele holdes elegant sammen av tannpirkere uten smak! Slik gjorde for eksempel jeg det:

Parmaskinke, Selbu Blå, cherrytomat, oliven og basilikum

Italiensk salami, brie og oliven

Camembert med valnøtter og akasiehonning

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette er mat helt etter min smak! 🙂 Kan aldri få nok tapasinspirasjon.. Har du vært på Delicatessen på Grünerløkka? Min favoritt. 🙂 God pinse, Trine! Hilsen Astrid, som regner bort på hytta. 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste