Denne italienskinspirerte retten serverte jeg da min eldste bror og et par Amaroneviner kom på besøk for et par uker siden. Jeg hadde egentlig tenkt å lage osso bucco, men siden kalveskanker ikke var å oppdrive, falt valget på kalveentrecôte og en ragu laget etter inspirasjon av en osso bucco oppskrift. Og med gremolada selvfølgelig! Som tilbehør serverte jeg en risotto. Det var en god kombinasjon! Finn frem:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Kalveentrecôte

kalveentrecôte
3 salt og pepper
smør , til steking

Tomatragu

1 rødløk , i grove biter
1 rød paprika , i grove biter
2 fedd hvitløk , finhakket
6 soltørkede tomater , i biter
1 boks hermetiske cherrytomater
1-2 dl hvitvin
1 blad laurbærblad
frisk salvie (noen blader), finhakket
sitron (litt), presset
salt og nykvernet sort pepper

Risotto

2 sjalottløk , finhakket
smør og olivenolje
4 dl risottoris
1,5 dl hvitvin
8,5 dl kyllingkraft (varm), eller vann tilsatt kyllingfond
1-2 ss smør
sitron (litt), presset
1 neve parmesan finrevet
salt og nykvernet hvit pepper
1-2 ss smør

Gremolada

1 sitron (skallet)
1 fedd hvitløk , finhakket
2 ss Bladpersille , finhakket
salt (litt)

SLIK GJØR DU

Varm smør og olje i en gryte og fres løken til den er blank og myk. Tilsett risottorisen og la den surre med noen minutter til riskornene er blanke. Tilsett hvitvin, rør godt sammen og la det frese litt. Tilsett litt kyllingkraft og rør godt. La kraften koke nesten inn og tilsett ca en øse av gangen, og gjenta denne prosessen til væsken er absorbert i risen. Det er viktig at du følger denne møysommelige prosessen, for da blir risottoen aller best.  Når all kraften er kokt inn i risen skal den være al dente, dvs at du skal ha litt tyggemotstand. Det tar ca 20-25 minutter. Smak til med litt sitronsaft. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper. Rett før servering rører du inn 1-2 ss smør.

Rør sammen ingrediensene til gremoladaen og la det stå og godgjøre seg i romtemperatur i minst 20 minutter.

Fres rødløk, paprika og hvitløk i en gryte, til løken er blank og myk. Ha på hvitvinen og kok til det nesten ikke er væske igjen. Tilsett tomatene og krydderet og la det stå og putre noen minutter. Smak til med litt presset sitronsaft og eventuelt mere krydder.

Stek kalveentrecôten i smør, et par minutter på hver side, til du får en fin stekeskorpe. Legg kjøttet i stekepannen sammen med raguen og stek ved ca 180 grader i ca 5 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før servering.

Server kalvekjøttet sammen med raguen og fordel gremoladaen over. Server risottoen ved siden av.

Vintips: Capitel de Roari Amarone Della Valpollicella Classico

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette høres utrolig godt ut Trine! God kombinasjon av kalv og risotto sammen med tomatragu og gremolada – for ikke å snakke om Amaronen…

  1. Hei Trine!
   Takk for en flott blogg med masse flotte oppskrifter som inspirerer!
   Jeg husker du ikke for lenge siden spurte om tips til matretter som kan merkes «budsjett». Her er noen forslag: Fylte og ovnsgratinerte paprika med for eksempel kjøttdeig og ost, wrap, pirog, «brennende kjærlighet – potetmos med pølser/bacon», makaroni&pølsegryte, stekt ris med egg.

 2. Hei! Jeg savner en caponata-oppskrift på bloggen din – det tror jeg mange vil ha stor glede av. Jeg bruker aubergine og squash (som jeg friterer litt før jeg koker det med resten), rødløk, selleri, tomater, kapers, oliven, rosiner, eddik, tomatpuré, litt sukker, chili og ristede pinjekjerner. Caponata kan brukes til alt, med pasta, couscous, ris, på brød, til lammekjøtt.

 3. Veldig god oppskrift! Gremoladaen ga hele retten ett løft.

  Takk for nok en herlig oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste