Tomatsalsa hører med når det kommer tex-mexmat på bordet. Den blir aller best om du lager den selv, og det gjør du unna i en fei. Finn frem:

1/4 rød paprika, i grove biter
1/4 rød chili, i grove biter
1/4 rødløk, i biter
1/2 boks hermetiske tomater
1 ts tomatpurè
frisk koriander
0,5-1 dl olivenolje
1/2-1 lime, presset
salt og pepper

Ha paprika, chili, løk, tomater og tomatpure i en foodprosessor og kjør til ingrediensene er finhakket.

Tilsett olivenolje til du får passe konsistens, og smak til med limesaft, salt, pepper og koriander. La gjerne salsaen stå en stund før servering, slik at de gode smakene får satt seg.
Serveres som tilbehør til ulike typer tacos, for eksempel kyllingtacos, tortillas med kjøttfyll eller nachos – og gjerne sammen med guacamole. Salsaen kan også fint benyttes som dip.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det såg nydeleg ut, Trine!!! Oppskrifta eg skal publisere liknar litt, men den skal varmast opp og småputre på ovnen ei stund. Så avkjøler eg den og serverer!

  2. menneh…tar man bare chilien hel – betyr det at jeg har renset den i åresvis for ingenting?

    er forresten veldig glad i siden din – har laget flere av rettene: NAM!

    1. Jeg har ikke sjekket ut holdbarheten på denne, men jeg vil tro at den er holdbar i inntil en uke i kjøleskapet.

  3. Denne elsker jeg! En nydelig salsa som passer både som dip og som saus til taco m.m. Og jeg har måtte sendt lenken på den til flere 🙂 Takk!!

  4. Så at du fikk spm om holdbarhet lengre opp. Ville bare si at jeg har hatt det i fryseren og det smakte like godt når det var tint igjen. Tinte den i kjøleskapet. Nydelig oppskrift. Har brukt den på pizzabunn også!

  5. Har du tips til hvordan man kan få tomatsalsaen tykkere hvis den blir litt for tynn?
    Tenkte om det gikk an å ta i fiberhusk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.