I dag har vi 5 års bryllupsdag! Hurra for min kjære og meg! Dagen skal feires hjemme, med en enkel 3 retters middag, så eksklusiv den kan bli på en vanlig ettermiddag, rett etter arbeidstid. Kanskje blir det «bloggmat» senere?

I mellomtiden kan dere ta en titt på denne velsmakende torskeretten med godt og smakfullt tilbehør. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent.

*
Ovnsbakte tomater
8-12 cherrytomater
maldonsalt
olivenolje
*
Torsken
600 gram torskefilet, i 3-4 stykker
litt olivenolje
2-3 ss sitronsaft
maldonsalt
nykvernet sort pepper
Persille, finhakket
*
Spinatsalat
olivenolje
1 liten rødløk, i smale båter
2 fedd hvitløk, grovt hakket
1/3 rød chili, finhakket
2 ss pinjekjerner
250 gram spinat, skylt og renset
salt og nykvernet sort pepper
*
3-4 skiver bacon
noen skiver parmesan
*

Tomatene: Sett ovnen på 180 grader. Legg tomatene i et lite ildfast fat, ringle over litt olivenolje og ha på litt maldonsalt. Sett de umiddelbart inn i ovnen mens du forbereder resten.

Parmesanchips: Legg tynne skiver av parmesan (bruk ostehøvel) utover litt bakepapir, slik at du får 3-4 flak. Stekes midt i ovnen (på 180 grader) til osten har smeltet og har blitt lysebrun. Pass på, det tar bare noen minutter! Løsne parmesanchipsen forsiktig fra bakepapiret og legg det til side.

Bacon: Stek baconet sprøtt og la det renne av på litt kjøkkenpapir. Legg til side.

Torsken: Legg fiskefiletene på et smurt ildfast fat. Ha over litt olivenolje og litt sitronsaft. Krydre med salt, nykvernet sort pepper og finhakket persille. Sett ovnen opp til 200 grader og stek fisken i ca 12-15 minutter, til den er passe stekt og såvidt faller fra hverandre.

Spinatsalaten: Mens fisken koser seg i ovnen står spinatsalaten for tur. Ha pinjekjernene i stekepannen og rist de litt, før du tilsetter litt olivenolje og rødløken. Fres løken på middels varme til den blir blank og myk.

Etter et par minutter tilsetter du finhakket hvitløk og chili. Når fisken er ferdigstekt tilsetter du spinaten og rør godt rundt. Spinatsalaten er ferdig når spinaten såvidt faller sammen, og skal serveres umiddelbart.

Anretning: Ha spinatsalaten på en tallerken, legg så en baconskive oppå og deretter fiskestykket. Plasser gjerne tomatene oppå fiskestykket og dander parmesanchipsen ved siden av. Server gjerne poteter, ris eller pasta som tilbehør, og ringle gjerne en god balsamicoeddik over spinatsalaten ved servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Bildene dine blir så fint. Kan jeg spørre deg hva slags kamera du bruker? Bruker du blitz? Jeg sliter skikkelig med å ta bilder inne, men mulig det blir bedre med et makroobjektiv, som jeg skal bestille nå.

  2. Takk for det! Jeg bruker Olympus E-520 med et 35 mm makroobjektiv, samt blits. Når det nå går mot mørkere tider er det også vanskeligere å ta fine bilder, synes jeg. Trives best med å fotografere ute! Lykke til med bestilling av makroobjektiv. Du kommer nok til å oppleve en helt annen kvalitet på bildene da, det gjorde i alle fall jeg!Ha en fin dag! Trine 😉

  3. Gratulerer så mye med dagen!!Torskeretten din i dag tror jeg må prøves i løpet av uka! Takk for masse god inspirasjon!!

  4. Hei,Gratulerer med dagen! Som vanlig et herremåltid som skal prøves i løpet av uka.Du har fått en award av meg.

  5. Gratulerer med bryllupsdagen! Det er herlig å feire kjærligheten!Takk for en super blogg, er innom hver dag,og det blir retter fra bloggen minst en gang i uken! Takk for all inspirasjon. Følger spent med på grovbrød prosjektet! Dersom du er interessert i mer lesestoff om brød kan jeg anbefale boken til Andrew Whitley "Bread matters. The state of modern bread and a definitive guide to baking your own"Nyt dagen!

  6. Hei Trine, Magne fra VG Nett her igjen. Nå har jeg lagt innlegget ditt inn som en av helgens anbefalinger i Lesernes VG matspesial. God helg!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste