For et par uker siden feiret min mann og jeg 5 års bryllupsdag. Dagen ble feiret hjemme, med god mat og drikke. Menyen ble satt sammen i hui og hast på Meny, etter en hektisk arbeidsdag. Jeg hadde på forhånd bestemt for for indrefilet, siden min mann er så glad i en god biff. Og da jeg kom over disse tomatene, var det ikke tvil om at det var de som skulle få bli fargerikt tilbehør til indrefileten.

Til et romantisk og fargerikt måltid for to trenger du omtrent:

*
Indrefileten
2 stykker indrefilet à ca 180 gram
salt og nykvernet sort pepper
smør til steking
*
Balsamicosaus
2 sjalottløk, finhakket
1 ss smør
1 ts tomatpure
1 dl oksekraft (fra Jacobs)
1 dl vann
1-1,5 dl rødvin
3-4 ss balsamicoeddik
2-3 ss soyasaus
1 laurbærblad
1 kvast timian, grovt hakket
hvit nykvernet pepper
1-2 ss smør
*
Tilbehør
10-12 miniasparges
2 skiver bacon
assorterte tomater
olivenolje
maldonsalt
*
Ovnsbakte poteter
10-12 amadinepoteter, delt i to på langs
olivenolje
maldonsalt
*

Ovnsstekte amadinepoteter: Ha potetene i et ildfast fat. Ringle over olivenolje og strø over litt maldonsalt. Stekes ved 200 grader i ca 30 minutter, til potetene er møre og fine, og har fått en brun stekeskorpe.

Balsamicosaus: Fres sjalottløken i smør, til den blir blank og myk. Tilsett tomatpureen og la den surre med et par minutter. Tilsett rødvin, balsamicoeddik, soyasaus, kraft (eventuelt fond), vann og krydderet – og kok opp. La sausen koke inn til noe. Smak til underveis, og tilsett eventuelt mer rødvin, soyasaus eller balsamicoeddik hvis du synes det trengs. Rett før servering rører du inn 1-2 ss smør og smaker til med hvit nykvernet pepper. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn.

Ovnsbakte tomater: Del tomatene i to og legg i et ildfast fat med snittsiden opp.

Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter.

Baconsvøpte asparges: Kok aspargesen i saltet vann i 2-3 minutter. Skyll i kaldt vann. Rull 5-6 miniasparges i en skive bacon.

Stekes ved middels varme til baconet har fått en fin stekeskorpe.

Indrefileten: Stek biffene på høy varme, i ca 1-2 minutter på alle sider, til du får en fin stekeskorpe. Etterstek biffene ved 150 grader i ca 8-10 minutter. Steketiden vil variere etter hvor høy/stor biffen din er, så se an  steketiden litt. Bruk gjerne steketermometer, biffen er rød ved ca 55 grader og medium ved ca 60 grader. La biffen hvile 5-10 minutter før servering.

Anrett biffen sammen med poteter, asparges og de fargerike tomatene og ha litt saus over ved servering.

Enjoy!

Menyen for øvrig besto av Crostini med italienske smaker til forrett og Bringebærfristelse til dessert.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmmm, dennee retten serverte jeg på lørdag. Mannen i huset smattet og himlet med øynene – sausen var prikken over i'en.

 2. Dette ble lørdagsmiddagen hos oss og det smakte så utrolig godt! Helt enig med damen over her, sausen gjorde virkelig susen 🙂

 3. For en nydelig rett. Forelsket meg helt i sausen.
  Super blogg også. Bruker den flere ganger i uken til inspirasjon før ukeshandling.

 4. Hei!
  Ville bare si tusen, tusen takk for en fantastisk blogg med masse herlig inspirasjon. Særlig balsamicosausen var en ny opplevelse, fantastisk!!!! Er innom hver dag etter jeg oppdaget bloggen din.. Så her var det mye morro å sprite opp hverdagsmaten med 🙂
  Gleder meg til flere spennende oppskrifter.
  🙂

 5. Dette var rett og slett fantastisk! Sausen anbefales virkelig til alle som “lurer på om jeg skal prøve” 😉 Den var rett og slett helt rå!

 6. Hei,
  jeg laget denne retten til min kone da hun kom hjem fra en reise. Den smakte aldeles fantastisk, og min kone var strålende fornøyd!

 7. Hei,
  dette var kjempegodt men et spørsmål ang.sausen – skal den siles før servering?
  Takk for at herlige måltider du deler med oss 🙂

 8. Blir ju inte nå oxfile kvar av den behandlingen. Prova få köttet till rumstemperatur innan stekning. Stek 60 sek på varje sida med VARM stekpanna. Sen bryner du kanterna snabbt. Servera. Det är en ‘rå’ stekt. Stek ytterligare 30 sek för medium. Allt annat är att förstöra kött etter min mening. Gillar tillbehöret. Ska prova det idag. Ha en fin dag

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste