Jeg er utrolig glad i espresso, Grand Mariner og sjokolade, hver for seg – og sammen. En dessert som er smaksatt med disse ingrediensene må selvfølgelig bli en favoritt. Jeg har smakt meg frem med utgangspunkt i denne oppskriften. Har du en annen likørfavoritt kan du kanskje smake deg frem til din egen favoritt? Min favoritt er omtrent slik:

1,5 ts gelatinpulver
2,5-3 ss espresso
2 ss Grand Mariner
200 gram hvit sjokolade
2 dl kremfløte
2 dl kremfløte, pisket
50 gram mørk kokesjokolade til dekor

Bland gelatinpulver med espresso og Grand Mariner og la trekke i ca 5 minutter. Varm fløten på svak varme, pass på at den ikke koker! Ha i hvit sjokolade, i biter, og rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett gelatinblandingen og rør til gelatinen er oppløst. Sett til side og avkjøl litt. Rør deretter forsiktig inn pisket krem med slikkepott, men ikke rør mer enn strengt nødvendig. Ha blandingen i en stor form eller 4 porsjonsformer/glass. Settes i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne natten over.

Smelt mørk kokesjokolade i mikrobølgeovn eller i vannbad og tegn mønster på et matpapir. Jeg benyttet en dekorpenn for formålet, men du kan også lage en sprøytepose av matpapir eller lignende.

Avkjøl sjokoladedekoren og oppbevar den i kjøleskapet frem til den skal benyttes.

Før servering dekorerer du mousseen med sjokoladedekoren. Serveres med en espresso eller en annen kaffefavoritt.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette så godt ut! Jeg har testa ut flere oppskrifter på hvit sjokolademousse, men har enda ikke funnet en som jeg har likt skikkelig godt, synes de har smakt litt for mye piska krem og litt for lite hvit sjokolade. Jeg gleder meg til å teste ut din oppskrift!!

  2. dette hørtes helt nydelig ut, kanskje en fin juledessert.Ønsker deg en flott helg med hilsen fra mimmi-leone

  3. Denne ble helt fantastisk og jeg fikk mye skryt da jeg serverte denne i middagsselskapet på lørdag!

    Tusen takk!:)

    – Synnøve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste