Det er hektiske tider, med krevende oppgaver på jobb med stramme tidsfrister og en hektisk hverdag for øvrig. Ettermiddagene blir korte og kveldene sene. Helgene er over omtrent før vi får satt oss nedpå, føles det nesten som. Men, selv om vi har det hektisk, så spiser vi alltid en ordentlig middag, og det er kanskje derfor en også orker et slikt tempo i hverdagen? Den siste tiden har jeg fått mer og mer sansen for supper. Supper er ikke hva det en gang var, det er sikkert og visst. Her kommer en variant av den tradisjonelle ungarske gulasjsuppen, slik jeg lager den. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

 • ca 300 gram storfekjøtt (biff), i terninger
 • 2 poteter, i små terninger
 • 1-2 gulrøtter, i små terninger
 • 1 stor løk, i små terninger
 • 1 rød paprika, i strimler
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • ca 1/4 rød chili, finhakket
 • 2-3 vårløk, strimlet
 • 1-2 ss tomatpurè
 • 1 boks hermetiske (cherry)tomater
 • 1 liter vann
 • 1 terning oksefond
 • 1-1,5 ts paprikapulver
 • 1 ts oregano
 • salt
 • pepper

Fres kjøttet raskt i smør i varm stekepanne og legg til side. Fres løken i smør, til den blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili og tomatpure og rør godt sammen. Tilsett så poteter, gulrøtter, paprika, vårløk, vann, hermetiske tomater og fond (buljongterning går også bra, men da trenger du trolig 2). La suppen koke i ca 15 minutter, til alle grønnsakene er møre og fine. Tilsett kjøttet rett før servering, og smak til med krydder etter smak og behag.

Serveres med godt brød og gjerne en urtekvast på toppen.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg elsker supper! Skal prøves ut i nær fremtid. Mitt eneste problem etter at jeg fant bloggen din er at jeg ikke har nok dager i uken til å prøve ut alt 🙂

 2. Hei Trine, Magne her igjen. Nå har jeg lagt gulasjsuppen inn som en av dagens anbefalinger på Lesernes VG 🙂

 3. Må en snartur innom bloggen din for å si tusen takk for flotte anbefalinger fra Roma.Jeg kom nylig hjem fra Roma etter ei nydelig langhelg der, og turen ble ikke dårligere etter å ha fulgt dine anbefalinger.Handla meg nesten blakk på Campo de Fiori;) Neste gang skal kofferten være større… Besøkte også ristorante L'Angoletto og går ennå med et salig smil etter middagen der.Ha ei trivelig helg!

 4. Takk for koselige tilbakemeldinger!Laila; jeg har det samme problemet som deg, så mange spennende oppskrifter og ideer – og alt for liten tid, dessverre…Magne; takk for det. Hyggelig med "storbesøk"! Randi; så gøy at du hadde en fin tur til Roma du også, og at du også hadde hyggelige mat- og shoppingopplevelser!Nils; Oppskriften er oppdatert!Trine 😉

 5. Hvor ble det av den hendige "skriv ut-knappen" som jeg fant inne hos deg tidligere?Jeg er forresten en stor fan. Har prøvd ut flere av oppskriftene dine og de er veldig gode!Tusen takk for jobben du legger inn i dette!

 6. Hei

  Nå har jeg prøvd suppen din og den var god! Den skal jeg lage igjen! Jeg har nå prøvd flere av oppskriftene dine og er like fornøyd hver gang. Skal bake eplebollene dine til helgen, de har jeg prøvd før med stor hell.
  Synes den nye stilen på bloggen din er veldig fin! Det er lett å finne fram til det man ønsker.

  Ha en god helg
  Line

 7. Heisann!
  Huset er fylt av den deiligste duft. Herlige smaker i munnen. I ettermiddag spiste vi gulasj-suppa “di”. Heldigvis lagde vi dobbel posjon slik at vi har middag i morgen også!
  Mmmmmm

  Hilsen Dagrun

 8. Takk for nok en deilig oppskrift! Jeg brukte bankekjøtt som jeg hadde kokt på forhånd som da ble mørt og godt. Ellers fulgte jeg oppskriften ganske slavisk. Dette er en god og mettende hverdagssuppe 😉

 9. Fin oppskrift og greit utgangspunkt for en god gulasjsuppe.
  For å få en karakteristisk Ungarsk Gulasj-smak har jeg hatt i i 1 ss paprikapulver og minst 1 ts malt karve. Øk gjerne også mengden hvitløk. 1 fedd hvitløk er knapt mulig å registrere. Prøv 3-4 fedd. (ca 1/4 medium hvitløk)
  Bon appetitt!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste