Guacamole er selvskrevent tilbehør til ethvert tex-mex måltid. Hovedingrediensen i guacamole er avocado, som er en utrolig god og næringsrik frukt. Kjøper du ferdig guacamole på boks inneholder den under 2% avocado. Resten er “fyllmasse”, kunstig farge og smaksforsterkere som skal forsøke å etterligne den gode smaken av avocado.

Til sunn og ekte guacamole til et tex-mexmåltid for to trenger du omtrent:

 • 1 moden avocado
 • saften av 1/4-1/2 lime
 • 2 ts finhakket rød chili
 • frisk koriander, finhakket
 • salt og hvit pepper

Del avocadoen i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Mos avocadoen med en gaffel og press over limesaften. Tilsett chilien og smak til med salt pepper og eventuelt mer limesaft.

Guacamole bør tilberedes rett før den skal serveres, da avocadoen blir brun dersom den står litt. Limesaften (eller sitronsaft) forhindrer at avocadoen blir brun. Det samme gjør også  avocadosteinen, så la gjerne den ligge oppi den ferdige guacamolen frem til servering.

Serveres som tilbehør til for eksempel nachos, kyllingtaco med bønner og gulrot eller tortillas med kjøttfyll.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg bruker å ha litt hvitløk, rømme og noen dråper honning i Guacamolen + masse god pepper og litt salt (i tillegg til din oppskrift) Det synes jeg gjør den beste guacamolen ever- bør prøves!Vil ellers takke for mye inspirasjon og en kjempefin blogg!

 2. Virker som en bra base, men vil virkelig ambefale deg å ha i et fedd finhakket hvitløk også (et per avocado). Og hvis man skal bruke den som dip til nachos kan man gjerne tilsette noen halve cherrytomater og litt revet parmesan, så har man alt i en skål til perfekt comfort-food!

 3. Forresten har jeg ikke brukt koriander i det siste, men det skal tilbakeinnføres nå! Takk den daglige dose herlig inspirasjon!

 4. Snadder! dette skal prøves veldig snart! du har ikke en god oppskrift på ostedip også? Synes nachos er sååå godt med ostedip..

 5. Takk for tilbakemeldinger! Det er mange måter å lage guacamole på, og jeg benytter både hvitløk og tomater i andre oppskrifter. Hvorvidt jeg tilsetter det eller ikke vil være avhengig av hva som serveres til, serveres det feks tomatsalsa dropper jeg feks tomaten, osv. Honning er imidlertid nytt for meg! Flere oppskrifter på guacamole kommer på nyåret!Har dessverre ingen oppskrift på ostedip her, men kanskje det kommer utpå nyåret!Trine 😉

 6. Her er enda et tips:

  2 avokadoer
  2 tomater
  1/2 rød løk
  Fersk koriander
  Limesaft
  Salt og pepper

  Jeg grovhakker alle ingrediensene, istedet for å mose. Hvitløk kan også tilsettes.

 7. Hei,
  eg har sitrusallergi – og lurer på om det er noko anna friskt eg kan erstatte lime/sitron med? vil den bli brun veldig raskt, og kanskje ikkje like god uten limesaft?? 🙂

   1. Sitronsyre (E330) er trygt hvis det er kunstg fremstilt, som der er som oftest! Det er sitronprotein i sitronsaft som man kan være allergisk mot.

 8. Jeg pleier som regel å lage en lettvint-variant: Knuser/hakker avokado, har i en dæsj salsa (fra glass, men hjemmelaget er selvfølgelig best…) og en tyt rømme. Pleier også å ha i ei lita klype (urte)salt. Lime-/sitron trenger man egentlig ikke å ha med, den tilsettes mest for at ikke avokadoen skal misfarges. Jeg sløyfer det ofte, men venter da med å lage guacamolen til like før man skal spise. Har hørt at det skal hjelpe mot misfarging at man kan la en avokado-stein liggende oppi skåla til den skal serveres. Dette har jeg dog ikke prøvd…

 9. Jeg lager guacamolen et par dager i forveien, for da blir den ekstra god! Jeg legger plastfolie helt inntil guacamolen, evt har jeg guacamolen i en plastpose og klemmer all luft ut av den. Da holder den seg helt grønn i mange dager 🙂

 10. Et lite tips til deg. Dersom du putter avokado steinen oppi guacamolen holder den seg mye lenger 😉

 11. Hei 🙂 kan ej bruke litt purreløk eller løk i tillegg til de ingrediensene du har her? er usikker på om d blir godt,er første gangen jeg skal lage guacamole så er redd jeg gjør feil 😛

 12. Jeg lager den slik: 2 avokado,3 hvitløksfedd, 1 finhakket rød pepper (frøene fjernes),rikelig med fersk koriander (finhakket)salt,hvit pepper og minst en 1/2 lime eller sitron, og litt sukker( ikke for mye)for å få balanse mellom syre og sødme.
  Også jeg dekker det med plastfolie og slår lufta ut av bollen..Dette gjør jeg også med hjemmelaget potetsalat og alle retter som jeg skal oppbevare før servering.Da holder retten seg mye bedre.
  Guacomle og ferske reker drysset med flaksalt går fint.Ta gjerne en passende hvitvin til dette

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste