For et par uker siden var 5 om dagen ambassadørene samlet i lokalene til Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Det var utrolig hyggelig å møte ildsjelene som har som jobb å motivere oss til å etablere smarte vaner ved å spise mer frukt og grønt, blant annet gjennom 5 om dagen. Det var også utrolig gøy å møte de andre ambassadørene; dyktige og kreative mat-, mamma- og interiørbloggere- og andre bloggere. (du kan lese mer om det å være 5 om dagen ambassadør her.) I tillegg til å motta spennende og nyttig informasjon, samt utveksling av erfaringer, ble vi ble servert masse god mat tilberedt av OFGs egen kokk. Og jammen stakk ikke også Tom Victor Gausdal innom og serverte oss en nydelig perlespeltrisotto med godt tilbehør!

I etterkant av treffet har jeg kost meg med flere gode oppskrifter fra OFGs oppskriftsdatabase på http://www.frukt.no/. Her finner du mange gode oppskrifter på sunt og søtt, og flere er også illustrert med korte videosnutter. Dagens oppskrift er hentet derifra, nærmere bestemt her, og passer godt som tilbehør til de fleste fisk- og kjøttretter.  Som for eksempel til pølser, som vi serverte den til.

Finn frem:

1 løk, i tynne båter

2 fedd hvitløk, finhakket
3 ss olivenolje
1 grønn squash, i skiver
3 tomater, i båter
salt og pepper
friske krydderurter, finhakket
eller 1 ts tørket timian eller provencekrydder
1,5 dl brødrasp
1,5 dl revet hvitost

 

Fres løk og hvitløk i litt olje, til løken blir blank og myk. Tilsett squashen og la den få frese med. Tilsett så tomatene og krydre med salt, pepper og krydderet. La grønnsaksblandingen putre på middels varme i ca 10 minutter.

Hell det over i et ildfast fat. Bland sammen osten og brødraspet i en liten bolle for fordel det over grønnsakene. Stek grønnsakene videre i stekovnen ved ca 225 grader i ca 15 minutter, til osteblandingen har fått en gylden farge.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Umm! ;-)Takk, dette må jeg prøve. Og mye mer av det du skriver om. jeg liker bloggen din og prøver meg her i Spania også.Alt godt fra Eirin

  2. Lagde pita-brødende etter din oppsktift i dag – stor suksess hos hele familien. De var enkle å lage, så nå blir det nok ikke flere kjøpe pitabrød hos oss…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste