I dag er det den internasjonale pastadagen! Dagen ble innført av World Pasta Congress i 1995, med det formål å fremheve pastaen som et næringsrikt og allsidig produkt. Om det er de som skal få æren for at pasta er populær mat skal jeg ikke spekulere i. Kanskje pastaens popularitet rett og slett skyldes at det er god, rask og enkel mat og som passer til det meste? Pasta står i alle fall på menyen hos oss minst en gang i uken.

 

Dagens pastarett er en rask og enkel klassiker, nemlig en modifisert utgave av Pasta Alfredo. Til to store og en liten trenger du omtrent:

5-6 skiver parmaskinke, i strimler
ca. 75 gram parmesan, revet
ca. 1,5 ss smør
ca. 1,5 dl kremfløte
litt malt muskatnøtt
maldonsalt
nykvernet sort pepper
Pasta for 3
(for eksempel linguine eller tagliatelle)

Kok pastaen i rikelig med saltet vann etter anvisningen på pakken.

 

Varm smør og fløte forsiktig opp i stekepannen. Det skal ikke koke, bare stå og kose seg til det akkurat begynner å tykne. Ta pannen av platen og smak til med muskatnøtt (bruk hel muskatnøtt og riv den på et fint rivjern) og nykvernet sort pepper. Tilsett deretter den nykokte pastaen og parmaskinken. Tilsett eventuelt litt salt, men trolig er retten salt nok pga saltinnholdet i skinken.

Serveres umiddelbart, gjerne med litt god olivenolje, hakkede krydderurter og litt revet parmesan på toppen.
Buon appetito!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Min pastafavoritt for tiden er fullkornsspagetti med kyllingkjøttdeig, hjemmelaget salsa og litt kesam på toppen. Mvh Kine.

 2. Pastafavoritt? Linguine med pesto når det er bare oss to, cannelloni med spinat og ricotta hvis vi har gjester. Pasta arabbiata servert med en hel chili på hver tallerken når vi skal ha det litt gøy ved middagsbordet og utfordre gutta :)Vi har mange pastafavoritter og vi kan til og med spise den bar. Vi elsker pasta rett og slett. Jeg delte hybel med ei italiensk jente når jeg gikk på skole i London og hun pleide å si: "I get satisfaction when I eat pasta". Men kommer pasta virkelig fra Italia? Noen påstår at pasta kommer fra Kina og mine foreldre ville definitivt sagt: "Fra Russland!!!". Fylt tortellini ("pelmeni" på russisk) er faktisk en av nasjonale retter i Russland. Den bestiller jeg alltid når jeg skal besøke foreldrene mine. Så hvor kommer pasta opprinnelig fra? Noen som vet?Mailadr: [email protected]

 3. Har flere pastafavoritter, men pastasalat med fullkornpasta, bacon, pinnekjerner etc smaker alltid fantastisk!PS. er daglig innom bloggen din, takk for masse inspirasjon!

 4. Min favoritt er paste med en eller annen form for fløtesaus. Lett å kombinere med andre smaker, f.eks. reker, kylling, skinke, bacon, laks osv.

 5. Carbonara er en av mine favoritter men syntes det er veldig vanskelig å bare skulle nevne 1 blandt utallig mange gode pastaretter. (: Takk for masse fristende inspirasjon. Ønsker deg en fin fin uke.

 6. Heia.Du har en virkelig deilig påvirkelig blogg. Blir sulten og får mange gode tips her inne!Pasta er raskt,enkelt og smakfult. Min favoritt er hjemmelaget Tortellini med også hjemmelaget carbonarasaus og bacon. Ellers er det pasta med pesto og bolognese med hvitløk som lages ofte hos oss.

 7. Hei. Takk for kjempefin blogg. Er innom hver eneste dag :). Vanskelig å velge en favoritt, men må man blir det Pasta Carbonara.

 8. Å velge en pastafavoritt er umulig, men en av mine favoritter er en av dine, Trine, nemlig dine "Gratinerte pastaskjell med sprøstekt parmaskinke". Eneste justering jeg har gjort er å bruke bresaola istedet for parmaskinke. Elsker også carbonara, bolognaise, amatriciana, lasagne…. Og alt selvfølgelig lagd fra bunnen!

 9. Hei!Min pastafavoritt må bli ren, enkel pasta (helst spagetthi) blandet med stekt bacon, sopp og vårløk, god olivenolje samt salt og nykvernet pepper. Så litt fersk revet eller skavet parmesan på toppen! Fantastisk;0)

 10. Cannelloni med ricotta og spinat – i tomatsaus! Blir alltid så frustrert når det serveres uten tomatsaus, det er jo ti ganger bedre med masse sterk tomatsaus til.Studenter ønsker seg alltid en pastapakke: [email protected] 🙂

 11. Jeg tror aldri jeg har vært med på en konkurranse som det har vært så vanskelig å svare på … 😀 Kort sagt elsker jeg alle pastaretter som er laget av gode råvarer, fra lette pastasalater til de feteste fløtesausrettene.Alt til sin tid 🙂

 12. Det er mye godt man kan lage med pasta, men er nok klassikeren pasta bolognese (når sausen har fått stå og putre i noen timer) som står helt på toppen av min liste!

 13. Min (og mannens) pastafavoritt for tiden er faktisk din enkle pastasalat, litt moderert med stekt kylling e.l. i… 🙂 Ellers er en god hjemmelaget bolognaise med masse parmesan alltid deilig! :-)[email protected]

 14. Åhhh, det blir vanskelig.. pasta er jo favoritten!! Men spaghetti med kremet pesto (fløte, rømme og parmesan), kylling og aspargestopper troner høyt på lista!Tusen takk for en inspirerende blogg!

 15. Favoritt pasta oppskrift er definitivt Blåmuggelost pasta (Bacon, fløte, fersk pasta, blåmuggelost og en frisk rucculasalat + cherrytomater) 🙂 Veldig lett og kjapt å lage på en fredagskveld når man er sliten og sugen på noe godt!

 16. Den aller aller beste pastaretten jeg noen gang har spist, var pasta med tunfiskbiff. Var så klart sausen som gjorde susen, og har desverre aldri klart å etterligne den helt… får omtrent våte drømmer av retten fremdeles. Mvh [email protected]

 17. Heldigvis har livet så mange dager at jeg normalt må velge én rett. Det som i alle fall er sikkert er at mange av favorittrettene har pasta som en viktig del, og at flere av disse oppskriftene kommer herfra. Takk, Trine 🙂

 18. Bloggen din er til stor inspirasjon og jeg er flittig bruker av ukemenyene dine:-)Min pastafavoritt er ikke herfra, men er den klassiske italienske hverdagstomatsausen som jeg lærte å lage som ung student i Roma: olivenolje, hviløk, pepperoncino, salt og hakkede tomater. Enklere blir det ikke. Den er også base for alle tomatbaserte pastaretter hjemme hos meg. Hilsen Ane:-)([email protected])

 19. Må vel si som mange flere her at Carbonara er en favoritt. Ellers synes jeg at dine retter med fylte pastaskjell har vært veldig gode :-)Mvh Vivian

 20. ja det var ikke lett… lasagne tror jeg blir vinneren hos meg!takk for din fiiine inspirerende blogg!ha en fin dagklem mette

 21. Hei! Jeg elsker laksepasta! Rett og slett: Penne med laks, fløte, erter, salt og pepper, man behøver ikke mer! Litt parmesan eller annen ost på toppen :)([email protected])Takk for en kjempefin matblogg!

 22. Pasta med pesto- rød eller grønn er familiens favoritt. Både som hovedmåltid og som tilbehør! Gjerne farfalle eller penne!Hilsen Synneve

 23. Oj är det pastadagen idag, tur att vi skall äta pasta idag då 🙂 , min absoluta favorit är Spaghetti Bolognese och även Pasta med grädde, curry, bananer, kyckling, ananas och jordnötter

 24. min pasta favoritt må være spinat pasta med dampa laks på purre/fløte saus – uttrolig enkelt og forferdelig godt!!!Tusen takk for uttrolig inspirerende blogg – denne spinat/lakse pastaen lagde jeg forige gang med både gullerøtter og squash – har nemlig en tendens til å ikke klare å få lagt til grønnsaker når jeg lager retter som jeg har begynt å lage uten at grønnsaker er med – men siden mange av mine standar retter er UTEN – MÅ jeg bare være flinkere da jeg jo bor med barn OG det er sundt – og du lagde noe som lignet MED grønnsaker og da gjorde jeg det også – og uansett hvor lite de spiste av grønnsakene vil jeg at det er DET bildet de har av denne retten også – MED grønnsaker!!!

 25. Min favoritt når andre lager; spagetti carbonara. Min nye favortitt som jeg lager selv er Pasta all`Amatriciana som jeg har funnet oppskrift på i bloggen her. Mvh Ina ([email protected])

 26. Både jeg og gubben har blitt helt forelsket i pesto, nettopp fordi det kan brukes til omtrent alt. Vår desiderte favoritt er grov pasta penne med enten grønn eller rød pesto, og litt mozzarella eller gran pandano på toppen!Barilla er det beste merket her i Norge! Man får en skikkelig fyldig og god smak både på pastaen og på pesto og andre produkter!

 27. Pussig, jeg satt akkurat med pastakokeboka mi oppslått på leting etter en oppskrift, og der kom jeg over Pasta Alfredo. Så klikker jeg meg inn på bloggen din og ser at det er dagens fra Trine. Er det et tegn, mon tro? 🙂 Skjønner at den retten må prøves ut! Når det gjelder beste pastarett er det en jeg har fått servert på restaurant. Det var tagliatelle med scampi, squash, chili, sjalottløk, hvitløk, hvitvin og fløte. Jeg har enda til gode å finne en oppsrkift på det så jeg kan lage det selv, så hvis noen kan hjelpe så blir jeg svært lykkelig! ingunn_ryghseter (alfakrøll) hotmail.com (skriver det slik for å unngå spam).

 28. Jeg har to pastafavoritter som er veldig vanskelig å velge mellom. Lasagne er en stor favoritt, og jeg er like glad hver gang jeg får lage det. Så har vi pasta carbonara, der har jeg aldri fått til en veldig god versjon selv, men er jeg på italiensk resturant spiser jeg ommentrent alltid det 🙂

 29. Min favoritpastaret er:100 gram røget bacon2 bundter forårsløgestragonflødesaltBacon i tern brunes hurtigt på panden, forårsløgene skæres i stykker på 2 cm og kommes på panden. Fløde og estragon hældes over og det simrer et par minutter. Smages til med salt og serveres enten med frisk tagliatelle eller fuldkorns-penne. Umm – nemt og hurtigt.

 30. Pasta er helt elsk, og favoritten for tiden er Eksotisk pasta og kyllinggryte:)(Da helst med tagliatelle)

 31. pasta alfredo har vært fin favoritt pastarett siden jeg smakte den for første gang i 1990 i Los Angeles. Fantastisk godt 🙂

 32. Min pastafavoritt er min egen variant, der jeg først sprøsteker bacon, legger til side baconen og tilsetter en god klatt crème fraiche i panna og rører det sammen med baconfett og krydrer med pepper (eventuelt litt salt). Har så i pasta før jeg serverer med sprøstekt bacon på toppen! Namnam… :)Pastaretter er så godt, selv om det gjøres enkelt!

 33. Ah, pasta fortjener virkelig sin egen dag!Min store favoritt nå er Pasta Gorgonzola med spekeskinke. Nydelig!

 34. For tiden og ganske lenge nå har det vært en av dine oppskrifter faktisk, "lillebrors favoritt", med reker. den er enkel og veldig god og faller alltid i smak rundt middagsbordet vå[email protected]

 35. Her spiser vi veldig ofte Carbonara :)Alltid masse pasta i skapet vårt.. kjekt å ha når det ikke er noe annet å finne på til middag….-Martemora-

 36. Carbonara. Enten tradisjonell variant eller tilsatt noen ekstra ingredienser: lettstekte cherrytomater og aspargesbønner. Inger Lise

 37. Helt enig at det er vanskelig å velge kun én pastarett som favoritt, men for tiden er det hjemmelaget grønnsakslasagne med fullkornsplater. Sunt og veldig, veldig godt :)Mvh [email protected]

 38. Carbonara er min absolutte favoritt 🙂 Jeg lager min uten fløte jeg da siden jeg er litt sensitiv på det,men nammis er det uansett 🙂 Ha en flott uke.Hilsen fra Elin

 39. Jeg er generelt veldig glad i pasta! Den eller beste pastavarianten er vanskelig å velge, men denne er veldig god:Fullkornspastakyllingfiletbrokkolikrem.Brokkolikremen lages av brokkoli som har fått et kjapt oppkok, blandes med rømme (el kesam), litt olje, et hvitløksfedd og smakes til med salt og pepper. Dette blandes med stavmikser til en krem og brukes som saus. Kyllingfileten stekes eller bakes i ovn. En kjapp og god og ganske næringsrik middag 🙂

 40. Tusen takk for en flott blogg!! Min favoritt må nok bli det vi kaller pepperkylling. Stek opp strimlet kyllingbryst og krydre godt med pepper og litt salt. Kok opp spagetti. Saus: surr litt hvitløk og snittet kruspersille i litt olje, ha oppi matfløte og en god sennep. (vi bruker S&W Premium American mustard, knall gul flaske) kok sausen til den tykner, ha i stekt kylling og spagetti – server gjerne med godt brød til… NAM NAM…[email protected]

 41. Oi, vanskelig å velge en… Men hvis jeg «må» så blir det pasta carbonara. Med MASSE nykvernet pepper og parmesan:D

 42. Hei og takk for inspill til mange gode oppskrifter via din blogg.Favorittretten i pasta som jeg lager selv er en lasagne Forno (tror jeg den het). Ellers er det godt med pasta ute gjerne med pesto, kylling, tomater og parmesan ost. Kunne vært flinkere til å lage pastaretter så kanskje jeg blir flinkere etterhvert? Lykke til med Blogg lotteriet.Hilsen Britt Eva.

 43. Akkurat nå er min pastafavoritt spagetti med fløtesaus, erter og skinke. Men det hender at jeg bytter over til penne al arrabiata!

 44. Min favoritt er pasta med min samboers hjemmelagde tomatsaus (hermetisert tomat, hvitløk, salmaolek, "oreganopasta", og krydder).Raskt og godt! Og vår lille prinsesse synes også det er godt!

 45. Går mye i pasta her, så vanskelig å velge en favoritt.. Men tror nok det må bli båndspagetti, laks, en god pesto og rucculasalat!

 46. En kjempegod pastarett er denne:Tagliatelli til 4 personer (500g)200 g brokkolibuketter300g storfekjøtt i strimler100g sjampinjong i skiver25g smør2 hakkede hvitløksbåter1ss soyasaus3 dl kremfløte1 ss sennep (gjerne grov)1 ts estragonpepperKok pasta og brokkoli i hver sin kjele. Brun først kjøttet, så sjaminjongen og hvitløken. Tøm fløte i pannen og kok opp, ha i sennep, soyasaus og krydderSmåputre i ca 5 min Velbekomme :-)Hilsen Ann-Iren

 47. Min favoritt er en pastasaus med cherrytomater,masse løk,chorizo og maggiurt, som til slutt flamberes med en rikelig øse vodka.I tillegg legges det en liten bunt med krydderurter, einebær og laurbær i kokevannet til pastaen….smaken er utrolig, og vel verdt at tilbredningen tar litt tid!

 48. Min svigerfar er italiensk – og det er nesten umulig å komme kun med en pastafavoritt! Pasta er jo så enkelt å variere; etter både humør, årstid – og situasjon!Men en pasta jeg aldri blir lei er pasta (av alle slag :)) med en ordentlig god tomatsaus med fersk parmesan! Det enkleste er ofte det beste 🙂 En annen favorittrett jeg hadde på min svigerfars gamle restaurant er pastaruller med parmaskinke, mozarella og spinat. Gratineres med kremaktig tomatsaus. Denne er også fantastisk, men noe mer tidkrevende!Må forresten rose deg for en inspirerende blogg. Jg er er 30 år gammel jente som også er over gjennomsnittet interssert i å lage mat. elsker å bruke tid på kjøkkenet, og koker gjerne pastasaus i timesvis – og lager hjemmelaget pasta på min kjøkkenmaskin. Italiensk er naturligvis en favoritt pga. min manns familie :)GRATULERER med PASTA dagen :)Hilsen Kaja

 49. Det var vanskeleg å finne berre ein favorittrett med pasta, men dette er ein av mange som er høgt oppe på favorittlista: Barillaspaghetti, spekeskinke, ei boks med erter, cherrytomatar, raud løk og grøn asparges. Vend det heile i ein fløtesaus og server med godt, heimebaka brød!Mvh tovehd(alfakrøll)hotmail.com

 50. Her spiser vi ofte en rask rett med fersk pasta, med saus laget av purre, skinke og fløte evt en skje kremost med hvitløk&urter. Hvitløksbaguetter og en god salat ved siden av!

 51. Båndspaggethi (taglitelle?) med stekt sopp, svinekjøtt, paprika og ostesaus! namnam 🙂 (med hvitløksbaguetter ved siden).

 52. Hei! :)Først må jeg bare si en ting; Jeg er så glad for at du skriver denne bloggen. Du gjør det så skikkelig og oversiktelig. Samtidig som du alltid varrierer. Helt supert for meg som student for å få litt tips til middagsretter og diverse annet deilig 🙂 Har som regel ikke råd til å lage de rettene du gir eksempel på, men er jo inspirasjon til tusen uansett :)Min favoritt pastarett er nok noe som heter "Canja" som er portugisisk. Det er en suppe som inneholder pasta, kylling, chourizo og urter. Er heeelt nydelig!!Aah, en sånn pastakit hadde vært helt fantastisk!! Er veldig glad i pesto! Pleier å lage min egen, men nå dør basilikumen fra meg, er blitt så kaldt.MVHAnne Guro Jovall [email protected]

 53. "Gary Sinise's Kids Pasta" som han lagde da han en gang var gjest hos Rachael Ray Show. Jeg så dette programmet, og har siden lagd denne pastaretten mange ganger.Den inneholder spaghetti, scampi, asparges, søltørkede tomater i olje, vårløk, persille, basilikum, olivenolje og selvfølgelig nykvernet svart pepper og høvlet parmesan. Jeg liker også å ha i litt pesto. Nam, nam, nam!

 54. en god hjemmelaget carbonara er best. eller en fyldig pasta salat med parmesan ost og kylling, litt oliven og grillet paprika, nam

 55. Jeg tror min pastafavoritt på være lasagne. Hjemmelaget så klart! (Men skal ikke skryte på meg å lage pastaen selv;)Marita :)maritags (at) hotmaildotcom

 56. Aller først vil jeg takke for en inspirerende blogg. Jeg følger deg både på facebook og via google reader. Jeg synes det er vanskelig å velge en favoritt, det er som så mange andre har skrevet før meg, mange å velge blant. Både carbonara, bolognaise og lasagne er blandt mine favoritter. Ellers fikk min datter og jeg litt dilla på pastasalat med spekeskinke i sommer. Oppskrift fra Matprat: http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=10541 Vi erstattet mozarella med fetaost fordi vi laget den litt på impuls og ikke hadde mozarella i huset første gangen…

 57. Beste pastarett er en enkel vi lager med kalkunskinkeboks,purre,creme fraishe salt&pepper,og pasta såklart;) Vet ikke om den har noe navn gitt..

 58. Vi er veldig glad i pasta, i sommer har vi hatt pasta carbonara en rekke ganger, fordi det er enkelt og raskt og lage. Men pasta bolognes (en god en) må være en absolutt favoritt!Men gleder meg til å prøve denne oppskriften :-)Siren ([email protected])

 59. Hei TrineFørst og fremt; tusen takk for at du lager denne fantastiske bloggen! Den har gitt oss mange gode middager og listen over retter herfra som jeg gjerne skulle laget, bare vokser og vokser… Mangler bare noen ekstra dager i uken med litt bedre tid ;o)Av alle pasta rettene jeg lager, er dette den min absolutte favoritt: Tagliatelle con spinaci, servert med fløtesaus med kyllingstrimler OG italiensk tomatsaus. Grønt, hvitt og rødt – som det italienske flagget :o)Hilsen fhagelid(at)hotmail.com

 60. Jeg elsker pasta i alle varianter. I dag har jeg hatt en pastasalat med det jeg har hatt i kjøleskapet + marinert stekt kylling. Har også laget mange av dine pastaretter, og alle har vært meget vellykket.Takk for fin blogg. Er innom her hver dag!!Hilsen [email protected]

 61. Dette så herlig ut! Min pastafavoritt er med en saus laget av Creme Fraiche og Philadephia med smak av pesto og tomat. Tilsett smårettskinke, sjampinjong, bacon eller annet godt du liker. Server med fullkornpasta og grovt hvitløksbrød. Mmm!

 62. Å spice en Fettucino Alfredo i Bay Ridge Brooklyn er supert! Bruker fremdeles min gamle pastakokebok fra USA med fantastiske pastaretter.

 63. Min pastafavoritt er tagliatelle med røkelaks-saus (røkelaks, kesam og soyasaus) med hjemmelagde fiskepinne-terninger oppå. Og en lett salat ved siden av for å få med litt grønt også. [email protected]

 64. Min favorittpasta er lasagne. Jeg har fått en kjempegod oppskrift fra en kollega på hjemmelaget lasagne og den lages veldig mye.

 65. Min pastafavoritt er inspirert av en rett jeg smakte på en lunchbuffet en gang.Jeg bruner hakket løk, bacon og sopp. Rører dette sammen med pesto og nykokt spaghetti. Topper det hele med mye oliven og parmesan. Hvis jeg har så tar jeg frisk oregano eller basilikum over også. Smaker jummy med et stort glass rødvin til:o)Takk for en flott blogg, Trine:o) Hilsen Annette([email protected])

 66. Min Favoritt pasta rett om dagen er; Thai Chicken Pasta.Aldente Penne med spicy kylling og en nydelig Peanutsaus. mmmmm

 67. Familiens favoritt er hjemmelaget italiensk minestronesuppe hvor vi alltid bruker fullkornspastaen fra Barilla; Cellentani Integrale!Tradisjonell spaghetti med kjøttboller er også en favoritt. Fyrige, hjemmelagde kjøttboller i en god hjemmelaget pastasaus med rikelig urtekrydder og hvitløk. Nam! Servert med fullkornspaghetti (Spaghetti Integrale) kokt i kraft… *sukk* – jeg blir sulten :-)Hilsen Irén

 68. Hei.Spaghetti carbonara er nok min favoritt. Men ikke lett å velge! Bolognese og lasagne er også kjempegodt!

 69. Min favoritt må bli pasta med kylling og hjemmelaget tomatsaus med sopp, gulrot, løk og diverse krydder. Med parmesan på toppen og hvitløksbaguetter på siden. Den går ned på høykant her hjemme både av små og store 🙂

 70. Min favoritt bekrefter Remas påstand om at det enkle ofte er det beste:Koker tagliatelle (spaghetti går også bra), skjærer spekeskinkeskiver i ruter, freser asparges i smør i 2-3 minutter, blander det hele og heller fløte over. Får ikke nok av dette!Mail, i tilfelle jeg skulle være heldig: [email protected]

 71. En deilig hverdagpasta: tagliatelle eller spaghetti kokes. Sausen er en blanding av kremost m/urter, creme fraiche og fløte. Kok sammen. Steker sopp og purre, har oppi røkelaks mot slutten av steketiden og blander med sausen. Topper med revet parmesan. Mmm – deilig

 72. Kremet pasta med røket laks, purre & estragon! Nydelig:)Har prøvd masse retter fra bloggen din- kjempebra resultat hver gang! Genialt at det går an å skrive ut oppskriftene. Lekre bilder og! Har anbefalt denne bloggen til flere- som er like fornøyde. Fin dag ønskes fra Trøndelag:)

 73. Vår pastafavoritt er enkel: Stek en boks med skinke i biter, den er best når den får en litt hard ytterside, da kommer smakene best frem. Legg skinken til side. En løk og en grønn paprika skjæres opp og stekes mykt. En boks fløte helles oppi, la det putre til det tykner. Salte, pepre og smak til med cayennepepper. Ett fedd hvitløk gjør susen. Tilsett skinken på slutten for å varme den opp igjen og server med spaghetti. Et lite tonn med parmesan på toppen er fantastisk godt!

 74. EN favorittpastarett? Jeg har flere…Pasta med forskjellige skalldyr og fløtesaus, spagetti carbonara eller fersk spinat og fløtesaus.En lett sommerrett er hvis du blander pasta med presset sitron og hvitløk.Bloggen din er til min daglige inspirasjon. (Har skrevet til deg før)Fortsatt lykke til :-)mail: [email protected]

 75. Jeg har mange favoritter, nye og gamle.En rett vi lager mye nå er linguine med hjemmelaget pesto, ovnsbakte tomater, pinjekjerner og kyllingbryst. Enkelt, kjapt og kjempegodt!!

 76. Min favorittpastarett; pennepasta som er blandet med pesto, sammen med kjøttboller laget av kjøttdeig som er godt krydret og stekt i stekepanne, ovnsstekte cherrytomater og fetaost! Veldig godt. Mvh; [email protected]

 77. Pasta i seg selv er favoritten, men skal jeg velge en så må det være denne: Spaghetti eller pastaputer kokes, mens dette kokes lager man en salat av halve cherrytomater, oppkuttet avocado, litt ruccola om man vil, ristede pinjekjerner, parmaskinke, mozzarella og basilikumsblader om man har. Deretter lager jeg bare en vinagrette som helles over salaten. Når pastaen er ferdig er det bare å helle over avrent pasta og blande forsiktig. En enkel og god pastarett. Lager den mye på sommeren, men passer fint om vinteren også. Takk for en veldig inspirerende og fin blogg. Du har mange gode og ikke minst raske oppskrifter.

 78. Det må bli en saltimbocca med fersk pasta, gjerne Pappardelle fra f.eks. Gutta. Fantastisk godt og enkelt!

 79. Spaghetti «aglio e olio» med scampi er min favoritt. Ingrediensene er olivenolje, hvitløk, chili, ansjos, salt, pepper, scampi, persille og parmesan. Enkelt og greit, men helt fantastisk!!! Kan absolutt anbefales.

 80. hvorfor lage/spise pasta når den ikke er hjemmelaget? det er et hav av forskjell, ingen sammenligning mulig…lag pastaen selv! enkelt er det og ;o)

  1. Den hjemmelagede pastaen er kjempegod, men det er nok mange som i likhet med meg ikke har tid til det i en hektisk hverdag. Så da blir det ofte forbeholdt helger og når en vil gjøre litt ekstra ut av det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste