Etter koselig bursdagsfeiring i går, med sjokoladesnurrer sammen med vesle Mathias, og deretter tapas og rødvin med min kjære, er det igjen hverdag og fiskemiddag som gjelder. Ukens fiskerett på bloggen er sterkt paprikafisert. Dersom du ikke liker paprika kan du like godt ta en titt på andre fiskeretter for å se om du finner noe som frister mer. Torsken får i denne oppskriften selskap av litt chorizo, som jo som kjent består av litt paprika. Dette serveres sammen med en fyldig og god paprikasaus, og som ikke det er nok er det paprikaris som tilbehør. Sistnevnte kan imidlertid fint byttes ut med noe annet, helt uten paprika, om du heller ønsker det.

Til to store og en liten (som er veldig glad i fisk) trenger du omtrent:

Torsken
500 gram torskefilet
maldonsalt/urtesalt
100 gram chorizopølse, i terninger
*
Paprikasausen
2 røde paprika, grillet (gjerne hermetiske) og i strimler
1/2 (liten) rødløk, hakket
1 fedd hvitløk
2 dl vann
1-1,5 ss fiskefond
1-2 ts hvitvinseddik
1 dl matfløte (eller kremfløte)
salt og pepper
*
Paprikaris
3 porsjoner ris
(eventuelt grønnsaksbuljong)
1 liten (fersk) paprika, i små terninger
1/2 rødløk, finhakket
en neve basilikum, finstrimlet
smør
salt og pepper
*

Tilbehør
Blomkål eller brokkoli

*

Jeg benyttet ferdiggrillet paprika på glass til sausen, men vil du gjøre det helt fra bunnen av gjør du følgende: Del paprikaen i to på langs og fjern frø og hinner. Legg paprikaen med skinnsiden opp på et stekebrett og pensle med litt olje. Grill i ovnen til paprikaen er litt brent, og legg den deretter i en plastpose noen minutter. Bruk en kniv og fjern skinnet. Del deretter paprikaen i grove strimler.

Fres løk og hvitløk i smør, og tilsett den strimlede paprikaen og la den surre med noen minutter. Tilsett vann, fiskefond og hvitvinseddik (alternativt kan du med fordel erstatte noe av vannet og hvitvinseddiken med en skvett hvitvin) og la det koke til væskemengden er redusert til omtrent det halve. Kjør blandingen i en blender eller med en stavmikser. Hell tilbake i gryten, tilsett fløten rett før sausen skal serveres og kok forsiktig opp. Smak til med salt og pepper.

Stek chorizoterningene i litt smør, til de blir blanke og begynner å «svette» paprika. Legg torskefiletstykkene på et smurt ildfast fat og krydre med maldonsalt eller eventuelt urtesalt. Bak fisken i ovnen ved ca 200 grader i ca 10-15 minutter, til fisken er passe stekt og såvidt faller fra hverandre.

I mellomtiden kokes risen etter anvisningen på pakken, men kok den gjerne i grønnsaksbuljong (og dropp saltet). Fres løk, hvitløk og paprika i smør, til grønnsakene er møre og blanke. Ha grønnsakene opp i risen, tilsett finstrimlet basilikum og smak til med en klatt smør, salt og nykvernet sort pepper.

Ha litt saus på tallerkenen og legg et fiskestykke oppå. Fordel choritzoen oppå fiskestykkene og hell over den oransje paprikasausen som har dannet seg i stekepannen. Server ris og blomkål/brokkoli til.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg vil bare si at jeg elsker denne oppskriften og har laget retten mange ganger! Nam 🙂

  2. «Dette er restaurantmat» sa mannen min 😀

    Veldig godt, og veldig pent på tallerkenen med grønn brokkoli til.

    Det var mange kasseroller og panner å holde styr på underveis, og litt planlegging måtte til, så dette blir ikke hverdagsmat hos oss. Men resultatet ble kjempebra, og vi kommer nok til å lage dette igjen.

    Takk for en kjempebra oppskrift!

  3. Denne oppskriften er super! Jeg har ikke prøvd paprikarisen, har brukt hasselbackpoteter i stedet. Paprikasausen passer veldig godt til torsken, jeg har lagd dette flere ganger. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste