Å lage god, sunn og spennende mat, som attpåtil ikke medfører særlig oppvask, kan nesten virke som en umulighet, men det er det slett ikke! Ved å bake fisk og grønnsaker sammen i alufolie oppnår du nettopp det. Det blir utrolig godt, for alle de gode smakene og viktige næringsstoffene samles i den deilige kraften som danner seg i fiskepakken. Og så er det jo veldig spennende med pakker på en helt vanlig mandag – og den som har tjeneste i skrubben den dagen får «dobbeltpremie» siden det ikke blir noen oppvask (nåja riskasserollen til nød, hvis den ikke får plass i oppvaskmaskinen da).

Kanskje en ide om det er litt utfordrende å få i barnet fisk og/eller grønnsaker? Fiskepakkene kan du fylle med det du har for hånden. For eksempel torsk, laks, sei – og det du har i grønnsaksskuffen.

Slik gjorde jeg det til to store og en liten en:

 • 500 gram sei, i terninger
 • en liten pakke babyspinat, vasket og renset
 • 1/2 rødløk, i båter
 • 2-3 gulrøtter, i tynne strimler
 • 1 liten paprika, i tynne strimler
 • 1/2 sitron, saften
 • persille, finhakket
 • maldonsalt eller urtesalt
 • sort kvernet pepper
 • lettrømme eller lignende (kan sløyfes)
 • nykokt ris til 3

Kutt opp alle ingrediensene som beskrevet ovenfor. Jeg benyttet et juliennejern til gulrøtter og paprika.

Fordel spinat, grønnsaker og sei på de 5 arkene med alufolie. Drypp noen dråper sitronsaft over, og krydre med salt, pepper og finhakket persille. (Alternativt kan du ta en spiseskje med rømme eller creme fraiche nå, hvis du heller foretrekker det fremfor å ha det på etterpå.) Pakk folien tett sammen på oversiden og sett overraskelsespakken på et stekebrett med skjøtene opp. Bakes i ovnen ved ca 200 grader i 15-20 minutter, til fisken er passe stekt og faller såvidt fra hverandre.

Server gjerne pakken direkte på tallerkenen, gjerne med ris til og en liten klatt rømme eller creme fraiche.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. HeiLiker veldig godt bloggen din og er innom hver uke :)Det jeg lurer på er bruker du alltid fersk fisk? Evt er fisken tint/halvtint? Når du ikke nevner noe om det i oppskriftene, er det da fersk fisk?Takk for svar!Hilsen Camilla

 2. Tusen takk for en inspirerende og fin blogg. Jeg sliter alltid med å finne ut hva vi skal ha til middag, men etter at jeg fant din blogg har det blitt mye lettere!MVHLiv

 3. Jeg simpelthen elsker bloggen din! Prøvde mandelpotetpurèn og rødvinssausen din ved siden av lammesadel i går. Hvitløken i potetmosen gjorde underverker og rødvinssausen var himmelsk. En av de bedre måltidene jeg har laget. Tusen takk :)I dag er det kylling med rød pesto på menyen.

 4. Takk for oppskriften!Dette ble mandagsmiddagen vår denne uka. Hadde ikke spinat, men det ble vellykket uten også. Jeg brukte frossen seifilet som ble tint.Serverte ovnsstekte poteter til. Nam nam!

 5. Det er så gøy å høre at dere benytter oppskriftene mine og gjør deres egen vri, ut fra både smak og hva dere har tilgjengelig av råvarer. Camilla; jeg benytter fersk eller frossen fisk alt etter hva jeg har tilgjengelig. I hverdagen blir det for det emste frossen fisk, siden vi bare handler 1-2 ganger i uka, og derfor ikke alltid kan satse på helt ferske råvarer. Jeg synes imidlertid den frosne "Gourmettorsken" (og seien) holder bra kvalitet, og pleier å kjøpe inn noen pakker av det når det er salg i frysedisken. Jeg pleier imidlertid alltid å tine opp fisken på forhånd. Er fisken frossen når du begynner å steke den må du steke den lengre for å få den gjennomstekt, og da kan du miste noe av den gode smaken og konsistensen i fisken, samt at den blir tørr. Trine 😉

 6. Hei! For det første: du er UTROLIG flink til å lage alt! Jeg bruker mange av oppskriftene dine; middag, dessert, kjeks! (Biscottiene dine har jeg laget ørten ganger – og gir ofte bort – folk blir så imponert og jeg tipser dem om bloggen din!) Du tar så fantastiske bilder også. Alt ser så delikat og kunstnerisk ut! Jeg lurer på en ting: hva slags juliennejern har du? Jeg har et som ikke funker så bra.. Har du prøvd å lage rotgrønnsakschips? (f.eks rødbeter, pastinakk, søtpotet) Håper tipset ditt om juliennejern kan brukes til veldig tynne skiver til gr.sakschips.

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding!

   Jeg benytter et lite juliennejern fra Harmonya og ellers Magimixen (foodprosessor) min. Vurderer å kjøpe juliennejern fra Microplane, men har ikke prøvd det selv. Noen andre som har juliennejern å anbefale. Ja, har forsøkt å lage rotgrønnsakschips med Magimixen.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste