Jeg har fått en ny suppefavoritt! Eple, gulrot, ingefær, chili og karri er gode kombinasjoner til kylling. Fløteskvetten runder av og gir god fylde, og korianderdrysset før servering gir det lille piffet som gjør at dette blir en høydare for både gane og øye.

 

Karri er en krydderblanding som er karakteristisk for det indiske kjøkken. Karri består ofte av pepper, cayennepepper, gurkemeie, koriander, kanel, muskat, ingefær, kryddernellik, spisskummen og sennep. Du kan selv bestemme hvor sterk du vil ha suppen ved å justere hvor mye karri og chili du tilsetter.

 

Suppen er rask og enkel å lage, og er ypperlig til for eksempel jentemiddager rett etter arbeidstid. Oppskriften rekker omtrent til tre porsjoner. Finn frem:

 • 1/2 løk, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • ca 1/2 rød chili, finhakket
 • ca 1 ss revet frisk ingefær
 • 2 gulrøtter, grovt revet
 • 1 eple, grovt revet
 • ca 2 ts karri
 • 9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
 • 1,5 dl matfløte (kan eventuelt erstattes med kokosmelk)
 • 2-3 kyllingfileter
 • hvit nykvernet pepper
 • eventuelt salt
 • frisk koriander, hakket

 

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør eller nøytral olje på middels varme, til løken blir blank og myk. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.I mellomtiden gjør du klar kyllingen.

 

 

Del filetene i to på langs, og del hver av disse bitene i to, slik at du får omtrent jevn størrelse på bitene. Stekes i litt smør på middels varme, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Krydre med bittelitt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. La filetene hvile i pannen til de er gjennomstekte. Skjær filetene deretter opp i passe biter. Du kan selvsagt benytte grillet kylling istedet. Tilsett kyllingbitene og matfløten i suppegryta og gi suppen et lett oppkok.

 

 

Smak til med mer salt og hvit pepper (om nødvendig) og strø finhakket koriander over før servering. Serveres med nanbrød, gjerne hjemmebakt. Oppskriften finner du her.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne suppa er fantastisk god, jeg har laget den jevnlig i flere år, siden jeg første gang så oppskriften på baksiden av Dagbladet.Anbefales på det varmeste!

 2. Ser kjempegodt ut! Jeg lager en lignende suppe men har kokosmelk i stedet for fløte. Og linser, både røde og grønne er veldig godt i sånne supper. Og grusomt sunt!

 3. Åhh denne suppa ser nydelig ut:)tror du det går bra å bytte ut kylling med svinestrimler? Har en mann som ikke liker kylling dessverre 🙁 MVh siv anita

  1. Min sønn på 13 hadde to kommentarer etter å ha smakt suppen i dag:
   1. Wow – den var skitgod
   2. Denne hadde vært god med scampi og kamskjell også.

   Så ja – jeg tipper svinestrimler går også 😉

 4. Denne suppen hørtes utrolig god ut og skal prøves i nær fremtid !!Jeg er skikkelig fan av indisk mat men thai-mat er også en favorit. Lurte på om du har en god oppskrift på den kjente retten Pad-thai? Har prøvd noen varianter fra nett men har ennå ikke funnet den opptimale.Ha en fin dag videre :-)Mvh Elin

 5. Jeg lagde denne til middag i dag. Tusen takk for en enkel, billig og supergod oppskrift!Jeg stekte kyllingen i små biter først, deretter resten slik det står i oppskriften. Tilsatte kyllingbitene sammen med fløten til slutt. Dermed sparte jeg litt oppvask :)Jeg tok opp noen pitabrød (hjemmebakte, selvsagt!) fra fryseren og varmet de i brødristeren. Det passet godt til.Denne suppen skal jeg garantert lage flere ganger 🙂

 6. Tusen takk, nok ein gong for enkel og GOD mat frå scratch!Etter at Spar hadde tilbod på grilla kylling på tysdag, laga eg kraft av restane for første gong(!). Utan å ha noko å bruke det til…dagen etter kjem denne oppskrifta på bloggen din, kan det passe betre?!:)Det blei pitabrød som tilbehør her i heimen, men diverre ikkje heimelaga som eg las nokon over hadde skreve. No fann eg nett ei enkel oppskrift på nanbrød til neste gong vi skal ha denne suppa. Gler meg til kvart nytt innlegg du kjem med!Anita

 7. Den suppa var fantastisk god!! Lagde den for noen dager siden og kommer til å lage den igjen og og igjen. Takk for tipset! :)L

 8. Dette var søndagsmiddagen vår i går, etter en stress – svigers på besøk- løpe rundt og oppleve byen-helg, så gjorde denne veldig godt for to trøtte kropper. denne suppen var nydelig og min kjære ba fint om å få restene med til lunsj på jobben i dag, noe han selvsagt fikk:-)

 9. Denne så nydelig ut. Jeg skal absolutt prøve denne til helga. Lager du din egen karriblanding eller kjøpes det ferdig? Og kjøper du ferdig kyllingkraft?

 10. Jeg lagde denne suppen i går. Ble kjempe god!Bloggen din er fantastisk! =) Du gir masse inspirasjon for nye og spennende retter! =)

 11. Heisan
  Fant bloggen din i helgen, og ble veldig inspirert. Nydelige bilder og mat som ser spennende og god ut, men likevel ikke altfor «far off». Har nå bestemt meg for å lage nye middagsretter et par ganger i uken, og dette ble første rett ut. Suppen falt virkelig i smak, husbonden utbrøt: «Kjempegod!» og begge jentene mine, som jeg normalt oppfatter som litt kresne, både smakte og spiste og sa de likte suppen 🙂 Hurra!

 12. Hei Trine

  Laget denne suppa i går, og det var stor suksess for både store og små! Hadde oppi litt ekstra: risnudler, røde linser, currypaste (i tillegg til vanlig karri) og bytta ut fløte med kokosmelk. Himmelsk godt!

 13. Hei Trine
  Denne suppa bruker vi lage innimellom. Den er faktisk veldig god og mer mettende om man har litt kokt ris i. 🙂
  Vi pleier også å bruke fersk grillet kylling fremfor kyllingfilet, syntes dette kjøttet passer bedre i suppa.
  Men anbefaler alle å prøve denne, den er fantastisk 🙂

  1. Hei, jeg skulle akkurat til å skrive inn at jeg lagde med grillet kylling. Lå noen rester etter kyllingsalaten igår, og den gikk rett til suppen, utrolig godt, ble kremfløte istedenfor vanlig matfløte, men supergodt, og litt mer krydderet da ! Er selv pakistansk så derfor kjente jeg igjen smakene, men på en ny måte! Elsket oppskriftene dine Trine! Farger opp hverdagen 😀 stort smil til deg!

 14. Denne suppa sto på menyen hos meg i dag, den smakte fantastisk! Neste gang blir det nok hjemmeladge nanbrød til 😉

  Takk for inspirasjon!

 15. Fantastisk suppe! Hvor mye skal jeg legge til av de ulike ingrediensene hvis jeg f. eks. ønsker å lage til fire personer? Det blir vel litt mye kraft hvis jeg dobler alt?

 16. Denne så god ut! Kan jeg bruke hønsebuljong utrørt i vann i stedet for kraft eller fond?

  Du er en stor inspirator, Trine 🙂

  1. Du kan fint benytte hønse- eller kyllingbuljong istedet. Smak deg frem til ønsket styrke. Lykke til!

 17. Etter å ha fått den servert i venninneklubb har jeg laget den flere ganger og på venninneklubb neste uke står den atter på menyen.
  Fantastisk god:o)
  Men nå synes jeg den har kommet altfor langt ned e på «suppelisten» din. Den burde løftes høyere opp så flere finner den lettere, for det er en virkelig «høydare» ….

  1. Ja, dette er en kjempegod suppe! Jeg kommer til å lage en ny variant om ikke så lenge, men har tatt hintet ditt og lagt suppen i slideren øverst på bloggen! 🙂

 18. Serverte denne for noen kollegaer i går kveld på jobb. Kjempegod 🙂 Og ikke minst engel å lage. Ikke for mye ingredienser. Rart med den kombinasjonen, de jeg jobber med trodde jeg hadde kokosmelk i suppa. Og de gjettet seg liott frem og bommet totalt. Moro 🙂

 19. Suppa var enkel å lage og kjempegod…blir en gjenganger hos oss. Supert med oppskrifter for to en gang i mellom!! Det er alltid inspirerende å titte innom bloggen din….noe jeg gjør jevnlig :-))

 20. Takk for super oppskrift! Lagde denne i går kveld og ble mer enn fornøyd med resultatet! Er ingen mesterkokk, så jeg setter stor pris på de detaljerte beskrivelsene. Blir nok suppe neste gang jeg inviterer til jentefest! Heldigvis er det en skvett igjen til i dag og – gleder meg allerede! 🙂

 21. Takk for inspirasjon! Etter å ha smakt Thom kah gai på fredagsbesøk i forrige uke, har stort sett bare dine oppskrifter stått på menyen. Foccacia på lørdag, Chili con carne på søndag, nudelwoken din i dag, sqashsuppen står for tur i morgen og på fredag blir det hvit pizza for første gang. Jeg har ofte hatt uflaks når jeg tester nye oppskrifter, men nå har jeg endelig funnet en kilde til oppskrifter jeg VET smaker godt hver gang 🙂 Denne indiske suppa skal ut i ilden i neste uke, både jeg og samboer elsker indisk! Det jeg lurer på er, hvor har du kjøpt disse suppetallerkene? Falt helt pladask og har lett etter firkantede suppetallerkener hele uka uten å finne noe som ligner?

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Det er faktisk ikke suppetallerken, men en liten serveringsbolle i serien Cuisine fra Porsgrund.

 22. Denne suppen er knallgod 🙂 Jeg prøver av og til andre oppskrifter enn fra Trines matblogg, men det kan ikke sammenlignes med resultatet fra dine oppskrifter! Jeg skryter av bloggen din til venner og kollega minst to ganger i uka 🙂 Takk for all inspirasjon!

 23. Hei!
  Synest denne suppen er kjempegod, og lurte på om du tror denne vil fungere å servere til mange gjester (ca 30 stk; store og små)? Eller har du noen andre gode tips til servering når det blir storinnrykk fra familien til bursdagsfeiring;)

 24. Denne suppa ble ny favoritt her hjemme 🙂 Har laget den som i oppskriften, men prøvde også en «vri», hvor jeg tilsatte litt ekstra frisk koriander, samt litt kokosmelk… nam!

 25. Serverte suppen til venninner; veldig god, så takk for den! Brukte fersk kylling, kun brunet i panne, før bitene trakk ferdig sammen med øvrige ingredienser. Gir mer smak til kraften hvis en bruker fersk kylling. Jeg erstattet også fløten med kokosmelk. I tillegg kokte jeg med små, røde (oransje) linser. Disse er med på å jevne suppen og gir veldig god smak som passer til de øvrige smakene, synes jeg.

 26. Denne suppen skal lages idag! er litt spent på om barna liker den eller i det hele tatt tør å smake.er den sterk med den chilien oppi? Digger denne matbloggen, det er så mye godt her! tusen TAKK!!!

 27. Suppen var fantastisk god og alle likte den!!! Byttet ut gulrot med søtpotet, det ble godt. Hva er forskellen på grønn og rød chili??

 28. Takk for denne oppskriften, Trine! Har laget den flere ganger, og det blir like stor suksess hver gang 🙂

 29. Jeg laget denne suppen i dag, og dette er den beste suppen jeg har smakt! Mannen min og jeg skrapte gryta helt! Takk for en fantastisk blogg Trine!:-)

 30. Denne var sinnsyk god :)) laget en stor versjon av den, tror jeg gikk å forsynte meg titalls ganger i løpet av ettermiddagen, hehe =)

 31. Denne retten skal prøves! Ser fantastisk god ut 🙂 Hvordan skal jeg gå frem om jeg skal lage til 4 pers, skal jeg doble alt inkludert kraften?

 32. Denne suppa har jeg laget idag, og fy søren så god den var. Går nå bare å venter på at det skal bli plass til mere i magen 🙂 Og den skal så absolutt lages flere ganger!!!!

 33. Denne har jeg laget flere ganger og den er supergod. Skal servere den på vi klubb til helgen, og funderer på hva slags dessert som passer til .. Ser for meg noe friskt, men hva?

 34. Hei Trine:)
  Kjempefin blogg.. jeg har funnet mange gode oppskrifter og tips her hos deg..
  Jeg lurte på noe..Jeg skal ha klubb med venninnene snart og ble bedt om å lage denne suppa igjen…I den forbindelse lurte jeg på om du hadde noen vintips? Jeg liker best rødvin, men tenker at denne suppa gjør seg vel best med hvitvin?
  Takker for svar:)
  Ha en flott vår, det ser ut som den er kommet idag her på sørlandet hvertfall sol og 20 pluss:)

  Hilsen Mona

 35. Hei!

  Tenkte bare å si i fra at linken i siste avsnitt som skal peke til nanbrødene kun fører til feilmelding. Skal servere denne suppa til venninner neste uke, og gleder meg allerede – den er så god!

 36. Veldig god suppe, var en suksess i jentelaget! Som i en del andre sammenhenger synes jeg den friske korianderen gjør «hele forskjellen»:) Serverte den med ris, nan og mango chutney – sistnevnte kan anbefales!

 37. Denne kyllingsuppa har blitt en megafavoritt i vårt hjem, både blandt unge og ikke fullt så unge. Ingen over, ingen ved siden. Tusen takk for oppskriften. Den har gitt far et kokkerykte som er verdt å skrive hjem om..

 38. Denne suppa er en av de aller beste suppene jeg noen gang har smakt! (Tror det er eplet som gjør den store forskjellen.) Jeg bruker litt mer gulrøtter og en neve eller to røde små linser for litt mer substans. Et tips er å bytte ut koriander med fersk mynte! Ellers takk for fin blogg med mange gode og relativt enkle oppskrifter!

 39. Lagde denne og drakk en tørr hvitivin til – funket veldig bra.
  den er jo ganske «lett» iforhold til andre indiske retter

 40. Hei Trine.
  Har i dag prøvd denne oppskriften……supergod, men jeg doblet oppskriften,men
  var likevel for lite her i huset…..må lage mer neste gang ja 🙂

 41. Denne ser veldig god ut! Men den kan da umulig være bare 2 porsjoner? Synst noen skrev det, må da bli minst 4 når det er så mye kraft??

 42. Takk for en kjempegod oppskrift. Har laget denne flere ganger, men med grønnsak buljong og små fiskeboller istedetfor kylling og kylling kraft. Smaker aldeles utmerket.

 43. Nydelig suppe! Veldig godt likt i vår familie☺ Hadde ris ved siden av som vi forsynte oss med etter smak og lyst. Da blir den litt mektigere. Når man dobler oppskriften- hvor mye kraft trengs da? Skal den dobles og?
  Har prøvd flere av dine oppskrifter – like gode alle☺

 44. Hei – denne suppen er fantastisk god. Har laget den flere ganger, og bruker jasminris ved siden av. Suppen blir ofte valgt til kose-/lørdagskveldsmat hos oss. Jeg kan gå hele uken å glede meg til helga, og få lage og nyte den 🙂 Tusen takk Trine for at du har delt oppskriften på denne fantastiske suppen med oss 🙂 Det går også fint å bytte ut kylling med fisk. Bare vær forsiktig med tidspunkt for tilsetting av fisken, at den ikke blir liggende for lenge i suppen og går i oppløsning. Blir nydelig og eksotisk fiskesuppe.

 45. Nydelig suppe:-) Et tips er å koke kyllingfileene i forkant, da får du en «pulled Chicken»- som «dras fra hverandre – og er nydelig i suppen. Det gjøres ofte i India:-) litt sunnere enn stekingen også.

 46. Dro på butikken og hadde lyst å lage noe nytt. Ble stående inne på Kiwi og bla meg igjennom oppskriftene dine på telefonen. Landet på denne her og er fornøyd med valget. Veldig godt var det og kona godkjente det også 🙂

 47. Denne suppa så kjempe god ut! Kanskje litt dumt spørsmål,men går det an å lage suppa dagen før den skal serveres?

 48. Hei! Fantastisk god suppe. Jeg vil gjerne servere den til ca 100 personer (kveldsmat). Bør jeg kutte ned på veskemengden eller endre på noe annet i oppskrifta?

 49. Denne var helt nydelig, fantastiske smaker og for en farge. Denne skal jeg helt sikkert lage igjen.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste