Den siste formiddagen før vi skulle reise hjem fra Roma var jeg på en aldri så liten shoppingtur på Campo di Fiori.

Det gamle blomstermarkedet, som også var rettersted på 1600 tallet, er et syn i seg selv. Det er slett ikke blomstene som imponerer mest, men det enorme utvalget av frukt og grønnsaker. Bedre kvalitet og utvalg på frukt og grønnsaker skal du lete lenge etter!

Men det var ikke frukt og grønt som sto på handlelisten denne formiddagen, men skinke, pølser og ost fra slaktern «på hjørnet». Når du kommer inn i butikken åpner det seg en verden av mat. Masse mat. God mat. Ostedisken er virkelig imponerende. Lubne skinker og pølser i alle varianter henger på rad og rekke. Det er ikke lett å vite helt hvor en skal begynne.

Jeg kjøpte med masse parmaskinke, salami, ulike pølser, pecorino og en koloss av en parmesanost. Jeg ble ekspedert av en voksen kar som åpenbart kunne sitt fag. Han var ikke så god i engelsk, men forklarte og pekte, og ga rause smaksprøver. Jeg kunne ha stått foran disken i timesvis… Og alt dette til den nette sum av 240 kroner! Og alt ble vakumpakket på stedet, for å holde seg best mulig til herlighetene skulle nytes hjemme.

Sist fredag pakket vi frem herlighetene, supplerte med litt annet godt og anrettet de på fat, sammen med hjemmebakt brød (blant annet inspirert av denne italienske matbloggen) og grillede grønnsaker. Vårt antipastibord besto av følgende:

Parmaskinke og mozzarella, pecorino og parmesan i bakgrunnen.

Grillet squash og paprika, med ristede pinjekjerner.

Salami og to ulike pølsetyper.

Hjemmebakt brød, med olivenolje og balsamicoeddik fra Oliviers & Co.

Og god italiensk vin; Valpolicella Ripasso Torre del Falasco 2007.

Det er egentlig ikke så mye som skal til for at en skal få et nydelig måltid, når en har gode råvarer. Noe å tenke på i helgen?

På tampen vil jeg også nevne et restauranttips dersom du skal til Roma innen nær fremtid. En kollega tipset om en artikkel i Dagbladet hvor fotografen Morten Krogvold varmt anbefaler restauranten L’Angeletto (Piazza Rondanini 55). Vi fulgte rådet og fikk vår beste matopplevelse i Roma. Restauranten ligger idyllisk til i noen smale bakgater ved Pantheon og har alt en italiensk restaurant bør ha etter min mening. Vi spiste hhv tunfisk, kalvefilet og indrefilet, og alt smakte nydelig. Dessertene likeså! Anbefales!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Å, jeg blir så glad av å se og lese om slike matopplevelser. Så nå vet jeg hva vi skal ha til kvelds – riktignok ikke italiensk, men et fantastisk godt fenalår (kjøpt på Jacob's) og ost og litt godt i glasset.Jaja, får vel snart tenke på lunsj :-)Ha ei riktig fin helg!

  2. Åh, det så utrolig godt ut. jeg var i Barcelona i sommer og kjøpte masse råvarer på markedet der. forresten så er jeg innom bloggen din hver dag, jeg har prøvd ut kjempemange av oppskriftene dine og maten blir såå god. Jeg bare elsker den italienske pizzaen din med parmaskine, ruccola og parmesan. ha en fin helg

  3. Slaktern på hjørnet på Campo di Fiori har jeg stukket innom hver gang jeg har vært i Roma, så det var morsomt å lese at du har vært der. 🙂 (Jeg liker dessverre verken ost eller spekeskinke, men det er mye annet artig der) Noterer tipset om restaurant! Det er slltid vanskelig å finne frem i restaurantjungelen.

  4. Masse gode oppskrifter her hos deg. Jeg har prøvd meg på havrekjeksen og har linket til din blogg inne hos meg. De var utrolig gode. Ha en fin helg.

  5. Åh, så deilig! Savner Roma… Men hvordan var det å ta dette gjennom tollen? Gjelder de samme reglene fra sverige? At du kan ta over allt sålenge det er i kvoten og så lenge det ikke er poteter og noe med jord på?

  6. FANTASTISK innlegg!!! Du fasinerer og inspirerer 😉 Restauranten du nevner har vi verdt på noen ganger og den er virkelig super!. Det er ikke så lett å finne de virkelig gode stedene. Ønsker deg en god helg! Jeg gleder meg til å komme tilbake!… i helgen skal vi planlegge neste sommers Italiatur, og nå er jeg virkelig inspirert 😉

  7. Nydelige Roma og fantastiske Campo di Fiori. Sist jeg var i Roma var jeg innom Campo di Fiori hver dag, stadig fastere bestemt på at neste gang vi er i Roma skal vi leie en leilighet med kjøkken og takterrasse slik at jeg kan gå på markedet og handle, så hjem og kokkelere. Mens vi nyter mat og vin på takterrassen og for en stakket stund leker at vi bor i denne fantastiske byen.http://litentanketank.blogspot.com/search/label/Roma

  8. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Kristine; her kjøpte vi parmaskinke fra den lokale slakteren, etter litt smaking på forskjellige. Når det gjelder parmaskinke jeg kjøper her hjemme, kjøper jeg som regel vakumpakkede brett på 70/80 gram, men husker ikke hvilke merker det er. Det er som regel pris, utvalg og kvalitet som avgjør, har ingen klare preferanser. Karine; hva du fritt kan ta med deg inn i landet finner du informasjon om her: http://toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=131821&epslanguage=NO#kvoteElisabeth; høres herlig ut å leie leilighet i Roma med kjøkken og takterrasse. Det å ha tilgang til så gode og rimelige råvarer er jo en ferieopplevelse i seg selv! My Wonderworld; Lykke til med planleggingen av neste Italiatur! Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste