Jordbærsesongen er på hell, og vi har i løpet av sommeren kost oss med jordbær i alle slags fasonger og forkledninger, og naturell – selvfølgelig. Som avslutning på en romantisk tre retters middag falt valget på limemarinerte jordbær med mascarponekrem, noe som absolutt falt i smak.

Oppskrift på limemarinerte jordbær finner du her.

Til mascarponekremen trenger du:

  • ca 1/2 boks mascarpone (125 gram)
  • ca 1 dl kremfløte
  • 1/2-1 ss sukker
  • 1/2 lime, saft og finrevet skall

Bland mascarpone, kremfløte og litt sukker i en stor bolle og rør godt sammen. Pisk massen til krem med en mikser eller lignende. Smak til med limesaft og finrevet limeskall, og smak eventuelt til med mere sukker. Hold eventuelt av litt av limeskallet til pynt.

Anrett jordbærene i et egnet glass eller lignende og plasser en dott mascarponekrem på toppen. Strø eventuelt litt limeskall over, og server. Mascarponekrem er ganske «heavy» saker, så denne oppskriften rekker nok til 4.

Enjoy!

(Oppskriften er også publisert på klikk.no)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det så ekstremt godt ut! Et annet tips til marinade er sukker og balsamicoeddik. La jordbærne stå i marinaden en stund før det serveres. Passer godt sammen med mascarponekremen:)

  2. Det var jo helt pussig at jeg skulle gå rett fra kjøleskapet, hvor jeg fant restene av en mascarpone vi brukte på pizza i går, og lurte på hva jeg kunne bruke dem til! Ser ut som en herlig og frisk dessert!

  3. Denne desserten var helt vidunderlig. Som mye annet jeg har funnet på bloggen din ;o)
    Det blir nok ofte innkjøp av lime, mascarponekrem og jordbær i sommer…..

  4. Har aldri prøvd lime og jordbær før men det skal jeg definitivt gjør igjen. Rett og slett kjempegodt! Fikk ikke tak i mascapone så brukte bare setterrømme med litt råsukker og lime og synes det funka fint 🙂 Takk for hærlige oppskrifter!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste