For en tid tilbake spurte en av mine lesere om jeg kan legge ut oppskrift på en kyllingpai. Her kommer det omsider en variant, med kylling og middelhavsgrønnsaker, som kan varieres etter smak og hva som befinner seg i kjøleskapet. Finn frem:

Paiskallet
3 dl hvetemel
125 gram smør
bittelitt salt
1-2 ss kaldt vann

Bland alle ingrediensene til paiskallet til en smidig deig. Sett deigen kaldt noen minutter, og trykk den deretter ut i en paiform. Oppbevar gjerne paiskallet i kjøleskapet noen minutter før det forstekes ved 225 grader i ca 10-12 minutter.

Fyll:
3 kyllingfileter
1 stor rødløk, i små båter
1 pakke fersk mozzarellaost (ca 125 gram), i skiver
6-8 cherrytomater, delt i to (kan sløyfes)
1/3 squash, i tynne skiver
1 liten rød paprika, i strimler
2 egg
2 dl creme fraiche
100 gram revet ost, feks Jarlsberg
frisk basilikum eller rosmarin, hakket
salt og pepper

Stek kyllingfiletene i litt smør, til de er gjennomstekt. Skjær opp i ca 1/2 cm tykke skiver. Stek løken til den blir blank og myk, tilsett paprikaen mot slutten av steketiden. Stek squashen raskt på middels varme, til den blir myk. La alle grønnsakene renne av seg på et kjøkkenpapir.

Bland sammen egg, creme fraiche og revet ost, og smak til med urter, salt og pepper. Fordel løk og paprika på paiskallet og hell eggemassen over. Dytt kyllingskiver, mozzarellaskiver og squashskiver nedi eggemassen og fordel tomatene oppå. Stekes ved ca 200-225 grader i ca 25-30 minutter, til eggemassen har stivnet og paien er ferdigstekt.

La paien hvile noen minutter før den serveres, eventuelt kan du servere den kald. Det er minst like godt! Og er du så heldig å få noe til overs, smaker det kjempegodt i lunsjboksen dagen etter! Serveres med en grønn salat og godt brød, for eksempel foccacia.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Du lager så mye godt..!! Men denne oppskriften fikk meg virkelig til å vann i munnen!Så veldig godt ut.. må nok prøves ;)Ha en fin dag!Klem Hege

 2. Denne paioppskriften ser rett å slett nydelig ut:) Skal aboslutt prøves ut nå i pinsa!! Ha en flott pinse!! mvh siv anita, swimzy

 3. Utrolig mye herlig mat, ser du er sydlandsk inspirert og det er jeg og, så skal prøve oppskriftene dine;)

 4. Den paien var skikkelig god! Det blir nok laget mer mat fra bloggen din i tiden fremover, finner jo så masse godt her 🙂

 5. Hei! Denne ser veldig god ut! Men et par spm: hvor stor paiform har du? Smøret til paibunnen: tar du den rett fra kjøleskapet eller bør den være romtemperert? Og til slutt…;-) Kan jeg lage paibunnen dagen før og oppbevare den i kjøleskapet før jeg trykker den ut tror du?Takk for flotte sider! Jeg går alltid inn her hvis jeg skal prøve noe nytt:-)

 6. Lurer på om kan fryse dem? Tenk på å lage en stor fest med kaldt bord, med massevis diverse små retter. Flest kan jeg jo forberede meg noe dager før, lurer på om den pai går det an?

  1. Jeg tror dessverre ikke at denne paien vil være så bra å fryse, men du kan fint lage den dagen før. Lykke til!

 7. Hei 🙂
  Har akkurat kost meg med denne paien til middag!!

  Den smakte helt fantastisk 😉
  Tusen takk for at du deler dine supre oppskrifter, kommer alltid inn hit for å få inspirasjon til nye oppskrifter 🙂

  Ha en fortsatt super dag 🙂

 8. Mye god mat å finne på denne matbloggen, fiskesuppe og kjapp nudelsuppe med kylling har vært noen ‘høydare’. Jeg laget kyllingpaien med middelhavsgrønnsaker i går. Den var god, men jeg synes nok at rødløken ble i meste laget. Jeg kommer nok til å redusere mengden betraktelig neste gang jeg evt lager den retten, det ble rett og slett for mye søt løksmak etter min mening. Men ser jo at andre likte den godt så her er det rom for smaksforskjeller ; )

 9. Jeg lagde denne idag, den ble kjempegod, men litt «våt»! bunnen ble helt myk, og det ble en del overflødig væske oppå. Dessuten endte jeg opp med for mye squash og kylling, fikk liksom ikke plass til å putte alt i paien. Kan jeg ha brukt feil str på paiform? brukte 28×5,5cm

  Takk for svar!

 10. Har en liten jente som forelsket seg i denne paien, og nå ønsker hun seg denne paien til bursdagsselskapet sitt 🙂
  Går det fint å lage denne i langpannen, og er det da nok å doble oppskriften?
  Mvh
  Helene

 11. Takk for så mye inspirerende mat du lager 🙂 Jeg lurer på om det går an å lage denne så å si ferdig i dag. At jeg steiker paibunnen og så legger oppi resten av eggeblandingen og alt så hører til å sette den i kjøleskapet til i morgen? Eller er det lures å steke denne ferdig i dag og så varme den opp i morgen eller spise den kald?

 12. Jeg lager denne paien i dette øyeblikk og har noen spørsmål: den eggemassen man skulle helle over var ikke mulig å helle for den var ganske tykk så jeg fordelte den med skje, synes det virket litt lite. Så skulle jeg dytte osten, sqashen og kyllingfileeten nedi og det var jo nesten ikke plass og det var heller ikke mulig å dytte så veldig nedi. Alt stikker liksom opp… Spent på hvordan dette blir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.