Jeg blir ofte spurt om fra hvor jeg henter inspirasjon til oppskrifter og slikt. Jeg får inspirasjon overalt, enten det er råvarer jeg finner i butikken, programmer jeg ser på tv, mat jeg får servert hos venner eller ute på kafe/restaurant, eller oppskrifter jeg finner i  matblader eller kokebøker. Når det gjelder sistnevnte har jeg en klar favoritt, og som jeg har lyst til å dele med dere. Det er nemlig kokebøkene til ekteparet Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley. De har gitt ut et titalls kokebøker, oftest sammen med andre medforfattere som for eksempel Paul Løve og Ingrid Espelid Hovig. Jeg har stort sett alltid hatt hell med oppskriftene fra kokebøkene deres og dessuten inneholder bøkene utrolig fine bilder, noe som er helt avgjørende for om jeg kjøper en kokebok eller ikke.

For min del begynte det med kokebøkene “Sommermat” og “Vintermat” for vel 10 år siden. Siden den gang har jeg vel kjøpt de kokebøkene jeg har kommet over fra paret, og det er nok uten tvil disse kokebøkene hvor jeg henter mest inspirasjon fra i hverdagen. Nedenfor har jeg ramset opp de bøkene jeg har. Alle bøkene er nok ikke tilgjengelig i butikkene nå, men kommer du over en av bøkene til dette paret bør du så absolutt stoppe opp og ta en titt:

Rundt bordet
Økologisk mat
Vintermat
Sommermat
Mat på 15 minutter
Pasta
Hot & spicy
Jul
Sjokolade
Levende lys
Sommerlys
Ta vare på sommeren
Helt enkelt baking
Helt enkelt jul
Fantastisk kylling
Fantastisk hvitløk
Fantastisk salat
Fantastisk sjokolade
Søtt
Varmt

Har du en kokebokforfatter du kan anbefale?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Gary Rhodes med boka: Great Fast Food. Mye god og spennende mat som går fort å lage.Men man behøver ingen kokebok nå,nå som vi har din matblogg.; )

  2. Min favoritt er Stiansen til Hverdags. Alle rettene jeg har prøvd fra kokeboka har vært en skikkelig suksess, er nesten på nippet til å skamrose boka – hehe 😀 Har Hensleys Rundt Bordet, den er fin den også. Og Nigella er jeg også ganske fornøyd med, hun inspirerer til eksperimentering med oppskriftene hennes!

  3. Takk for info, jeg ser av lista at jeg har opptil flere av de bøkene du ramset opp, men jeg har vært veldig lite flink til å lage noe derifra. Så til neste ukes meny skal jeg se om jeg finner i disse 🙂

  4. Kokebøker ja, det er stor inspirasjon her også. Jeg har flere favoritter, f.eks. Gary Rhodes, Hairy Bikers (spesielt Mums Know Best) og Nigella. Ellers har jeg alltid hatt en forkjærlighet for oppskriftsheftene fra Australian Womens Weekly (jeg kjøper dem i hovedsak fra Amazon, men har sett dem i store bokhandlere også). Flotte bilder og mange gode oppskrifter. Sist, men absolutt ikke minst, får jeg utrolig mye inspirasjon fra GoodFood Magazine som jeg abonnerer på. Det går vel nesten ikke en uke uten at jeg lager en rett jeg har funnet i et av disse bladene.

  5. Fanny farmer er en bok mamma har hjemme. Mor arvet det av fars familie som er fra Brooklyn NY. Den falle ferdig versjonen er bevart, men mor fikk ny (måtte bestille fra USA). Denne har mor brukt til ALT og Angel food cake er noe du bare MÅ prøve. Å spise den er som å være i himmelriktet. Helt sant 😉 Hilsen Signe

  6. Min favorittbok for tiden er Under Valnøttreet med mor og datter Bergenstrøm. Mye godt og sunt der!

  7. Du skulla gitt ut kokebok! Tror det hadde blitt min favoritt. 😉 Siden det er stort sett bloggen din jeg bruker når jeg lurer på hva jeg skal ha til middag. 😉

  8. 🙂 :-)Gourmet for folket av Ole Jonny Eikefjord 🙂 :-)Kokebøkene til Gøril Wiker – Leve livet, lyst på livet, søtt og salt. Disse kan leses på senga, fra perm til perm.Ellers må eg si meg enig med deg Ekteparet Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley gir et kvalitetsstempel for megFantastisk fin blogg du har

  9. Mor og dotter Bergenstrøm er blant mine favorittar og. Eg set stor pris på bøkene til Camilla Plum, ho skriv poengtert og gjennomtenkt, sjølv om ho av og til kan vere litt omstendeleg. Tessa Kiros er ein ny favoritt, hennar Multer og makrellskyer såg eg for 98,- sist eg var i bokklubbutikken i nydalen, og det er eit kupp! Masse gode oppskrifter for pengane.

  10. Takk for mange gode innspill/tips om kokebøker og matblader. Alle de norske kokebøkene dere viser til har jeg selv, og er enige i at de er gode og inspirerende!Trine 😉

  11. Smak av Krydder, Andreas Viestad. Advarsel! Ting blir ikke helt det samme etter den; du vil lese perm til perm og bli utilgjengelig for alt annet for en stund, du vil gjøre store innkjøp av hele krydder, hele kjøkkenskap beslaglegges til de innkjøpte tingene, du vil få lyst til å reise til eksotiske steder f.eks i Afrika, og du vil gjøre det, og det vil koste flesk!

  12. Hei heiTakk for tips om kokebøker, kjenner ikke til Dreyer/Hensley, men skal helt sikkert se etter de neste gang jeg er på utkikk etter en ny inspiration… og det er jeg jo egentlig alltid. Jeg ELSKER kokebøker, og det nærmer seg vel 100 med raske skritt… mange på tysk siden jeg bor i Sveits, men også mange norske. Jeg for min del stortrives med italiensk/mediterrane bøker, men prøver stadig noe nytt. Liker godt Jamie Oliver. Takk for dine gode tips, er innom hver uke :-)og har prøvd flere oppskrifter – kjempe godt!!Har en link til siden din på siden min ;-)Lykke til videre. Klem fra Katrine

  13. Hei, flott blogg. Er enig i ditt valg av kokebøker, har de selv og har stor glede av de, om og om igjen. Kan anbefale min favorittforfatter; Gøril Wiker. Hun har skrevet flere flott bøker, som bygges opp over tema. Bøkene er flott illustrert, har gode tekster og ikke minst supre oppskrifter som alltid blir vellykket.Bøkene hennes heter bla "Leve livet!", "Lyst på livet", "Søtt og salt". Håper andre også kan stifte et kjekt bekjentskap til denne forfatteren!Ha en flott vårdag!

  14. Utrolig morsomt at dere trekker frem kokebøker jeg har og som jeg også setter stor pris på. Viestads "Smak av krydder" og Vikers bøker liker jeg veldig godt selv også. Trine 😉

  15. Det ser ut til at det er ingen som har nevnt kokebøkene til Leila Lindholm. "A Piece of cake" og siste nå "One more slice". De er bare utgitt på svensk og kan kjøpes på capris.no. "One more slice" er akkurat utgitt, så har kun fått prøvd en brownies oppskrift, men "A piece of cake" har jeg brukt masse. Det er en masse gode bakeoppskrifter. Ofte er det en grunndeig og en masse forslag til hvordan man kan variere med grunndeigen. Helt geniale bøker. Jeg tror ikke jeg har laget noe som ikke har blitt bra enda. Ellers er jeg ganske glad i Nigella, Jamie, Gøril og må kjøpe Elle Mat og Vin hver gang det kommer ut. Er enig at Hensleys bøker er bra. Lenge siden jeg har hentet inspirasjon fra de. Må kanskje plukke de frem igjen 🙂

  16. "Apples for Jam" av Tessa Kiros er helt fantastisk, både visuelt og innholdsmessig. Tror den finnes på norsk også.

  17. Så gøy å se at mange bruker bøkene jeg også er glad i. “Mat på 15 minutter” detter snart fra hverandre. I det siste har jeg oppdaget Nigel Slater og har kjøpt to bøker av ham, Tender og Kitchen Diaries. Han skriver utrolig godt og oppskriftene er knakende gode. Bøkene er rett og slett blitt sengelektyre som jeg koser meg veldig med.

    Takk til deg Trine for mye inspirasjon og mange gode tips 🙂

  18. Mine absolutte favoritter er kokebøkene til Bodil Nordjorde. Jeg liker godt kokebøker med mye historier og tekst innimellom oppskriftene.
    Her er det mye god tradisjonsmat og interessante historier.

Leave a Reply to Tine Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste