På freddan er det ofte pizza som gjelder. Prøv pizzamel i bunnen, og du får garantert en mye bedre og crispy pizzabunn. Gode, rene italienske smaker oppå setter en ekstra spiss på dette måltidet. Finn frem:

Bunnen:
2 dl lunkent vann
25 gram gjær
1/4 ts salt
1 ss olivenolje
4,5-5 dl pizzamel

Fyllet:

2 bokser hermetiske cherrytomater
litt sukker
litt god olivenolje
en god neve basilikum, finhakket
Garnityr:
1 mozzarella, i skiver
3 skiver parmaskinke
parmesan, i flak
pinjekjerner, ristet
rucculasalat
maldonsalt 

Begynn med pizzadeigen i god tid, hvis du kan. Rør ut gjæren i lunkent vann og elt inn salt og pizzamel, men hold igjen litt av melet for å regulere deigen underveis. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i 10-15 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve lenge – til dobbelt størrelse, eller i alle fall i 30 minutter.

Ha cherrytomatene i en liten gryte og la de putre i ca 15 minutter, slik at noe av væsken kokes inn. Tilsett litt god olivenolje og smak til med litt sukker og nykvernet pepper. Tilsett rikelig med finhakket basilikum og sett tomatsausen til side.

Kjevle ut deigen til en tynn leiv. Legges på bakepapirkledt stekeplate. Fordel tomatsausen over, og deretter mozzarellaosten. Stek pizzaen ved ca 275 grader til den er ferdig stekt. Legg straks parmaskinke (som du har delt i to på langs) oppå pizzaen, og fordel pinjekjernene oppå.

Serveres umiddelbart med rucculasalat, parmesan og eventuelt litt maldonsalt som tilbehør.

Vintips: Vesevus Lacryma Christi del Vesuvio 2008

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Line; pizzamelet har jeg kun funnet på velassorterte butikker, så der er nok ikke noe du snubler over overalt… Dessverre…Cecilie; blir ekstra glad for slike kommentarer!Ann Kristin; sett ovnen på maks temperatur og ta pizzaen ut når den er passe stekt. I utgangspunktet er 225 grader en grei temperatur, men bunnen blir spørere og bedre hvis du steker den på høyere temperatur. Det er i alle fall min erfaring. Lykke til! Trine 😉

  2. mmm, denne så fantastisk god ut. Og takk for tipset om pizzamelet – det skal jeg kikke etter.Tror vi må ha Lørdagspizza ;)Tusen takk for at du deler oppskrifter med oss Trine.Ha en fin helgNL

  3. Den såg kjempegod ut! Har du prøvd ein pizzabakestein? Eg synest det hevar pizzaen til nye høgder, fordi den absorberar fukt under pizzaen og gjer den sprøare og luftigare. Anbefales!Janne

  4. Dette er mitt favoritt garnityr på pizza 🙂 Her vi bor har vi en Italiensk restaurant som har denne type pizza på menyen, de kaller den 'Miss Italia'! Eneste forskjellen er pinjekjernene, de har ikke det. En annen variant er den som heter 'Sophia Loren', den har bresaola skinke istedet for parmaskinke. Må si du lager lekre retter og tar bilder som gir vann i munn! Hilsen pizzaelsker;)

  5. Siden jeg får så mange tips fra deg skal jeg nå gi deg et tips. Hvis du forhåndssteker pizzabunnen i 5 min før du tar på fyllet blir bunnen ennå mer sprø og god.

  6. Hei!Jeg var på en italiensk restaurant i Praha en gang, og smakte der en pizza som jeg siden har prøvd å finne oppskriften på. Det var en italiensk pizza med fløte, urter, kylling, bacon og rød løk. Tenkte kanskje du, som er litt mer erfaren på kjøkkenet enn meg, har prøvd noe sånt og kanskje har en oppskrift på noe sånt? Superflott blogg forresten, har fått masse inspirasjon herfra 🙂

  7. Hei Trine,Har nå laget pizzabunn for første gang med pizzamel… For en forskjell. Heretter vil det aldri bli brukt noe annet mel til dette. Hele familein + besøket syntes dette var MYE bedre enn vanlig bunn.Hilde

  8. Hei!

    Jeg kom over denne bloggen for en ukes tid siden, og syns den er helt fantastisk. Den er veldig inspirerende (for ikke å snakke om smakfull designet), og jeg gleder meg til å kunne følge bloggen videre samt prøve ut masse oppskrifter. Igår lagde jeg pizza etter oppskrift fra bloggen, og fikk terningkast 6 av samboeren – noe jeg ALDRI har fått før når jeg har kokkelert hjemme!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste