Gulrotkake slår alltid an, og Gulrotkake à la R.O.O.M er en av mine favoritter, og en favoritt hos mange av leserne mine. Som en variasjon laget jeg muffins av (nesten) samme røre denne gangen, med et par små endringer underveis (byttet ut noe av sukkeret med rørsukker og tilsatte sitronsaft i ostekremen).

Til 16 store muffins trenger du:

Muffinsrøre

 • 3 store egg
 • 2,5 dl matolje
 • 100 gram demerasukker
 • 250 gram sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts kanel
 • 1/2 ts muskat
 • 1/2 ss natron
 • 1/2 ss bakepulver
 • 325 gram hvetemel
 • 100 gram mørk kokesjokolade, finhakket
 • ca 400 gram gulrot, revet
 • 1 1/2 eple, revet

Ostekrem

 • 100 gram romtemperert smør
 • 250 gram melis
 • 200 gram romtemperert kremost, naturell
 • 1,5 ss vaniljesukker
 • presset sitron


Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg, sukker og olje med kjøkkenmaskin til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene (jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen). Skrell eplene og riv de også, på den groveste delen av råkostjernet. Vend inn gulrøtter og epler i deigen.
Fordel deigen i muffinsformer, gjerne plassert i muffinsbrett. Stek muffinsen midt i ovnen på ca 180 grader i ca 25-30 minutter. Sjekk med kakenål! Mine muffins var perfekt etter 30 minutter, men ovner steker ulikt, så her lønner det seg å følge med mot slutten. Avkjøl muffinsen på rist.
Bland sammen kremost, smør, melis og vaniljesukker med en mikser el. Smak til med sitronsaft. Fordel ostekremen over muffinsene eller bruk en sprøytepose. Gulrotmuffinsen kan fint fryses ned, så jeg la halvparten i fryseren uten ostekrem og laget kun 1/2 porsjon ostekrem i denne omgangen.
Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette blir kakene på søndag! Vi får besøk, og disse kakene må jo alle like!!! Gleder meg til å prøve den nye kremsprøyten min også..Tusen takk for at du sprer matglede i mitt husHilde

 2. Muffinsene står i ovnen.Lagd med glutenfritt melpga cøliaki, men krysser fingrene.Mulig lite plass i magen i kveldetter å allerede ha lagd en dosemed glutenfri sjokoladebiscotti.Nam!Sjokoladebriochen er neste prosjekt:Når jeg har en morgen til å fikse ferdig. Tusen takk for inspirasjoni matveien!

 3. Åhh, disse muffinsene ser utrolig deilige ut:) Og så flott de ble dem smørkremen på toppen:)

 4. Heisann!
  Jeg skal på avslutning på klatring i morgen og tenkte å lage din oppskrift på R.O.O.M gulrotkake, men den er som sunket i jorden her på bloggen din. Alle lenker gir 404.
  Foreløpig handler jeg inn til muffnsene som jeg er helt sikker på at faller i smak 🙂

  Om du har tid en gang, så setter jeg stooor pris på om du legger den ut igjen 🙂

  Jeg er storfan av bloggen din, og benytter igjen sjansen til å få takke for mengder av innspirasjon!
  Du gjør hverdagen enklere!! 😉

 5. Hei..
  Jeg baker ikke egentlig..men kjenner at jeg har fått lyst. Forrrige uke: eplekake med syrlig ostekrem fra deg..den ble supegod! Denne helga har jeg lyst til å prøve muffins..men vet ikke hva demera sukker er..? Kan jeg bruke like mengde vanlig sukker? ( nei,jeg vet ikke hva jeg holder på når vi kommer til baking!).

  1. Så gøy å høre at du har funnet litt bakeinspirasjon hos meg! Baking er gøy, når en får det til! Demerasukker er brunt strøsukker og fås i de fleste dagligvareforretninger. Du kan fint bytte det ut med vanlig sukker, kanskje bittelitt mindre hvitt sukker enn brunt sukker. Lykke til! 😉

 6. Kjempegode muffins! Jeg hadde ikke matolje, men måtte bruke smør i stedet…noe som gikk helt fint:-)

 7. Hei, vil bare si at du har utrolig mange flotte oppskrifter her! 🙂 Har prøvd ut noen og selv jeg får til å bake og lage gode middagsretter etter dine godt forklarte oppskrifter 🙂 Men siden du er min nye store inspirasjon i matverden så lurer jeg på om du har en god oppskrift på noen grove muffins, med for eksempel tørket bær som tranbær osv. Da tenker jeg så sunn at man kunne puttet en i matboksen til barna av og til.. ?

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg har laget grove muffins ved et par anledninger med tanke på å publisere på bloggen, men jeg synes ikke de ble så gode, så da ble de ikke publisert likevel. Jeg skal legge ut oppskrift så snart jeg finner en oppskrift jeg er fornøyd med. 🙂

 8. Bakte kaken med hell og satset på muffins i dag. Hadde mer eple enn gulrot og de ble kjempesaftig og søte selv uten glasur. Tusen takk for mange inspirerende oppskrifter. 😉

 9. Heisann!

  Jeg bare lurte på om det går an å lage disse dagene før de skal serveres uten at de går via fryseren? Hva anbefaler du? Tenkte å lage dem til 17. mai 🙂 Men har jo aldeles ikke tid til å lage dem på selve dagen, så det må bli den 16.

  1. Disse er holdbare og kan fint lages et par dager før de skal serveres. Jeg vil imidlertid anbefale deg å vente med toppingen til kvelden før.

 10. Jeg laget disse i dag med pulp fra juicing(eple, pære, gulrot, ananas og sitron). De ble utrolig saftig og god.

 11. Nydelige muffins! Siden mine gjester ofte er småspiste tenkte jeg å lage dem i mindre muffinsformer neste gang. Hvordan vil det slå ut på steketiden?

  1. Steketiden må reduseres noe, men hvor mye er vanskelig for meg å si uten å teste det selv.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste