Her kommer oppskrift på en enkel, men utrolig velsmakende couscous-salat, som kan benyttes til både fisk og kylling, eller som en liten smårett. Til to trenger du omtrent:

5 cherrytomater, delt i to
litt olivenolje
maldonsalt

1,5 dl couscous
1,5 dl vann
ca 1/2 terning grønnsaksbuljong
2 ts smør
1/2 løk, finhakket
litt sukker
ca 1/2 sitron (saft og evt skall)
bladpersille, finhakket
basilikum, finhakket

Begynn med å steke tomatene. Det ideelle er å la tomatene stå i ovnen over natten, men det krever litt planlegging. Du får da kjempegode tomater med masse smak og sødme. (Hvis du skal la de stå over natten varmer du ovnen opp til maksimal temperatur, setter tomatene i, og slår av varmen.) Dette oppnår du også (nesten like bra) på kortere tid ved å bake tomatene i ovnen, og helst i en varmluftovn (men det er ikke nødvendig). Da gjør du omtrent slik: Del tomatene i to og legg de med snittflaten opp i et smurt lite ildfast fat. Bakes i varmluftsovn ved ca 175 grader i ca 30 minutter (hvis du ikke har varmluftsovn kan du øke varmen til 200 grader). Følg med mot slutten av steketiden.

Kok couscousen etter anvisningen på pakken, men benytt grønnsaksbuljong istedet for vann. Rør inn smøret.

Fres den finhakkede løken i litt olje til den blir blank og myk (pass på at den ikke blir svidd!). Strø litt sukker over og la den stå og kose seg litt, og ha løken deretter over i den ferdigkokte couscousen. Smak til med sitronsaft (og eventuelt litt sitronskall) og friske urter. Hell couscousen på et serveringsfat og dander tomatene oppå.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. å, så "enkelt" og så innbydende!Prøvde forresten torskeretten din med "brun" saus på mandag – nydelig! Serverte med potetstappe. Første kommentar fra mannen: "dette må vi ha mer!". Fisken ble fin og søt, og ungene likte det også. Takk for god inspirasjon ☺Klem NinaB

  2. Åhh, dette hørtes virkelig godt ut, jeg er alltid på utkikk etter nye oppskrifter til couscous, så dette skal prøves ut:)

  3. Minn munn løper i vann.. Dette så snadder ut! Må prøves:-))Veldig mye godt her inne. Takk for at du deler det med oss:-)Hilsen Anne

  4. Denne ser så god ut! Kan det fungere å lage denne dagen før, og servere den kald på et koldtbord?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste