Til forrige gourmetkveld valgte vi en treretters meny i Ole Jonny Eikefjords «Gourmet til folket». Det var et heldig valg! Til forrett serverte vi denne retten, som var noe av det bedre jeg har smakt på lenge! Vinen passet også utrolig godt til.

Lyst til å prøve selv, kanskje overraske kjæresten med noe ekstra godt til Valentines? I så fall må du halvere oppskriften, for denne er til fire:

Tunfisken
200 gram tunfisk
2 ts hvitløkspulver
svart nykvernet pepper
*
Wasabicrêmen
2 dl crême fraîche
3 ts wasabipulver
1 ts limesaft
1/2 ts salt
1/3 ts sukker
1 ts finhakket løk
*
Thaisuppe
4 dl fiskekraft
5 ss grovhakket scampi
5 ss grovhakket sjampinjong
1 laurbærblad
1 ts finhakket chili
6 mynteblad
2 ts limesaft
1 ts finhakket ingefær
3 ss fiskesaus
salt og nykvernet pepper
2 ts solsikkeolje
*
Salat
1/2 beger rucculasalat
100 gram hodekål (helst nykål)
*
Krydre tunfisken med pepper og hvitløkspulver og gni det godt inn. Brun fisken på alle sider i en tørr teflonbelagt stekepanne. Legg tunfisken på en tallerken til avkjøling.Bland sammen alle ingrediensene til wasabicrêmen.

Skjær hodekålen i tynne strimler og la de stå under kaldt rennende vann noen minutter slik at kålen blir mildere og sprø (i oppskriften står det at det skal stå i en time, men det syntes vi var for drøyt!). Bland kål og rucculasalat og fordel salaten på tallerknene.

Stek alle grønnsakene til thaisuppen i litt solsikkeolje i ca 2 minutter. Tilsett væsken og la koke i ca 4 minutter. Smak til suppen med salt og pepper og tilsett eventuelt mer vann eller fiskekraft/fiskesaus dersom suppen er for sterk/mild. Tilsett scampi og la suppen trekke i et halvt minutt. Server suppen umiddelbart etter at scampien er ferdigtrukket. Du kan eventuelt gjøre ferdig suppen på forhånd og varme den opp før servering og så ha scampiene oppi rett før servering.

Servering: Skjær tunfisken i ca 1/2 cm tykke skiver. Legg tunfisken oppå salaten. Fordel litt wasabicrême oppå tunfisken og pynt med litt chili. Server suppen ved siden av.

Vintips: Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken 2008

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine….Jeg er en ganske ny følger av bloggen din, men er veeeeeldig imponert.Du tar FANTASTISKE bilder, som gjør at jeg får lyst til å lage alt du presenterer. Klarer bare ikke henge med ;DDSiri

  2. Hei Trine!
    Fantastisk matblogg! Hvor får jeg kjøpt wasabipiulver? Jeg finner bare wasabipaste, wasabierter og noe krydder som er wasabi og sesamfrø……
    Lyst til å lage denne forretten til helgen 🙂

  3. Hei Trine.
    Først vil jeg si at jeg lurer på hva jeg gjorde før jeg opdaget trines matblogg

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste