Pasta Carbonara er en klassisk pastarett som det finnes utallige varianter av. I den originale Carbonaraen skal det være kun eggeplomme, pancetta, parmesan og nykvernet sort pepper. Jeg synes det er godt å lure oppi en liten fløteskvett, løk og hvitløk også, og servere med ovnsbakte tomater. Her kommer min variant, som er nok til omtrent to store og en liten:
200 gram pancetta/bacon, i små terninger
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 eggeplommer, romtemperert
1 dl fløte
eventuelt litt salt
nykvernet pepper
parmesan, finrevet
pasta
12 cherrytomater
olivenolje
parmesanflak til pynt

Ha cherrytomatene i et lite ildfast fat og drypp olivenolje over. Behold gjerne stilkene på. Bak tomatene i ovnen ved ca 200 grader i ca 15 minutter. Har du god tid kan du steke tomatene ved 100-150 grader i et par timer. Tomater blir kjempegode når de langtidsstekes!

Fres baconen i stekepannen slik at den blir sprø og fin. Tilsett finhakket løk og hvitløk underveis som skal være myk og blank, og ikke sprøstekt som baconet.

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Tøm av vannet og ha pastaen tilbake i kasserollen. Visp sammen eggeplommer, fløte, halvparten av baconblandingen og finrevet parmesan, og hell dette oppi pastaen og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Dette er en rett hvor du raskt kan anrette på tallerknene, også i hverdagen: Øs opp spaghettien og strø resten av baconblandingen over. Anrett de ovnsbakte tomatene oppå og skav av noen rause flak med parmesan som du strør over. Serveres med godt brød og gjerne et glass rødvin.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. *hei!jeg etterlyste gode mattips på bloggen min, og fikk mange tips fra folk om å sjekke ut din blogg. det har jeg nå gjort, og jeg må si at jeg er hekta;) har allerede prøvd ut salmalaks med urtesaus og ovnsbakt torsk med soltørkede tomater- herlige begge to! nå skal det testes flere! fin dag til deg-og takk for gode mattips* hilsen vigdis

  2. Den beste Carbonara'en er den med litt personlig twist uansett og for de av oss som ikke tåler egg er det en fin erstattning å bruke bare fløte;) Jeg synes du har en flott matblogg som stadig gir god inspirasjon når fantasien ikke strekker til, takk for det!Klem fra Grete

  3. Hei! I håp om å finne inspirasjon til nye og spennende matretter evt. tips til noe godt å lage her i heimen (er så matlei og dør av kjedsomhet på kjøkkenet!) har jeg gjennom bloggen til 'Jeg er Jonathan' funnet fram til bloggen din. Jeg håper det er greit at jeg legger meg til som følger 🙂 Får jo helt vann i munn av alle bildene du har! Supert!Hilsen husmor med super kresne unger….;)

  4. Jeg prøvde kjøttbollene din, og det var en hit! Absolutt, min kjære elsket de. Det eneste jeg gjorde anderledes var å blande i et egg, og det fungerte fint 🙂

  5. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Morsomt å høre at dere har blitt tipset på andre blogger! Trine 😉

  6. Jeg ble rent nostalgisk av å se pasta carbonara på bloggen din. Jeg lager denne retten etter en oppskrift jeg har fått av en bestemor i Roma, sånn skikkelig typisk italiensk bestemor som lever livet på kjøkkenet og starter matlagingen om morgenen og lager alt fra grunnen av. Hun er ikke min bestemor, men bestemoren til en venn. Oppskriften er litt annerledes enn din, skal legge den ut en gang jeg også.

  7. Kjempefin blogg dette her. Masse spennende oppskrifter og lekre bilder av rettene ! Inspirerende 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste