Når du lager minestronesuppe får du «ryddet» litt i kjøleskapet, for her kan du putte oppi det meste som er godt! I tillegg får du en herlig smaksopplevelse og en god, sunn og mektig middag. Her er resultatet av min ryddeprosess, som er mat til 3-4 porsjoner:

1 liter okse- eller kalvekraft
2 gulrøtter, i terninger
2 poteter, i terninger
1 boks hermetiske cherrytomater
1 liten løk, i grove biter
1/2 grønn squash, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket
1/4 rød chili, finhakket
3-4 vårløk, i skiver
1 pakke ravioli med ost (kan byttes ut med pasta)
7-8 soltørkede tomater, i biter
200 gram røkt skinke eller bacon, i små biter
basilikum, frisk eller tørket
nykvernet pepper
evt. litt salt
fersk parmesan
godt brød
 
Varm opp kjøttkraften og tilsett de oppskjærte gulrøttene og potetene. La grønnsakene koke noen minutter. Hvis du bytter ut raviolien med pasta kan du ha den oppi nå. Ha deretter oppi tomatjuicen til de hermetiske cherrytomatene.

Stek løken slik at den blir blank og myk, og tilsett squashen, vårløk, hvitløk og chili. Ha grønnsakene oppi gryta, sammen med cherrytomatene og raviolien. Serveres med fersk parmesan i flak og godt brød!

La suppen småkoke i ca 7 minutter eller til raviolien er al dente og de øvrige grønnsakene er passe kokt. Tilsett røkt skinke eller bacon (som du har stekt litt på forhånd), soltørkede tomater og basilikum mot slutten av koketiden. Smak til med nykvernet pepper (og eventuelt salt).

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nammmm, nok en fristende og lekker oppskrift fra deg :)Lurer bare på en ting, hvor får du kjøpt hermetiske cherrytomater?Det har jeg ikke sett før.Ha en fin dag!

  2. Tror ikke de er så lette å få tak i overalt, men jeg har kjøpt de i flere velassorterte matvareforretninger og i "innvandrerbutikker". Du kan fint bruke vanlige hermetiske tomater i stedet. Trine 😉

  3. Lagde denne i går siden jeg hadde rester av både hermetiske tomater, ravioli, poteter og gulrøtter. Ble kjempegodt! Takk for enkel og god oppskrift 🙂

  4. Denne var dagens middag her på ukens suppedag! Nydelig god! Falt i smak hos småsjuk 1åring også 🙂

    PS. Vi kjøper hermetiske cherrytomater på Meny 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste