Denne desserten laget jeg av resten av den hermetiske mangoen jeg benyttet til nyttårsdesserten. Det aller beste er selvfølgelig å benytte fersk mango, men når det ikke er å oppdrive må en ty til den hermetiske varianten. Når du har fruktrester til overs er det et godt tips å lage fruktsorbet, som du kan fryse ned og ta frem til en hverdags- eller festdessert.

Dessert til 2
ca 200 gram mango (fersk eller hermetisk)
ca 2 dl sukkerlake/fruktlake
saft av 1/4 lime
eventuelt litt melis
1 eggehvite, stivpisket

 

Kjør grovhakket mango i en foodprosessor og spe med kald sukkerlake eller fruktlake, samt limesaft. Stivpisk en eggehvite og vend forsiktig inn i fruktblandingen. Smak eventuelt til med litt melis, om nødvendig.

Kjør blandingen i en ismaskin til den får “sorbetkonsistens”. Server umiddelbart, eller ha sorbeten i en liten bolle eller form og sett den i fryseren. Du bør du ta opp sorbeten 30-45 minutter før servering og la den stå på benken slik at den  blir myk og god, og får akkurat passe konsistens.

Serveres med bringebærcoulis og friske blåbær (til “hverdags” går det bra med frosne, nesten opptinte som du legger på rett før servering). Gi desserten et lite melisdryss rett før servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har akkurat laget lammefileten "din" m/ tibehør. Kjempegodt! Søkt mye i bloggen din, – og skulle VIRKELIG ønske du ville gi ut oppskriftene dine i bokform! Det er bare SÅ morsomt å "bla" i oppskriftene dine! Nydelige, inspirerende bilder også!

  2. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger alle sammen! Gunn; så koselig at du liker bloggen min, og så morsomt at du ønsker at jeg skal gi ut oppskriftene i bokform! DET hadde vært GØY det! Det er lov å drømme…. Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste