Freddan er ofte italiensk-inspirert hjemme hos oss, og sist helg sto canneloni på menyen. Det var en god og velsmakende erfaring, som kommer til å bli gjentatt. Kanskje med et annet fyll. Men det er ikke fordi denne kombinasjonen ikke var god, men fordi jeg har lyst til å eksperimentere enda mer med canneloni. Prøv du også da vel!

Til to porsjoner trenger du omtrent:

8 canneloni (pastarør)
1 liten løk, finhakket
250 gram frisk spinat, forvellet og grovt hakket
ca 200 gram pancetta, finhakket
ca 50 gram nyrevet parmesan
salt og pepper

 

Skyll spinaten og fjern grove stilker og stygge blader. Kok opp lettsaltet vann og la spinaten trekke et par minutter. Sil av alt vannet og grovhakk spinaten.

Stek finhakket pancetta (eventuelt bacon) og finhakket løk i ca 5 minutter under omrøring. Tilsett spinaten og la det hele stå å trekke et par minutter. Trekk stekepannen til side, tilsett nyrevet parmesan og rør godt sammen. Smak til med nykvernet pepper og eventuelt litt salt. La blandingen avkjøles litt.

 Lag tomatsaus:

1/2 løk, finhakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske tomater av god kvalitet
1/2 ts sukker
1 dl rødvin
salt og pepper
frisk basilikum

Stek løk og hvitløk i litt olje til den blir blank og myk. Tilsett tomater, sukker og rødvin. La sausen koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Ha spinatblandingen i en sprøytepose og fyll canneloniene.

Legg canneloniene i en smurt ildfast form og hell tomatsausen over. Stekes ved ca 200 grader i ca 35-40 minutter (sjekk anvisningen på pakken).

Serveringstips: Rucculasalat og ristede pinjekjerner, samt olivenbrød dyppet i olivenolje og god balsamicoeddik. Og selvfølgelig noen rause flak med parmesan!

Vintips: Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2008

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du får tak i de på velassorterte dagligvareforretninger og "innvandrerforretninger". Trine 😉

  2. Denne oppskriften må jeg bare prøve – det blir nok ikke i dag, men kanskje til neste helg ! Tusen takk for at du vil dele den med oss andre

  3. Jeg har laget canneloni en del ganger før, men alltid med fyll av ricotta og ruccola el. spinat. Oppskriften din ble prøvd ut igår, og falt i smak. Kjempegodt! Laget også olivenbrød (oppskrift fra din side) og det smakte også helt fortreffelig. Dumpet over bloggen din for en måneds tid siden og har siden da prøvd ut flere av dine oppskrifter. Alle sammen har vært velsmakende med godt beksrevet oppskrift som har vært enkel å grei å følge. Tusen takk for at du skriver denne bloggen. Gode oppskrifter og flotte bilder. Jeg blir virkelig inspirert!

    1. Canneloni sto opprinnelig på menyen denne helgen, men så ble det endringer. Har altså planer om å lage en cannelonirett i nærmeste fremtid, og hvis den blir bra så kommer den nok på bloggen. 😉

  4. Hei! Dette ser kjempe godt ut og jeg har utrolig lyst til å prøve det! Bare lurer litt på hvor man kan kjøpe ferdige cannelloni pastarør?
    <3-lig hilsen Marianne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste