Denne raske og velsmakende salaten fant jeg i siste utgave av Spis Bedre. Her kan du benytte risrester og eventuelt andre rester du har i kjøleskapet. Til to personer trenger du omtrent:

Jasminris til to personer, ferdig kokt og litt avkjølt

1/2 rødløk, i tynne skiver
2 vårløk, i tynne skiver
1/2 isbergsalat, finsnittet
200 gram roastbiff, i tynne skiver
3-4 ss japansk soyasaus
3-4 ss søt chilisaus
en neve cashewnøtter
litt frisk koriander (eventuelt thaibasilikum eller persille)

Bland sammen soyasaus og søt chilisaus i en liten bolle. Hvis du vil ha salaten sterk benytter du 4 ss av hver av sausene, vil du ha den mildere reduserer du bare mengden tilsvarende. I en stor bolle blander du ferdigkokt (avkjølt) ris, finsnittet isbergsalat, rødløk og vårløk. Hell i halvparten av sausen og bland godt sammen. Fordel salaten på to tallerkener. Ha roastbiffen oppå salaten og topp med nøtter og friske urter. Ringle over resten av sausen og server!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, kom over bloggen din i går da jeg søkte på kyllingretter. Skulle lage noe til et lite selskap og jeg prøvde meg på din ovsbakte chilikylling med chorizo. Var fantastisk godt. Håper det er i orden at jeg har linket til deg i innlegget mitt for i dag, for jeg tror at dette må være noe av det beste jeg har smakt.Skal prøve mer av dine fantastiske oppskrifter! Bildene du viser gjør dem også enda mer fristende.Ha en deilig søndag.Hilsen, Ingvild

  2. Og jeg bare surfer rundt og blir mer og mer sulten! Du tar fantastiske bilder – og jeg skal nok manne meg opp til å prøve noen av oppskriftene også!

  3. HeiJeg titter innom til stadighet og suger inspirasjon og gode oppskrifter:)Denne skal jeg prøve meg på….. og jeg kunne ikke sagt meg mer enig i innlegget under. Helt utrolig, engentlig veldig ille og til å bli "kvalm" av, at vi kaster så mye mat – tenker på alle de også som sliter for å få nok mat! Det blir skjerpings her i gården!!:)Ha en fin-fin søndag ( nå skal det skrives ukemeny:)H

  4. Jeg har begynt å følge med og jeg må si jeg er imponert. Frister både øynene og magen.Denne salaten skal jeg sette inn på ukesmenyen vår.Takk!-monica-

  5. Takk for alle gode middagstips. Jeg prøvde denne salaten, men stekte alt (utenom isbergsalaten) og det ble veldig godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste