* 7. DESEMBER *

I disse nissetider står det ofte grøt på menyen. Med sukker, kanel, smørøye og ikke minst – mandel. Spente små og store barn som alle har ett mål for øye, å få den magiske mandelen. Og når man har fått den så gjemmes den lurt under tunga, mens resten av selskapet gulper i seg resten av grøten, til gryta er skrapet og vertinnen kan bekrefte at det er klin umulig at den har lurt seg bort noe sted og hun sverger på tro og ære at hun faktisk har husket å putte mandelen oppi gryta.

For oss som har lært, og som kanskje unner barna å vinne mandelen, så har vi plass til noe mer i magen etter grøten – noe salt. Da passer det godt med litt «tapasmat», for eksempel grisini med godt tilbehør. Grisini er italienske brødstenger som passer som tilbehør til all slags mat, eller alene som snacks – sammen med dip, ost, skinke, tapenade eller noe annet godt. Etter forrige grøtmåltid koste vi oss med grisini, parmaskinke, hvitløksdressing – og et par glass rødvin. Og fikk samtidig unna en del planlegging av innkjøp til jul. Det er også en del av juleforberedelsene!

Til ca 16 grisini trenger du:
300 gram hvetemel
25 gram gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
2 ts sukker
1 ts salt
2 dl lunkent vann
3 ss olivenolje

Bland sammen mel, gjær, sukker og salt i en bakebolle. Hell i vann og olje. Arbeid deigen sammen til en smidig deig. Dekk bollen med plast og hev deigen i ca en time.

Ta deigen på arbeidsbenken og elt den godt. Del deigen i 16 like store emner og trill emnene til tynne pølser. Lengde og tykkelse bestemmer du selv. Legg pølsene på plater dekket med bakepapir.

Stekes ved 200 grader i ca 8-10 minutter, eller til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.

Grisiniene kan gjerne smaksettes med både hvitløk, sesamfrø, litt maldonsalt eller hakkede oliven.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmmmm Grissing er kjempe godt Hmmm har ikke tenkt tanken som wine-fueled … kan jo gis i gave … Har aldri laget selv da O.o

  2. Nammm, dette minner meg på at jeg ikke har spist grissini på leeeeeenge.Har aldri lagd selv, kanskje jeg skal prøve ;)Ha en fin kveld!

  3. Jeg lagde disse til den tomatiserte fiskesuppen. Hadde ikke nok hvetemel, så det ble en blandind på ca 250 gr hvetemel og resten rugmel. De ble middels grove og var veldig, veldig gode.

  4. Hei! hvor mange dager før de skal brukes kan man lage disse? Lurer på og sette de frem på bordene til bryllup 🙂 Greit med alt som kan gjøres litt i forkant da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.