* 4. DESEMBER *

Det er ikke mye som skal til for å kose seg litt ekstra i adventstiden. Hva med en kopp varm sjokolade med chili? Ta deg et lite «friminutt» og unn deg en kopp chilikakao. Her er det mye energi å hente og da orker du garantert en ekstra økt!

Til 2-3 kopper trenger du:

 • 1 vaniljestang
 • 4 dl melk
 • 1 ts rød chili
 • 1 ts honning
 • 2 ts maizennamel
 • 2 ss vann
 • 100 – 150 gram mørk sjokolade (70%)
 • Eventuelt litt stivpisket kremfløte

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Fjern frøene på chilien og finhakk chilien. Bland alle ingredienser med unntak av maizenna og vann, og varm forsiktig opp til kokepunktet. Rør sammen maizenna og vann og tilsett i kakaoen.
Serveres varm eller lunken, gjerne med en liten kremklatt i.
ENJOY!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Kakao er blitt en hærlig gjenganger på søndagene hos oss.. Dette var en kjempe spennende vri ..Hmmm tru om gutta ville like den

 2. Hei..Du har en fantastisk blogg 😀 , har jeg nevnt det før eller? Jeg har kommet over den for noen uker siden og har allerede brukt flere av dine oppskrifter.Forrige uke for eksempel, på fredagen skulle jeg lage pizza, men hadde lyst på en ny vri..Jeg ble så glad når jeg åpnet siden din,der stod det akkurat om Pizza :)Og denne kakao skal jeg lage idag !Tusen takk!Hilsen fra meg

 3. Denne må prøves – den vanlige kakaoen er topp, men håper at denne er enda bedre ;o) God ide med trekning julaften – jeg er med ;o)

 4. Dette var en spennende oppskrift. Og, jeg har faktisk alle ingrediensene tilgjengelig. Spørs om ikke det blir chili-kakao til frokost i morgen :PTakk for nok et fristende tips – ha en fin-fin dag 🙂

 5. Det ser veldig godt ut. Jeg pleier å lage en variant med to spiseskjeer Manjari-sjokolade, og en raus knivsegg med chilipulver. Varm opp melk som piskes litt luftig, og hell over litt melk for å smelte/piske ut sjokoladen. Hell i glass og fyll opp med melk. 🙂 Hvorfor bruker du maizenna egentli?

 6. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg hadde sett denne oppskriften tidligere 🙂 Men nå har vi rukket å lage den noen ganger (de to siste ukene), og det er blitt en deilig ny førjulstradisjon. Litt julehandel, kakebaking, ryddig og vasking, og så kan freden senke seg i stua med en kopp deilig chilikakao med kremtopp på! Jeg har derimot byttet ut 70%-sjokoladen med Dronning kokesjokolade – synes den ble litt søtere og mer «barnevennlig» da.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste