* 14. DESEMBER *

En god torskemiddag hører ofte julen til. Hva med å diske opp med en god og enkel torskemiddag nå i julestria også? Kanskje med et godt glass rødvin til? Du trenger:

1 stykke torskefilet pr. person (gjerne ryggstykke)
1-2 fedd hvitløk, delt i to på langs
1 skive serranoskinke pr. person
Nykvernet pepper
Frisk timian
*
Mandelpoteter, delt i to på langs
Olivenolje
Flaksalt
*
God olivenolje
Balsamicoeddik
Salt
Pepper
Frisk timian uten kvist, hakket
*
Cherrytomater, delt i to
*
Øvrig garnityr etter smak, for eksempel asparges eller brekkbønner
*

Begynn med potetene. Vask potetene godt og del de i to på langs. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett med snittflaten opp. Ringle over god olivenolje og strø litt flaksalt over. Stekes ved 225 grader til poteten er mør og har fått fin farge. Rør i poteten etter ca 10 minutter. De er ferdigstekt etter ca 25-40 minutter alt etter størrelsen på potetene.

Når det er ca 15 minutter igjen av steketiden har du cherrytomaten oppi sammen med potetene (i et hjørne av stekebrettet). Ringle over litt olivenolje og strø litt flaksalt over.

Varm opp smør eller olje i en stekepanne og ha oppi hvitløksfeddene (delt i to på langs). Stek filetene raskt på begge sider slik at de får fin og brun stekeskorpe. Legg skinkeskivene utover på en fjøl og løft fileten oppå. Ha på litt nykvernet pepper og en liten timiankvast. Pakk skinken rundt fiskefileten og legg den i en ildfast form med skjøten ned. Stekes på nest øverste rille på 200 grader på grillfunksjon, i ca 5 minutter, til skinken er sprøstekt og fisken er ferdig. Pass på slik at det ikke svir seg! Fisken er ferdig når den «faller» fra hverandre.

Rist sammen ingrediensene til timianvinaigretten (for eksempel 5 ss olje og 2 ss eddik til 3-4 porsjoner). Ringle litt vinaigrette over fisken og/eller poteten ved servering.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg må si dette hørtes litt bedre ut enn "vanlig" kokt torsk med poteter og gulrøtter slik vi pleier å ha det!Hvis jeg drister meg til å prøve dette kommer jeg til å skryte i dagesvis;-)Ungene er heldigvis glad i fisk her i huset, så det er egentlig veldig synd at jeg ikke serverer det oftere.Trenger nok et spark bak.

  2. Dette så/hørtes godt ut! Kan torsken byttes ut med annen fisk og serranoskinken med annen skinke og samtidig bli vellykket?

  3. Høres veldig godt og spennende ut ..Blir lett bare den tradisjonelle kokte torsken her i huset med gulrotstappe og potet til ..

  4. For en inspirerende blogg! Og jeg som ikke er veldig begeistret for torsk fikk nesten lyst til å i hive meg rundt og lage denne retten. 🙂 Fine bilder og gode beskrivelser av framgangsmåten. Jeg blir nok en fast følger framover.

  5. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Astrid; Du kan selvfølgelig benytte annen hvit fisk og en annen type skinke. Når det gjelder skinken er det en fordel at den er såpass stor at du får "surret" den rundt fisken. Lykke til!Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste