I helga var vi på hytta. Det har gått i ett de siste ukene med hektiske dager på jobb, overnattingsgjester og middagsgjester i helgene – og lite tid til å bare være oss tre. Min kjære var derfor klar da det nærmet seg helg; vi skulle pakke med så lite som mulig og dra på hytta. Hytta var egentlig «stengt» for vinteren, med frakoblet vann og slunkent utvalg i skuffer og skap. Innkjøpssjefen hadde heller ikke vært særlig inspirert til å tenke på lørdagens lunsj da innkjøpene ble gjort i en fei fredag ettermiddag, så det lå an til brødskive med leverpostei og agurk – og en kopp te. Min kjære hadde åpenbart sett frem til noe helt annet. Da kom jeg på at jeg kunne lage en foccacia med det lille kjøleskapet hadde å by på, noe som ville passe veldig godt til en av rødvinsflaskene vi hadde «glemt igjen» sist vi var på hytta. Det var det ingen som protesterte på. Da var det bare å grave frem det som var i skuffer og skap.

Jeg halverte foccaciaoppskriften jeg benytter til vanlig og brukte en liten langpanne. Du trenger da:

25-50 gram gjær
5 dl vann
3 ss olivenolje
ca 1 liter hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts sukker

olivenolje
flaksalt
rosmarin, tørket eller frisk
 
Til garnityr tar man det man har. Jeg fylte foccaciaen med: 
sorte oliven
serranoskinke
blåmuggost
cherrytomater 
 
(Andre alternativer kan være å bytte ut cherrytomater med soltørket tomat og blåmuggost med fetaost.)

Lag vanlig gjærdeig, som skal være løs. Se eventuelt fremgangsmåten her.
 
Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i ca 20-30 min. Stikk garnityret godt nedi det ferdighevede brødet. Ringle litt olivenolje over og dryss over flaksalt og eventuelt rosmarin.

Stek på nederste/nest nederste rille i varm stekeovn 225 oC i 25-35 minutter (følg med mot slutten av steketiden). Avkjøl på rist.

Nytes helst når den er nystekt med et glass rødvin til. (Kan også fryses. La det da tine opp helt før du varmer det noen minutter i stekovnen.)
 
Vintips: Villa Borghetti Valpolicella Classico 2007/2008

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. mmm, tenker det ble bedre enn skive med leverpostei!!Tusen takk for at du deler så mange fantastiske oppskrifter med oss, i dag skal jeg prøve meg på torsken fra forrige innlegg 🙂 mmm, og jeg elsker foccacia, men har aldri prøvd med så mye godt i – det skal jeg gjøre til helgen :)Kjersti

  2. Det skal virkelig prøves- mmmm- tusen takk, men jeg har litt problemer med steketiden på foccacian min- når jeg har hatt soltørket tomater på så blir de så brent, sist hadde jeg på 180 grader varmluft og 20 min..Klem

  3. Kjære snille deg. Fantastisk blogg med SÅ mange fine oppskrifter. ååå jeg gleder meg til å prøve : )Tilfeldig kom jeg over denne siden din.Hilsen Bjørg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste