Ertepurè er et enkelt og godt tilbehør til ulike fiskeretter, feks ovnsbakt torsk eller laks. Til 4 trenger du omtrent:

300 gram frosne selskapserter
2 ss smør
1 vaniljestang
3 ss fløte

Kok ertene i ca 10 minutter. Sil av vannet og ha i smør, fløte og vaniljestang (kun frøene). Bruk stavmikser (eventuelt en gaffel) og mos ertene til en purè.

På bildet er ertepureèn servert som tilbehør til ovnsbakt torsk med sprøstekt bacon, gulrøtter og kokte poteter.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hva?? Vaniljestang i ertepurè? Den var ny for meg. Pepper og muscat bruker jeg. Hvordan blir smaken med vanilje?

  2. Ja denne varianten var ny for meg og, må vel prøve med vaniljestang en gang jeg lager ertepure :)Flott blogg du har foresten.

  3. Nyyyyyydeliiiig 🙂 Har ikke laget dette før, men er oppvokst med en mor som har en god spiseskje sukker i ertestuingen. Ertepure med vaniljestang er nå laget, og smakt på (opptil flere ganger – for den var så god!!!) Så nå gleder vi oss til resten av middag en ferdig!

  4. Hei!skal lage ertestuing, men har ikke bløtlagt ertene over natten, holder det at de bløtlegges i et par timer? Eller finnes det triks for å slippe å bløtlegge over natten? Lest noen steder at man kan koke ertene med lit natron eller bakepulver. Har du noe erfaring med denne metoden?

    Mvh
    Linn

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste