Det begynner å bli noen pizzaoppskrifter i matbloggen nå, men det kommer rett og slett av at det serveres hjemmelaget pizza rett som det er her i huset. Vi prøver å variere form og fyll, og jeg kan vel med hånden på hjertet si at det alltid serveres hjemmelaget pizza. Vel, jeg må innrømme at jeg ved en anledning serverte diverse varianter av Pizza Grandiosa til gjester, og det er jeg ikke stolt av. Men, jeg hadde ikke noe valg…

Mathias var ca to uker gammel og vi skulle få besøk av svigerinnen og svogeren min med 3 barn i alderen 9-18 år. De var på gjennomreise i ferien og skulle overnatte en natt. Vi kom fra hytta samme dag og mannen min skulle ordne alt det prakiske, handle og ordne et bedre grillmåltid til gjestene (som kom på besøk til oss for første gang). Jeg slet med brystbetennelser og hadde mer enn nok med meg selv og babyen, men jeg har en mann som er flink til å ta i et tak så dette skule gå bra å ta imot overnattingsgjester så kort tid etter fødselen.

Idet min kjære skulle sette seg i bilen for å handle inn til middagen to timer før gjestene skulle komme, slo ryggen hans seg totalt vrang og han måtte legge seg rett ut. Da var det bare å få unna ettermiddagsstellet i full fart og handle inn mat og drikke til gjestene som var rett rundt hjørnet. Og den nybakte mor kom hjem med ymse slag med Grandiosa og is i handleposene. Den yngste andelen av gjestene var veldig fornøyd med vertinnens valg av meny. Vertinnen var slett ikke stolt av menyen, men stolt av at hun hadde klart å være så praktisk og tenkt på seg selv. Poenget er at det ikke alltid er hva som står på bordet som er det viktigste, men det som skjer rundt bordet. Det at man treffes og har det hyggelig sammen, uten at man sliter seg helt ut. (Og med litt ekstra stæsj så ble Grandiosaen ikke så aller verst, faktisk. Hurra for Grandiosa!)

Fredagens pizzavariant var hjemmelaget calzone fylt med grillet paprika, skinke, oliven og mozzarella. Mathias får selvfølgelig en egen mini-calzone fylt med bittelitt pizzasaus, mozzarella, skinke og grillet paprika.

Til 2 store og en liten calzone trenger du:

Pizzadeig
1 pose tørrgjær
2 dl lunkent vann

ca 300 gram hvetemel

1-2 ss olivenolje
ca 1/2 ts salt
Bland gjær og vann (ca 37 grader) og rør til gjæren er oppløst. La blandingen stå i ca 5 minutter, før du blander sammen alle ingrediensene og elter deigen i ca 10 minutter, til den er glatt og elastisk. La deigen heve på et lunt sted under plast i minst 1 time, eller til deigen er dobbelt så stor.

Pizzasaus
1 boks hermetiske tomater

litt olivenolje

1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1/3 rød chili, finhakket

2 sjalottløk, finhakket

1-2 ss tomatpure

1-2 ss god balsamicoeddik

ca 1/2 ts ts tørket oregano

salt og pepper

Ha oljen i en liten gryte og fres hvitløk, chili og sjalottløk slik at det blir blankt og mykt. Tilsett tomatene og tomatpurè og la sausen koke uten lokk i ca 30 minutter. Rør av og til. Smak til med krydder og balsamicoeddik og avkjøl sausen.

Fyll
1 mozzarella, i skiver
røkt skinke, i biter
grillet paprika, i biter
10-12 sorte oliven, delt i to

3-6 cherrytomater el, i skiver

Grillet paprika: Del paprikaen i to. Ta ut frø og hinner og legg de halve paprikaene med snittsiden ned på en bakepapirkledt stekeplate. Stek paprikaen under grillen til den blir brunsvidd oppå. Legg deretter paprikaen i en tett plastpose noen minutter, og fjern deretter skinnet på paprikaen. Skjær paprikakjøttet i passe biter.

Del deigen i tre emner (to store og en liten) og kjevle ut runde bunner. Fordel tomatsausen på den ene halvdelen av bunnen, pass på at det ikke kommer nær kanten. Fordel deretter skinke, paprika, ost, oliven og tomater oppå pizzasausen.
Strø over litt pizzakrydder eller tørket oregano. Brett halve delen over fyllet og klem skjøtene godt sammen (du kan eventuelt bruke en gaffel og klemme skjøtene sammen). Stekes midt i ovnen (evt litt under midten) ved 240 grader i ca 15 minutter eller til calzonen er passe stekt. Serveres umiddelbart.
Her er en fornøyd liten kar som syntes det var stor stas å få egen calzone!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. SV: Hei hei gjett om jeg ble sulten når jeg så dette innlegget! Hadde jeg bare vært like flink med mat…men det er jeg ikke hehe.Jeg har jo laget den berømte Orego kaken, og bukte din oppskrift…og NAM den ble nyydelig! fikk masse skryt 😀 Fikk desverre ikke tatt noen bilder av den heller, før noen hadde forsynt seg! Ha en flott søndag videre!

  2. Tusen takk for en flott blogg, med så mange fristende og gode oppskrifter! Jeg er ingen reser på kjøkkenet, men calzonen ble en suksess! 🙂 Ha en god uke!

  3. Å det passer meg utmerket at du kommer med sånne oppskrifter. Jeg trenger å fornye meg litt i den retning. I tillegg er jeg i eksamens modus og trenger noe jeg kan lage, legge i frysen og ta frem når jeg ikke gir meg tid til å lage middag. Takk takk.Trude 🙂

  4. Ser calzonen din ligger på noe som ligner en pizzaspade. Stemmer det? Hvor har du fått tak i den i såfall.. Jeg har lenge lett etter en pizzaspade, litt lettere å få pizzaen av og på en pizzasten da.

  5. Johanne; pizzaspaden fulgte med sammen med en bakesten. Vi kjøpte den på Jernia eller Living. Anbefales virkelig, den kan jo brukes til alt av bakverk (og sikkert mye annet også. Trine 😉

  6. Jeg får vann i munnen av å lese på bloggen din! Du ser ut til å være utrolig begavet på kjøkkenet, jeg misunner deg det!Skal teste ut noen oppskrifter av deg en dag tenkte jeg 😀

  7. Lagde denne i dag etter anbefaling fra en kollega. Kaldhevet pizzadeigen mens jeg var på jobb, så dette ble kjapp middag. Mine barn har aldri likt skinke, men dette spiste de!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste