Nå er trønderbæra og annen god norsk jordbær rett rundt hjørnet, og det er tid for å finne gode unnskyldninger for å spise jordbær så ofte som mulig. Hva med en velsmakende jordbærsuppe?

Du trenger:
1 kurv jordbær
1,5 dl vann
1 dl sukker
2 hele stjerneanis
saften av 1/4 – 1/2 sitron
frisk mynte eller sitronmelisse
*

Kok opp vann, sukker og stjerneanis og avkjøl. Rens jordbærene og del de i to. La bærene trekke i den avkjølte marinaden noen timer før servering. Før servering presses sitronsaft over og friske hakkede urter haes i. Jordbær og litt stjerneanismarinade legges opp i en dyp tallerken og toppes med en raus kule vaniljeis, eller serveres som den er.

Velbekomme!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ah. Dette ser bare helt smaskens ut. Takk for oppskrift. Jeg iler til og prøver så snart vi 1) har fått norske jordbær2) har spist oss gjennom noen gode porsjoner helt tradisjonell jordbær-med-fløteHøres utrolig godt ut, dette.Pludrehanneklem

  2. Takk for det! Selvfølgelig skal ikke denne desserten fortrenge herlige desserter med norske jordbær med fløte, men komme i tillegg til slike matopplevelser! Dessuten er dette en oppskrift hvor du kan få litt ekstra ut av utenlandske jordbær når det ikke er sesong for norske, søte, deilige jordbær! God sommer, og klem tilbake!

  3. Hei, spurte på FB også, men spør her også 🙂 Jeg følger med på den flotte bloggen din og blir stadig inspirert! Nå har jeg lyst til å prøve meg på jordbærsuppen du har lagt ut oppskrift på, men jeg lurer på om jeg kan lage den kvelden før jeg får gjester? Tåler den å stå i kjøleskapet et døgn før servering?

    1. Dette er et godt valg! Men, jeg tror bærene fort kan bli vassne om du lar suppen stå over natten. Foreslår at du lager sukkerlaken dagen før, og så har du oppi bærene og sitronen et par timer før servering. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste