GRØNN KYLLINGCURRY MED PAPRIKA OG SQUASH

Grønn currysuppe med kylling, kokos og squash

Det er ikke til å stikke under en stol at det går mye i curryretter hjemme hos oss. Hele familien elsker det, og spesielt junior på snart 8. Her kommer en variant med grønn karripasta, kylling og deilige grønnsaker. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

  • ca. 500 g kyllingfilet, i strimler
  • 1 boks kokosmelk, fet type (400 g)
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • ca. 2 ss grønn karripasta
  • 1 grønn chili (evt. rød), i tynne skiver
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 2 stilker sitrongress
  • 2 1/2 dl kyllingkraft
  • ca. 1 ss soyasaus
  • ca. 1 ss fishsauce (smak til)
  • ca. 1 lime (smak til)
  • litt sukker (smak til)
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1/2 squash, i staver (eller aubergine)
  • 3 vårløk, finsnittet
  • frisk koriander
  • ris, risnudler eller annet tilbehør

Grønn currysuppe med kylling, kokos og squash

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen/tilbehøret etter anvisningen på pakken.

Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Ha kyllingen i en bolle eller lignende og sett til side. Stek gjerne kyllingen i to omganger. (Du kan eventuelt sløyfe å steke kyllingen og tilsette den rå i suppen sammen med paprika og squash, og la den trekke i ca. 10 minutter, til den er gjennomkokt.)

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på suppen. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter chili, ingefær og sitrongress (knus den brede enden med baksiden av en kniv eller lignende, og skjær det opp i grove biter). La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter karripastaen. (Husk at karripasta har ulik styrke, så det kan være lurt å prøve seg litt frem dersom du ikke har brukt den før.) La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett kyllingkraft og resten av kokosmelken. Gi suppen et oppkok, smak til med soyasaus, fishsauce, limesaft og sukker. Tilsett paprika og squash og la suppen trekke i 5-8 minutter. Tilsett deretter kyllingen og det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter ca. 5 minutter.

Grønn currysuppe med kylling, kokos og squash

Rett før servering tilsettes vårløken. Serveres umiddelbart med frisk koriander, en limebåt og nykokt ris som tilbehør.

VELBEKOMME!


, , ,

4 Kommentarer

  1. Kristin 24. mai 2016 at 17:23 #

    Hvorfor har du ikke eget tag/emne på CURRY?

  2. Tine 24. mai 2016 at 21:26 #

    hei! dette ser godt ut 🙂 hva slags kyllingkraft bruker du, lager du selv? i så fall, hvordan lager du det?

  3. Margrethe 30. mai 2016 at 17:04 #

    Ny favoritt i heimen 😀

  4. Elin 31. mai 2016 at 10:25 #

    Denne var helt nydelig! Ny favorittsuppe!

Legg igjen en kommentar