BLÅBÆRMUFFINS MED KANELKRØNSJ

Blåbærmuffins med kanelkrønsj

I dag kan jeg by på deilige blåbærmuffins med et hint av sitron, og ikke minst litt «kanelkrønsj» på toppen – som setter en ny og litt annerledes smak på de tradisjonelle blåbærmuffinsene. De er enkle og kjappe å lage, og selvsagt nydelige på smak. Noe å tenke på til helgen og farsdag, kanskje? Dette er også ypperlig å ha i nistepakken på søndagsturen, om du skulle trenge en ytterligere unnskyldning for å sette i gang og bake. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, og putt eventuelle rester i fryseren.

BLÅBÆRMUFFINS (ca. 9 stk)

  • 200 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1  1/2 ts bakepulver
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 1/4 ts salt
  • 1 dl nøytral olje, for eksempel solsikkeolje eller soyaolje
  • 1 egg
  • 3/4 dl melk
  • 1 sitron, revet skall
  • ca. 150 g friske blåbær

KANELKRØNSJ

  • 50 g (brunt) sukker
  • 1 ts kanel
  • 40 g hvetemel
  • 50 g mykt smør

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Bland sammen alt det tørre til muffinsen, og sikt det i en bolle. I en litt større bolle rører du sammen olje, egg og melk. Vend melblandingen forsiktig sammen med det våte med en slikkepott eller lignende. Vend deretter inn revet sitronskall og blåbær, til alt er godt blandet. Fordel røren i muffinsformer, ca. 9-10 stykker, fyll dem ca. 2/3 fulle og sett dem gjerne i muffinsbrett.

Bland sammen ingrediensene til kanelkrønsjen. Fordel blandingen oppå muffinsene.

Stekes  midt i ovnen i ca. 20 minutter, til muffisen er gyllen og gjennomstekt. Du kan sjekke om muffinsen er gjenomstekt ved å stikke en ren fyrstikk  midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er «ren» når du tar den opp er muffinsen gjennomstekt. La muffinsen avkjøles noen minutter i muffinsbrettet, før du lar dem avkjøles videre på en rist eller lignende. Nytes med en god kopp kaffe eller lignende.

Blåbærmuffins med kanelkrønsj

TIPS

  • Blåbærene kan gjerne erstattes av for eksempel bringebær eller eplebiter.
  • Det fineste resultatet får du dersom du benytter friske bær, men frosne (opptinte) bær kan også benyttes.
  • Sitronskallet kan gjerne byttes ut med appelsinskall. Husk å vaske sitrusfruktene godt, og tørke dem, før du river skallet (ikke det hvite) med et zesterjern eller lignende.
  • Dersom du ikke har muffinsbrett bør du ha røren i doble muffinsformer. Den ytterste formen kan tas av etter steking og benyttes neste gang du skal lage muffins.

 


, ,

17 Kommentarer

  1. Ida 8. november 2014 at 13:56 #

    Denne vil jeg gjerne teste ut i helgen! Bruker du små eller store muffinsformer her?

    • Trine ;) 8. november 2014 at 17:24 #

      Vil vel si at de av ganske standard størrelse. Ikke av den store typen som ofte benyttes til store amerikanske muffins. Men, det er selvsagt opp til deg å benytte den størrelsen du synes er hensiktsmessig. Fyll dem ca. 2/3 opp og tilpass steketiden etter størrelsen. Lykke til!

  2. GladMamma 8. november 2014 at 15:20 #

    Mmmm, disse skal prøves her hos oss en dag 🙂 I dag skal vi forøvrig teste ut de hjemmelagde hamburgerbrødene dine, gleder meg til middag…

  3. Elise Tandberg 11. november 2014 at 10:59 #

    Hei,

    Tusen takk for oppskrift på verdens beste muffins! Så gode!

    Hilsen Elise

    • Trine ;) 11. november 2014 at 17:49 #

      Så hyggelig å høre at de falt i smak!

  4. Julie 17. november 2014 at 22:08 #

    Disse ble nydelige! Saftige og gode.

  5. Solveig 7. desember 2014 at 15:57 #

    KJEMPEGODE 🙂 Tusen takk.
    Ellers glemte jeg å si en ting da jeg deltok i konkurransen din – Er så glad for alle de gode suppene jeg har lært å lage av deg – aldri mere posesuppe her i huset.(eller ihvertfall nesten aldri)

  6. Hanne 3. februar 2015 at 15:58 #

    Eh, «Noe å tenke på til helgen og farsdag, kanskje? » Er det ikke morsdag på søndag? 🙂

    • Trine ;) 3. februar 2015 at 19:54 #

      Sjekk datoen på innlegget 😉

  7. Bente 17. mars 2015 at 13:39 #

    Hei. Disse fikk jeg lyst å prøve:) Passer det med ostekrem som topping på disse? Ønsker å pynte de litt da de skal serveres i bursdag.

  8. Tone Lise 1. august 2015 at 13:58 #

    Hei. Kan man bruke maizennamel i steden for hvetemel for gluten allergikere?

  9. Kristin 15. august 2015 at 19:53 #

    Disse ble kjempegode. Saftige og luftige med selvplukkede blåbær 🙂 tusen takk for super oppskrift!

  10. Janne Sund 12. september 2015 at 17:35 #

    Hei, hvor står oppskriften for krunsjen

  11. Grynet 26. oktober 2015 at 22:08 #

    Kjempegode, og borte på et blunk 🙂

  12. Elisabeth 21. desember 2015 at 19:19 #

    Har bakt disse i dag, ser utrolig innbydende ut:) 2. Klassingen skal ha disse med på skolen i morgen. Hvordan oppbevarer jeg de best til i morgen? De er uten glasur.

  13. Reg 29. september 2016 at 17:40 #

    Hvordan kan jeg oppbevare muffinsene best mulig? Skal ha de med på jobb dagen etter. Kan jeg ha glasur på toppen selv om de står over natten?

  14. Wenche 5. mars 2017 at 18:35 #

    Hei!
    Jeg så bilde av disse blåbær muffinsene i boken din og de så veldig gode ut.
    Jeg har forsøkt å lage disse blåbær muffinsene to ganger i dag og de blir helt mislykket begge gangene. Jeg forstår ikke hva jeg gjør feil. Lurer på om jeg tar for mye melk? 3/4 dl virker litt mye da rører blir veldig tyn. Jeg har veid hvetemel og sukker samt det som er i krønshen. Noen gode råd?

Legg igjen en kommentar