HAVREKJEKS MED SJOKOLADE OG APPELSIN

Havrekjeks med sjokolade og appelsin

Havrekjeks smaker alltid godt, og med deilige sjokoladebiter og et hint av appelsin blir det en skikkelig høydare. Lag gjerne dobbel porsjon og legg halvparten av deigen i fryseren, slik at du kan steke opp flere kjeks når behovet skulle melde seg eller hvis det skulle dukke opp uventede påskegjester. Jeg har benyttet appelsinskall i denne oppskriften, men kjeksene blir også kjempegode med sitronskall. Til 20-22 havrekjeks trenger du omtrent:

  • 125 g mykt smør
  • 100 g demerarasukker
  • 1 egg
  • ca. 150 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 100 g mørk sjokolade (gjerne med 70% kakaoinnhold), grovt hakket
  • skall fra 1 appelsin (eller 1 sitron), helst økologisk

Havrekjeks med sjokolade og appelsinVask appelsinen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje) med et zesterjern eller lignende, og legg til side.

Ha smør og sukker i bakebollen og pisk det luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin hvis du har. Tilsett egget og rør det godt sammen.

Bland hvetemel, havregryn, bakepulver og salt godt sammen, og vend det forsiktig inn i røren ved hjelp av en slikkepott eller lignende. Tilsett den hakkede sjokoladen og appelsinskallet, og vend det inn i deigen. Deigen skal være litt klissete.

Finn frem litt plastfolie eller lignende og fordel deigen oppå. Form en pølse som er ca. 5 cm i diameter og ca. 20 cm lang, og rull plasten rundt. Legg rullen i fryseren i minst 30 minutter.

Forvarm stekovnen til ca. 180 grader (over- og undervarme). Fjern plastfolien og skjær opp pølsen i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel skivene på to bakepapirkledde stekebrett, ca. 10-12 på hvert brett. Kjeksene stekes midt i ovnen til de er gylne, etter 11-12 minutter. La kjeksene ligge i ca. 5 minutter på stekeplaten før du løfter dem over på en rist for avkjøling.

Nyt kjeksene med et glass melk eller en kopp god kaffe!

Havrekjeks med sjokolade og appelsin

Oppbevar kjeksene i tett boks eller glass. Kjeksene er holdbare i 2-3 uker, men jeg tipper at boksen er tom lenge før det!

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

17 Kommentarer

  1. Ingrid E 11. april 2014 at 16:28 #

    Skal absolutt prøve disse i påsken 🙂

  2. Bella 11. april 2014 at 17:30 #

    Bruker du store eller lettkokte (de små) når det gjelder havregryn?

  3. Henriette 13. april 2014 at 15:50 #

    Disse lagde jeg i sted til å ha med på påskefjellet – kjempegode, perfekt til kaffen! Deilig med appelsinsmak 🙂 Takk for fin oppskrift! Anbefales! God påske 🙂

  4. Annikken 15. april 2014 at 09:03 #

    Laget disse med 4-korn istedenfor havregryn, fungerte det også. Supergode!

  5. Stine 18. april 2014 at 10:17 #

    Så utrolig gode ut! Lurer på hva er demerarasukker, og kan man bruke vanlig sukker i samme mengde?

    • Trine ;) 18. april 2014 at 10:47 #

      Du kan fint erstatte demerarasukkeret med vanlig sukker.

      • Iren 20. april 2014 at 10:47 #

        Har lagd disse en gang med demerarasukker, men nå var det tomt i glasset, så prøver en runde med halvparten hvit og halvparten brun farin. Tipper det blir bra, det også 🙂

  6. Lisbeth 19. april 2014 at 12:55 #

    Så artig! Bruker å lage disse selv med en teskje vaniljesukker og vanlig sukker

  7. Guro 27. april 2014 at 19:50 #

    Mmmm, disse ble veldig gode! Jeg laget de med lyst muscovadosukker, og som Chocolate Chip Cookies (dvs at jeg la de opp som runde kuler på bakebrettet istedet for å lage en pølse). Det funket også veldig bra! Neste gang tror jeg at jeg bruker enda mer sjokolade. 😉

  8. Sunna 28. april 2014 at 22:25 #

    Har laget disse kjeksene to ganger og NAM! De er kjempegode! 🙂

  9. Bjørg 22. juli 2014 at 15:16 #

    Hei Trine
    Laget disse i går – med glutenfritt fint mel fra Toro med samme antall gram mel, de ble kjempegode og minstemann med Cøliaki var kjempefornøyd. Selvfølgelig brukte jeg også glutenfrie havregryn.

  10. Maria 29. november 2014 at 17:12 #

    Hei Trine,

    Mamma og jeg har begynt adventsfeiring med disse dellige havrekjeksene.
    Tusen takk 🙂

  11. Eline 16. april 2015 at 11:26 #

    Kan de stekes mens de fortsatt er frosne?

    • Trine ;) 18. april 2015 at 23:44 #

      Jeg har ikke forsøkt det, vil anta at de blir jevnest stekt dersom deigen er tint. Du kan gjerne dele opp deigen mens den er halvfrossen, slik at den tiner raskere.

  12. Helga Iren Kvien 30. september 2015 at 22:06 #

    Veldig gode kjeks, som var veldig enkle å endre til gluten og melkefrie 😄

  13. Lena 19. oktober 2016 at 11:35 #

    Hei! Kan man lage disse med kakao istedenfor kokesjokolade? Isåfall hvor mye kakao er passe mengde? Ellers takk for fristende oppskrifter!

  14. Linn 12. januar 2017 at 14:48 #

    De var kjempe gode😋Annbefales👍🏼

Legg igjen en kommentar