PANNESTEKT LAKS MED LUN SPINATSALAT, SENNEPSSAUS OG POTETCHIPS

IMG_9965

Laks og spinat er en favoritt her i huset, og når det også serveres hjemmelaget potetchips som tilbehør skraper til og med junior på fem tallerkenen sin. Det hele toppes av den gode sennepssausen, som tas til nye høyder med litt finrevet sitronskall. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

Pannestekt laks og potetchips

  • ca. 800 g laks, i porsjonsstykker
  • poteter, i skiver
  • salt og pepper
  • smør eller olje til steking

Lun spinatsalat

  • 1 stor rødløk, i båter
  • 1 fennikel, strimlet
  • 3 vårløk, i biter
  • 1 stor pose frisk spinat (ca. 250 g), skylt og renset
  • olje til steking
  • salt og pepper
  • eventuelt litt frisk dill

Sennepssaus

  • 2 ss grov sennep
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • ca. 1 dl god olivenolje
  • 3-4 ss hvitvinseddik
  • revet skall av ca. 1/2 sitron
  • salt og pepper

PANNESTEKT LAKS MED LUN SPINATSALAT, SENNEPSAUS OG POTETCHIPS

Sett stekeovnen på 225 grader (over- og undervarme). Skjær potetene i tynne skiver og fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes på midterste rille til potetene er møre og har en gyllen overflate på begge sider, etter ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.

Ha ingrediensene til sennepssausen i et glass eller lignene, og rist det hele god sammen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer olivenolje/hvitvinseddik om nødvendig (smak deg frem til en riktig balanse).

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt smør eller nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

PANNESTEKT LAKS MED LUN SPINATSALAT, SENNEPSAUS OG POTETCHIPS

Fres rødløk og fennikel i smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett vårløken etter et par minutter, og la den surre med. Rett før servering tilsettes spinaten, og rør forsiktig sammen. Krydre med salt og pepper. Salaten er ferdig når spinaten har falt sammen.

Server laksen oppå spinatsalaten og drypp sennepssausen over. Server potetchipsen ved siden av, dryss gjerne litt frisk dill over – og nyyt! Potetchips kan eventuelt erstattes med kokte poteter, ris, bulgur eller annet tilbehør.

PANNESTEKT LAKS MED LUN SPINATSALAT, SENNEPSAUS OG POTETCHIPS

Enjoy!


, ,

15 Kommentarer

  1. trine229 30. oktober 2013 at 11:07 #

    Fatet! <3<3<3 Hvor er det fra?

    • Trine ;) 6. november 2013 at 22:27 #

      Fatet er fra Sagaform. Kjøpt for mer enn 10 år siden. 🙂

  2. Åse Anita 31. oktober 2013 at 20:57 #

    Serverte den i kveld, smakte nydelig. Takk for all inspirasjon:)

  3. Laila 13. november 2013 at 14:28 #

    En veldig god rett – som alltid 🙂

  4. Bjørg 13. november 2013 at 19:20 #

    Ja ikke sant Laila , den var veldig god. Laget den på mandag.

  5. Monika 14. november 2013 at 18:30 #

    Hei 🙂

    Har nå hatt denne fiskeretten til middag. Fantastisk godt.
    Iflg han på 48 og han på 9 var det gourmet middag. Kunne spise fisk hver dag 🙂

    Anbefales.

  6. Anne 16. november 2013 at 19:53 #

    Fantastisk godt 🙂

  7. Tora 1. desember 2013 at 15:11 #

    Lagde denne til middag i går! Ble en storsuksess! Tusen takk for nok en fantastisk oppskrift. Ultra nam!

  8. Gro Irene 19. mars 2015 at 21:10 #

    Takk for masse god inspirasjon til dagens middager. Prøvde laksen idag – slo an hos hele familien 🙂

  9. Liv-MetteGran 18. desember 2015 at 16:04 #

    Har lagd denne lakseretten to ganger nå, og den har vikelig slått an, men jeg har problemer med å få potetskivene sprø.

  10. Guri berg 30. august 2016 at 12:24 #

    Hvor mange personer er 800 gr laks til ? Synes det er vanskelig å beregne fisk ?

    • Trine ;) 30. august 2016 at 12:30 #

      Det står i oppskriften, 4 personer. Jeg pleier å beregne ca. 150-200 g fisk pr. person.

  11. Christel 28. september 2016 at 08:54 #

    Er det mulig å bruke dijon sennep istedenfor grov? Eller blir det for stor forskjell her?

    • Trine ;) 28. september 2016 at 11:49 #

      Det går fint.

  12. Anne 6. mars 2017 at 18:26 #

    Lagd den nå. Fantastisk godt …som vanlig og tenåringen var enig også!

Legg igjen en kommentar