Laks og spinat er en favoritt her i huset, og når det også serveres hjemmelaget potetchips som tilbehør skraper til og med junior på fem tallerkenen sin. Det hele toppes av den gode sennepssausen, som tas til nye høyder med litt finrevet sitronskall.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Pannestekt laks og potetchips

800 g laks , i porsjonsstykker (ca.)
500 g poteter (ca.), i skiver
nøytral olje til steking
salt og pepper

Lun spinatsalat

1 rødløk eller 5 små rødløk
1 fennikel , strimlet
3-4 vårløk , i biter
200 g frisk spinat (ca.)
dill (kan sløyfes)

Sennepssaus

2 ss sennep (gjerne grov type)
2 fedd hvitløk , finhakket
1 dl olivenolje (ca.)
3 ss hvitvinseddik (ca.)
1/2-1 sitron , revet skall

SLIK GJØR DU

Laks med sennepssaus, spinatsalat og potetchips

Sett stekeovnen på 225 grader (over- og undervarme).

Skjær potetene i tynne skiver og fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes på midterste rille til potetene er møre og har en gyllen overflate på begge sider – etter ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.

Ha ingrediensene til sennepssausen i et glass eller lignene, og rist godt sammen. Riv sitronskallet (kun det gule) med et zesterjern eller lignende. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer sennep/olivenolje/hvitvinseddik om nødvendig.

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den har en fin stekeskorpe på begge sider. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Skjær opp rødløken i båter, strimle fennikelen og rens spinaten. Fres rødløk og fennikel i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett vårløken etter et par minutter, og la den surre med. Rett før servering tilsettes spinaten, og vend salaten forsiktig sammen. Krydre med salt og pepper. Salaten er ferdig når spinaten begynner å falle sammen.

Server laksen oppå spinatsalaten og drypp sennepssausen over. Server potetchipsen ved siden av, dryss gjerne litt frisk dill over.

Laks med sennepssaus, spinatsalat og potetchips

TIPS

 • Potetchips kan eventuelt erstattes med kokte poteter, ris, bulgur eller annet tilbehør.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei 🙂

  Har nå hatt denne fiskeretten til middag. Fantastisk godt.
  Iflg han på 48 og han på 9 var det gourmet middag. Kunne spise fisk hver dag 🙂

  Anbefales.

 2. Takk for masse god inspirasjon til dagens middager. Prøvde laksen idag – slo an hos hele familien 🙂

 3. Har lagd denne lakseretten to ganger nå, og den har vikelig slått an, men jeg har problemer med å få potetskivene sprø.

 4. Ble veldig godt. Neste gang tror jeg jeg prøver å ha i fennikelen sammen med vårløken., ser for meg at det blir sprøere og kanskje mer smak i fennikelen.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste