Laks med kremet spinat og feta

Spinat og fetaost er en kjær og hyppig brukt kombinasjon her i huset, og sammen med laks er det en skikkelig innertier. En enkel og velsmakende rett som lager seg selv mens du gjør helt andre ting. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

  • 600-700 gram laks, i biter (ca 4×4 cm)
  • 1 løk, i tynne båter
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 200 gram spinat, renset og skylt
  • 1,5-2 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 ts maisenna
  • 100 gram fetaost, i terninger
  • en neve pinjekjerner, ristet
  • pappardelle pasta, tilberedt etter anvisningen på pakken

Skjær laksen i jevnstore stykker og krydre med salt og pepper. Stek laksen i litt smør et par minutter på hver side, og legg den deretter i et ildfast fat.

Fres løken i litt smør, til den blir blank og myk. La hvitløken frese med de siste minuttene, men pass på at den ikke blir brent. Tilsett spinaten (+ eventuelt litt mer smør/olje) og la den surre med til spinaten så vidt faller sammen. Tilsett fløten, kok opp og tilsett eventuelt litt maisenna utrørt i et par spiseskjeer fløte. Tilsett fetaosten og smak til med salt og pepper. Hell spinatblandingen over laksen og stek formen ved 180 grader i ca 20 minutter, til fisken er passe stekt.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og strø dem over retten rett før servering.

Jeg serverte denne fiskeformen med pappardelle pasta, men du kan selvsagt erstatte pastaen med poteter, ris eller hva du måtte ønske.

Enjoy!


, , ,

23 Kommentarer

  1. Hedvig 6. oktober 2012 at 04:27 #

    Hei
    Hvordan vil det fungere med parmesan i stedet for fetaost? Hvilken mengde vil du anbefale og bør jeg rive den eller ha den i terninger?

    • Trine ;) 7. oktober 2012 at 23:21 #

      Fetaosten kan selvsagt fint erstattes med parmesan, blir kjempegodt det også! Vanskelig å si noe om mengden, 50-100 gram kanskje? Bruk finrevet parmesan og smak deg frem! Lykke til! 🙂

  2. Trine H 9. oktober 2012 at 22:21 #

    Nam! Denne var kjempegod!!!!

  3. Helene 5. november 2012 at 09:19 #

    Mmmm, denne er bare utrulig god! Har hatt han fleire dagar på rad!

    Har du eit vintips til denne retten?

    Mvh.
    helene

    • Trine ;) 5. november 2012 at 09:28 #

      Ja, denne er god! Når det gjelder vintips anbefaler jeg deg å spørre på Vinmonopolet.

  4. Mari 11. januar 2013 at 21:02 #

    Denne var veldig god.
    Minsten likte den også:)

  5. Christin 10. mars 2013 at 19:52 #

    Dette er tredje retten på 5 dager fra din matblogg som jeg har laget. Namnam! D var kjempegodt og ungene på 6 og 9 likte det veldig! Skikkelig fin blogg du har, Trine!!!

  6. Valgjerd 5. april 2013 at 18:21 #

    Elsker denne oppskriften!!! Enkel og så utrolig deilig! Er litt rausere med osten og bruker den marinerte til apetina, men ellers følger jeg den slavisk. Tusen takk for flott blogg – gleder meg til boka kommer ut :).

  7. Valgjerd 6. april 2013 at 21:13 #

    Mente fetaosten til Arla 😉

  8. inger furuseth 9. april 2013 at 17:41 #

    Nydelig rett:-) Har lagd den mange ganger
    Hvorfor steker du fisken i panna før du steker den i ovnen med det andre?
    Bare nyskjerrig
    klem inger

    • Trine ;) 16. april 2013 at 00:25 #

      Jeg foretrekker ofte at det er en stekeskorpe på laksen, men du kan også droppe forstekingen. Du må da legge til litt lengre steketid i ovnen.

  9. Elisabeth 26. april 2013 at 21:40 #

    Takkformaten! Den var veldig god!!!

    • Trine ;) 26. april 2013 at 21:42 #

      Velbekomme!

  10. Carina 30. april 2013 at 18:38 #

    Denne hadde vi til middag i dag 🙂 Kjempegodt!!!

  11. Ellen 1. mai 2013 at 19:57 #

    Dette er noe av det beste vi har smakt på lenge 🙂 Denne skal jeg reklamere for ja………

  12. Ingeborg 10. juli 2013 at 20:25 #

    Veldig godt! Super onsdag-i-sola-mat!

    • Trine ;) 10. juli 2013 at 22:48 #

      🙂

  13. May 31. januar 2014 at 16:22 #

    Jeg har laget denne mange ganger til stor begeistring.
    Det er også godt å bruke kylling i stedet for laks, da tilsetter jeg også soltørkete tomater.

  14. Michelle 4. november 2014 at 18:16 #

    Fy søren, dette var godt! Har hatt planer om å prøve dene retten mange ganger, men alltid endt opp med noe annet fra bloggen din. Som vi også har vært veldig fornøyde med selvfølgelig, men denne var bare så uventet, hvis det går an å si det

  15. hilde 20. juni 2016 at 17:23 #

    Veldig god rett. Valgte heller å steke laksen i ovnen for seg selv og servere spinatstuingen ved siden av. Neste gang vil jeg heller prøve å ta halvparten melk og halvparten fløte i stuingen, så blir ikke den så mektig

  16. Stian 11. oktober 2016 at 03:02 #

    Prøvde meg på denna jeg! Er ikke så veldig flink til å lage mat. Ble ett veldig nydelig måltid! Tusen takk for fin oppskrift! ^^

  17. Agnete 20. september 2017 at 17:30 #

    Hei Trine.

    Løk kommer i mange forskjellige størrelser. Hvor stor i diameter bør den være i denne retten?

    Hilsen Agnete og Torstein

    • Trine ;) 21. september 2017 at 08:10 #

      Hvor mye løk en foretrekker er jo ofte en smaksak. Jeg vil her anbefale en medium rødløk.

Legg igjen en kommentar