Kremet pasta med laks og asparges

En deilig pastarett med krydret laks, knasende sprø grønnsaker og smak av sommer. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

  • båndpasta til fire porsjoner
  • 4 skiver fersk laks
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 1 bunt asparges, i biter
  • 1,5-2 dl kremfløte
  • 5-6 soltørkede tomater, i biter
  • en neve frisk basilikum, grovt hakket
  • maldonsalt
  • nykvernet sort pepper

Kremet pasta med laks og asparges

Legg lakseskivene i et smurt ildfast fat og krydre med rikelig med salt og grovmalt pepper (gjerne også litt rosèpepper, hvis du har). Jeg benyttet frosne (opptinte) chili- og limemarinerte lakseskiver og droppet krydringen.

Stek laksen midt i ovnen (over- og undervarme) ved 200 grader i 10-12 minutter.

Fres løk og asparges i litt olje til løken blir blank og myk og aspargesen nesten gjennomstekt. Tilsett fløten og la det stå å putre på svak varme til aspargesen er passe mør. Tilsett de soltørkede tomatene mot slutten av koketiden.Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Bland pastaen, grønnsaksblandingen og basilikumen og vend det forsiktig sammen. Del laksen opp i passende biter og fordel over pastaen. Serveres umiddelbart, gjerne sammen med et glass isvann med en limeskive i.

Nyyyyt!


, ,

16 Kommentarer

  1. Lite Spøkelse 6. august 2012 at 11:41 #

    Dette er utrolig. Jeg liker tagliatelle med grillet laks, rokt lals biter og bakt hvitlok.
    og med glass kaldt chardonney :-)
    Fantastisk!

  2. Rosita 6. august 2012 at 14:51 #

    Denne retten skal jeg prøve i morgen :) Den ser utrolig god ut !

  3. Vibeke 6. august 2012 at 22:15 #

    Hei Trine!

    Jeg hadde lagret en oppskrift under favoritter, men nå er den borte. «Restescampi» eller noe slikt, med ris, asparges og scampi bl.a.

    Kunne du sendt meg oppskriften på mail??? vibekeor@gmail.com

    På forhånd tusen takk.

    • Trine ;) 7. august 2012 at 18:09 #

      Hei Vibeke!
      Jeg har fjernet scampioppskriftene på bloggen pga de ulempene fangst/oppdrett av scampi medfører. Jeg har derfor tenkt å lage en del av scampioppskriftene med norsk sjømat istedet, men har ikke kommet så langt enda. Jeg har imidlertid lagt ut oppskriften igjen slik at du kan ta en utskrift. Gi meg beskjed når det er gjort, for da vil jeg fjerne den igjen.

  4. Bjørg 7. august 2012 at 10:13 #

    Laget denne i går- kjempegod!

    • Trine ;) 7. august 2012 at 21:01 #

      :)

  5. Frida 11. september 2012 at 21:41 #

    Det var mektig, men utrolig godt :) Takk for inspirasjon!

  6. Jannicke 14. september 2012 at 13:37 #

    Denne spiste min samboer og jeg i går. NYDELIG!! :-) Tusen takk for en fantastisk blogg, her henter vi masse inspirasjon til både hverdang og helg!

  7. Iselin 2. oktober 2012 at 11:23 #

    Hei. Vil bare takke for fantastiske oppskrifter. Jeg henter inspirasjon fra denne siden nesten hver dag, og flere av disse rettene har nå blitt min og min samboers favoritter. Nå er det gøy å lage mat :-D

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 01:02 #

      Tusen takk for utrolig hyggelig tilbakemelding! Så gøy å høre at matgleden rår hjemme hos dere! :)

  8. Anne 3. oktober 2012 at 19:49 #

    Kjempegodt .. utrolig gode smaker :-)

  9. Ida 4. oktober 2012 at 09:36 #

    Denne ble kjempgod! Jeg måtte bruke creme freche i stedenfor fløte, for jeg glemte å kjøpe det, men godt ble det uansett!

    Denne bloggen er helt magisk, du skulle ha fått laget en slik blogg-app så man kan laste den ned og ha den med seg overalt!

    -ida.

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 15:05 #

      Jeg pleier også å bruke creme fraiche innimellom, godt blir det uansett, og en må ta det en har! Så gøy å høre at du liker bloggen min, og ja, jeg burde få laget en slik app, det står på «to do-listen» min, men tiden strekker dessverre ikke alltid til. ;)

  10. Tina 13. januar 2013 at 19:57 #

    Hadde denne til middag i dag – nyydelig :) Har anbefalt bloggen din til flere!

  11. Vilde 10. september 2014 at 13:39 #

    Super oppskrift! Anbefaler også tilsette en dæsj kremost, det gir god konsistens og smak :)

  12. Sigurd 13. oktober 2014 at 22:05 #

    Hei Trine.
    Tusen takk for en helt super oppskrift.
    Denne ble testet for en måned siden og har endt opp på vår faste ukesmeny vêr uke etter dette.
    Jeg er ikke egentlig en oppskriftmann, men denne var knall. Og Nora på 2,5 år elsker den.
    Har dog tweaket den litt med litt hvitvin og sitron da jeg syntes den manglet litt syre ;-)

    Ha en super kveld og gratulerer med den gjeve premien i går!

    Hilsen Sigurd

Legg igjen en kommentar