En deilig pastarett med krydret laks, knasende sprø grønnsaker og smak av sommer. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

båndpasta til fire porsjoner
4 skiver fersk laks
1 rødløk (liten) i tynne båter
1 bunt asparges i biter
1,5-2 dl kremfløte
5-6 soltørkede tomater i biter
1 neve frisk basilikum grovt hakket
maldonsalt
nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

Legg lakseskivene i et smurt ildfast fat og krydre med rikelig med salt og grovmalt pepper (gjerne også litt rosèpepper, hvis du har). Jeg benyttet frosne (opptinte) chili- og limemarinerte lakseskiver og droppet krydringen.

Stek laksen midt i ovnen (over- og undervarme) ved 200 grader i 10-12 minutter.

Fres løk og asparges i litt olje til løken blir blank og myk og aspargesen nesten gjennomstekt. Tilsett fløten og la det stå å putre på svak varme til aspargesen er passe mør. Tilsett de soltørkede tomatene mot slutten av koketiden.Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Bland pastaen, grønnsaksblandingen og basilikumen og vend det forsiktig sammen. Del laksen opp i passende biter og fordel over pastaen. Serveres umiddelbart, gjerne sammen med et glass isvann med en limeskive i.

Nyyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine!

    Jeg hadde lagret en oppskrift under favoritter, men nå er den borte. “Restescampi” eller noe slikt, med ris, asparges og scampi bl.a.

    Kunne du sendt meg oppskriften på mail??? [email protected]

    På forhånd tusen takk.

    1. Hei Vibeke!
      Jeg har fjernet scampioppskriftene på bloggen pga de ulempene fangst/oppdrett av scampi medfører. Jeg har derfor tenkt å lage en del av scampioppskriftene med norsk sjømat istedet, men har ikke kommet så langt enda. Jeg har imidlertid lagt ut oppskriften igjen slik at du kan ta en utskrift. Gi meg beskjed når det er gjort, for da vil jeg fjerne den igjen.

      1. Hei Trine,
        Vil bare si at jeg har veldig sansen for dit etiske engasjement og at du tar konsekvensen av det og gjør noe med det, som med scampien. Støtter deg fult ut!
        Ellers takk for en flott nettside og bok (som jeg stadig gir bort i presang til andre)…:-)
        Vennlig hilsen
        Tom 🙂

  2. Denne spiste min samboer og jeg i går. NYDELIG!! 🙂 Tusen takk for en fantastisk blogg, her henter vi masse inspirasjon til både hverdang og helg!

  3. Hei. Vil bare takke for fantastiske oppskrifter. Jeg henter inspirasjon fra denne siden nesten hver dag, og flere av disse rettene har nå blitt min og min samboers favoritter. Nå er det gøy å lage mat 😀

  4. Denne ble kjempgod! Jeg måtte bruke creme freche i stedenfor fløte, for jeg glemte å kjøpe det, men godt ble det uansett!

    Denne bloggen er helt magisk, du skulle ha fått laget en slik blogg-app så man kan laste den ned og ha den med seg overalt!

    -ida.

    1. Jeg pleier også å bruke creme fraiche innimellom, godt blir det uansett, og en må ta det en har! Så gøy å høre at du liker bloggen min, og ja, jeg burde få laget en slik app, det står på “to do-listen” min, men tiden strekker dessverre ikke alltid til. 😉

  5. Hei Trine.
    Tusen takk for en helt super oppskrift.
    Denne ble testet for en måned siden og har endt opp på vår faste ukesmeny vêr uke etter dette.
    Jeg er ikke egentlig en oppskriftmann, men denne var knall. Og Nora på 2,5 år elsker den.
    Har dog tweaket den litt med litt hvitvin og sitron da jeg syntes den manglet litt syre 😉

    Ha en super kveld og gratulerer med den gjeve premien i går!

    Hilsen Sigurd

  6. Har nå testet 4 retter i boka de, og alle er fantastiske. Denne laget jeg i går. Hadde ingen forhåpninger til den, men det ble en innertier. Smaksløkene gikk løpsk.

    Takk til min Mors venninne som ga henne denne til Jul, og jeg tilfeldigvis kom til å bla i.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste